بازدید 3720
۶

کلانتری: دوران پر آبی کشور به انتها رسیده

کد خبر: ۷۸۴۶۹۷
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۱ 22 March 2018

عیسی کلانتریرییس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن هشدار نسبت به کم آبی در کشور گفت: مردم به ویژه کشاورزان باید بدانند که چگونه با کم آبی زندگی کنند.

به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری در پیامی ویدئویی به مناسبت روز جهانی آب اظهار کرد: «وفور و کمبود آب در گوشه و کنار جهان تحت تاثیر تغییر اقلیم قرار گرفته است. متاسفانه کشور ما به دلیل موقعیت جغرافیایی خود تحت تاثیر خشکسالی‌های تغییر اقلیم قرار گرفته و سال گذشته یکی از بدترین سال‌های آبی 50 سال گذشته در کشور را داشتیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تمدن، اقتصاد و محیط زیست کشور ما تحت تاثیر آب است، تصریح کرد: آب می‌تواند سبب بروز مسائل اجتماعی در کشور شود. امیدواریم با مدیریتی که در بخش‌های آبی کشور صورت گرفته است و با توجه به کارگروهی که دولت تشکیل داده بتوانیم با کم آبی سازگار شویم و مشکلات آبی کشور را بهبود بخشیم، همچینین عادت به زندگی با کم آبی کنیم.


کلانتری ادامه داد: کشور ما ذاتا کشور کم آبی است و متوسط بارش‌های ما به 200 میلی‌متر رسیده است. این در حالی است که متوسط بارش جهانی حدود 750 تا 800 میلی‌متر است. با این وجود هنوز عادت نکرده‌ایم که چگونه با کم‌ آبی زندگی کنیم و چگونه در مصرف آب در همه بخش‌ها از جمله شرب، بهداشت، صنعت و کشاورزی صرفه‌جویی کنیم.


معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه محیط زیست به شدت تحت تاثیر کم آبی است، گفت: ریزگردهایی که در شهرهای مختلف کشور از جمله جنوب وجود دارد به دلیل مسائل آبی است. همچنین ریزگردهای خارجی نیز به دلیل کمبود آب در طول شش ماهه اول سال مردم به ویژه غرب کشور را اذیت می‌کند. ما باید آماده شویم تا بتوانیم شرایط زندگی خود را با کمبود آب سازگار کنیم.


کلانتری با تاکید بر اینکه باید رفتارهای زندگی گذشته خود را تغییر دهیم، اظهار کرد: دوران پر آبی کشور به انتها رسیده است. جمعیت ما در حال حاضر به 81 میلیون نفر رسیده و بارش‌ها بیش از 20 درصد کاهش یافته است، همچنین به علت گرمایشی که در زمین ایجاد شده تبخیر بالقوه افزایش یافته است. از این رو همه مردم به ویژه کشاورزان باید بدانند.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه فرسایش موارد ژنتیکی، فرسایش خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد، تصریح کرد: امیدواریم با همت مردم و با آموزش‌های عمومی و تلاش کارشناسان بتوانیم در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت و محیط زیست دانش مردم را در مورد کم آبی افزایش داده و چگونه زیستن با کم آبی را جز برنامه‌ها و اولویت‌های خودمان قرار دهیم.


معاون رئیس‌جمهور افزود: اگرچه آب کم است ولی به اندازه کافی برای مصرف شرب و بهداشت در کشور آب وجود دارد، بنابراین مردم از این نظر نگران نباشند. آب برای بخش کشاورزی، محیط زیست، حق آبه تالاب‌ها و حق آبه محیط زیست کم است.


کلانتری در ادامه تاکید کرد: خواهش من از هموطنان این است که هرکسی در گوشه و کنار کشور حتی اگر می‌تواند یک لیتر آب صرفه جویی کند تا به حفظ تمدن کشور کمک کنیم.


وی در پایان با اشاره به اینکه امیدوارم در سال جدید که تقریبا مصادف با روز جهانی آب است مردم طوری رفتار کنند که کمبود آب حداقل خسارت‌ها را در کشور داشته باشد، گفت: امیدوارم خداوند نعمات خود را بر مردم ارزانی بدارد و ملت را از این رنج بزرگ نجات دهد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۶
پس چرا جلوی کشاورزی بی رویه گرفته نمیشه؟ تو استان فارس آب نیست اما برخی مناطق ش حتی برنج میکارند!!
آقای کلانتری زمانیکه میشد برای بحران آب در گذشته برنامه ریزی کرد همش درگیر سیاسیون و مدیران رابطه ای شدیم .زمانیکه میشد هم برق و هم آب شیرین تولید واز خطه جنوب و شمال به مرکز کشور منتقل نمود همش به فکر اتهام زدن به همدیگر بودیم .برادرم دیگر دیر شده است دیر.
امیدوارم روزی مدیریت بسیار ضعیف بر منابع ابی کشور پایان یابد
این مشکل بارها و بارها از سوی افراد مختلف عنوان شده. همه ما هم میدانیم فلات ایران چه خصوصیاتی دارد. لازم به ذکر مجدد نیست. راه حل شما و سازمان های ذیربط چیست؟ فقط پیشنهاد می کنید من کم آب مصرف کنم؟ سامانه کنترلی شما چیست؟ فقط مشکل را نام نبرید راه حل کارشناسی شده اعلام کنید ولی نه از آن راه حل هائی که بعد از یک ماه دوباره کاسه چه کنم به دست بگیرید و اعلام کنید این متغیر در نظر گرفته نشده بود. سال 1396 چه کار مثبتی در اینخصوص کردید؟
از کرامات شیخ ما این است شیره را خورد و گفت شیرین است !!!
فرهنگ مصرفی که سال ها شکل گیری آن طول کشیده با یک توصیه و سفارش اصلاح نمی شود.
الگوی مصرف آب در کشور ما فارغ از اینکه هر یک از بخش های صنعتی و کشاورزی و خانگی چقدر سهم دارند نیازمند مبرم به برنامه تدوین شده با هدف تغییر فرهنگ مصرف به نفع منابع آبی کشور دارد.
هنوز علیرغم اینکه همه داد از بحران آب داریم سیاست یکپارچه و هماهنگی در بخش های مختلف حکومتی کشور مشاهده نمی شود تا آنجا که حس کنیم آب و منابع زیر رمینی آن دغدغه جدی کشور است.
کافی است ببینید در جای جای کشور چقدر راحت پروژه های صنعتی که می بلعند و حرام می کنند آب کشور را به آب خوردنی مجوز می گیرند و چرا در بطن جامعه هنوز مردم درک درستی از مصرف درست آب ندارند.
مصرف آب ابتدا مشکل سیاسی و فرهنگی است تا ...
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان
آخرین اخبار