راهکار جذابیت جام جهانی باشگاهی
این جام، در روش کنونی تفاوت چندانی با جام تویوتا (همان جام بینقارهای که بین قهرمانان اروپا و آمریکای جنوبی به نیابت از جامجهانی باشگاهي برگزار میشد) ندارد و معمولا با توجه به ورود قهرمانان این 2 قاره از مرحله نیمهنهایی و خستگی کمتر این تیمها که یک بازی و گاه 2 بازی کمتر از قهرمانان دیگر قارهها برگزار میکنند، همانند همان جام تکبازی است و باید با ایجاد تفاوتهای پیشنهادی، آن را از جام تویوتا متمایز کرد.
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۸۸ - ۱۹:۳۸ 22 December 2009
کد خبر: ۷۸۴۰۸
| ۰۱ دی ۱۳۸۸ - ۱۹:۳۸ 22 December 2009
| رقابتهای «جام جهانی باشگاهي» شنبهشب با قهرمانی بارسلونا، تیم ایالت کاتالونیای اسپانیا و نایب قهرمانی استودیانتس آرژانتین به پایان رسید.
به نوشته وطن امروز؛ این رقابتها که چند سالی است از حالت تکمسابقه قهرمانان لیگ قهرمانان اروپا و لیبرتادورس آمریکای جنوبی خارج شده و به اصرار فیفا با حضور قهرمانان تمام قارهها برگزار میشود، هنوز جذابیت رقابتهایی چون لیگ قهرمانان اروپا و جام جهانی را نتوانسته کسب کند و این عدم جذابیت، موجب شده چندان مورد توجه فوتبالدوستان دنیا قرار نگیرد اما به نظر میرسد برای دورههای آینده میتوان تدابیر و تمهیداتی را اندیشید تا جام جهانی باشگاهي که از لحاظ نام، بزرگتر از بسیاری از جامهای قارهای است، به اندازه عنوان خود، جذابیت و به تبع آن، هوادار هم داشته باشد.
1- چرخشیشدن میزبانی این رقابتها که چیزی شبیه جام کنفدراسیونهای چند سال پیش است، میتواند نگاه تمام فوتبالدوستان در قارههای مختلف را به آن معطوف کند. در حال حاضر این بازیها در آسیا و بیشتر در ژاپن و امارات – و در سالهای آینده نیز احتمالا در دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس- برگزار میشود که اولی از لحاظ ساعت برگزاری مسابقه و دومی از نظر زمان نامناسب فصلی، مکانهایی مطلوب به نظر نمیرسند. اگر این بازیها از سوی کنفدراسیونهای قارهای مورد توجه بیشتری قرار گیرد و میزبانی بازیها هر سال در ورزشگاه قهرمان شرکتکننده از یکی از قارهها برگزار شود، تمام جهان را درگیر خود خواهد کرد.
2- در صورتی که مشکل اول برطرف شود، سپس میتوان به اصلاح شیوه برگزاری مسابقات پرداخت، اینکه قهرمانان آمریکای جنوبی و اروپا از مرحله نیمهنهایی به بازیها اضافه میشوند؛ 1- بیعدالتی کشورها و قارههای صاحب فوتبال و تایید آن از سوی فیفا را میرساند 2- جلوی ایجاد شگفتی را که هر چند سال یک بار میتواند اتفاق بیفتد، میگیرد. بهتر است با افزودن به تعداد تیمهای شرکتکننده در بازیها -مثلا همین اروپا و آمریکای جنوبی تیمهای قهرمان و نایب قهرمان خود را راهی بازیها کنند- تعداد تیمها را میتوان به 8 تیم رساند و بازیها را با قرعهکشی به صورت حذفی تا فینال برگزار کرد.
البته با برنامهریزی بهتر و گزینش زمان مناسبتری به جای پاییز و اوج مسابقات فوتبال باشگاهی در قارههای مختلف، میتوان بازیها را در آینده دورتر در 2 گروه 4 تیمی برگزار کرد و با افزودن به تعداد بازیها بر هیجان آن افزود.
3- این جام، در روش کنونی تفاوت چندانی با جام تویوتا (همان جام بینقارهای که بین قهرمانان اروپا و آمریکای جنوبی به نیابت از جامجهانی باشگاهي برگزار میشد) ندارد و معمولا با توجه به ورود قهرمانان این 2 قاره از مرحله نیمهنهایی و خستگی کمتر این تیمها که یک بازی و گاه 2 بازی کمتر از قهرمانان دیگر قارهها برگزار میکنند، همانند همان جام تکبازی است و باید با ایجاد تفاوتهای پیشنهادی، آن را از جام تویوتا متمایز کرد.
4- آخرین نکته که در زنجیره پیشنهادات قبلی است، پوشش تلویزیونی مناسب بازیهاست. اگرچه فیفا در فروش بازیهای جامهای جهانی، هر دوره رکورد قیمت را میشکند اما به سبب مواردی که گفته شد، پوشش تلویزیونی جام جهانی باشگاهي چندان جالب نیست و یکی دیگر از دلایل عدمجذابیت این بازیها همین موضوع است.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.