صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
در حاشيه‌ برگزاري جام باشگاه‌هاي جهان؛

استفاده مادی عرب‌ها و بارسلونا

همچنين تقابل‌هاي فرهنگي صورت گرفته در حين برگزاري مسابقات بسيار قابل توجه بود. عرب‌ها با پوشاندن دشداشه و اگال به بازيكنان فوتبال باشگاه‌هاي جهان به ويژه ستارگان فوتبال اسپانيا اقتدار خود را در برگزاري مسابقاتي در چنين سطح به رخ كشيدند.
کد خبر: ۷۷۹۲۰
| |
2356 بازدید

رقابت‌هاي فوتبال جام باشگاه‌هاي جهان در حالي امروز با مسابقه‌ي رده‌بندي و فينال به پايان مي‌رسد كه حواشي بسياري تامل‌برانگيزي را به دنبال خود داشت.

به گزارش ايسنا، اين مسابقات كه براي نخستين بار در يك كشور عرب حاشيه‌ي خليج فارس برگزار مي‌شود، در حالي در ابوظبي پايتخت امارات متحده‌ي عربي ادامه دارد كه سقوط مالي در عمارت دبي يكي از مهمترين مراكز اقتصادي جهان شوك سنگيني را به اقتصاد امارات متحده‌ي عربي وارد ساخته بود.

اين مسابقات كه قرار است دوره‌ي آينده آن نيز در ابوظبي برگزار شود، اكنون براي عرب‌هاي دوستار فوتبال نه تنها يك پرستيژ بين‌المللي در سطح ورزش جهاني به شمار مي‌رود، بلكه توانسته است شوكي باشد در برابر ناكامي‌هاي اقتصادي حاكمان امارات.

درآمد اقتصادي اين بازي‌ها كه هنوز اعلام نشده است، براي عرب‌ها و بارسلونا و ساير تيم‌هاي شركت كننده و همچنين فيفا بسيار قابل توجه بوده است. عرب‌ها با كشاندن توريست‌هاي بسيار به كشور خود بار ديگر رونق را به هتل‌هاي خالي و ورشكسته‌ي امارات فراهم كرده و اين فرصت را يافتند كه با فوتبال به صورت رايگان براي جاذبه‌هاي گردشگري خود تبليغ كنند.

آنان همچنين ورزشگاه‌هاي خود را با فروش بليت‌هاي گران قيمت آن چنان پر كرده‌اند تا علاقه‌مندان را به تماشاي بازي ستارگان فوتبال باشگاه‌هاي جهان بكشانند كه در راس آن تيم بارسلونا قرار داشت.

بنا بر گزارش‌هاي رسيده دولت امارات متحده‌ي عربي به دليل اين ميزباني نه تنها ضرر نكرده است بلكه امتيازات فراواني را بدست آورده است. براي نخستين بار يك تيم باشگاهي امارات كه نماينده‌ي فوتبال ضعيف اين كشور است، توانست خود به خود در جام باشگاه‌هاي جهان حضور پيدا كند. حق پخش تلويزيوني اين مسابقات ثروت بسيار قابل توجهي را در بخش فوتبال به فوتبال امارات تزريق كرد.

در اين بين صنعت توريسم و صنايع مرتبط با فوتبال نيز بهره‌هاي فراواني بردند تا بار ديگر نشان دهند كه فوتبال مي‌تواند راهگشاي بسياري از بحران‌هاي اقتصادي، سياسي و فرهنگي در جهان معاصر باشد و اين در حالي است كه خبر مي‌رسد فوتبال اروپا در فصل جاري توانسته است 12 ميليارد يورو به اقتصاد بحران زده‌ي اروپا كمك كند.

در اين بين پس از دولت امارات متحده‌ي عربي باشگاه بارسلونا نيز سود فراواني كرده است.

باشگاه بارسلونا براي تبليغات كشورهاي عربي و كمپاني‌هاي بزرگ بين‌المللي از زبان تيري هانري، پويول، والدس و ابراهيموويچ كه فقط يك كلمه يا يك جمله‌ي تبليغاتي را به زبان عربي بيان مي‌كردند، ميليون‌ها دلار و يورو به جيب زد.

همچنين با مشاركت فدراسيون فوتبال امارات و باشگاه بارسلونا لوازم ورزشي از قبيل پيراهن‌هاي تيم بارسا و شال‌گردن‌هاي اين تيم به همراه دهها قلم تجاري ديگر با نشان‌هاي بارسلونا و دولت امارات در جريان برگزاري يك هفته‌اي اين مسابقات به فروش رفت كه درآمد آن بين دو باشگاه بارسلونا و دولت امارات تقسيم شد.

تجار واسطه‌اي امارات كه خدمات بازرگاني در كشور خود انجام مي‌دهند از راه واردات اين اقلام ورزشي باشگاه بارسلونا توانسته‌اند سود سرشاري را عايد خود كنند. در اين بين برخي از شركت‌هاي معتبر محلي و منطقه‌اي عربي و همچنين كمپاني‌هاي بين‌المللي كه نمايندگي‌هاي رسمي در كشور امارات متحده‌ي عربي دارند با تبليغ كالاهاي خود از طريق ستارگان باشگاه بارسلونا نه تنها كالاهاي خود را در بين ميليون‌ها بيننده‌ي عرب در منطقه تبليغ كرده‌اند بلكه توانسته‌اند در طول يك هفته برگزاري اين مسابقات نيز درآمدهاي هنگفتي به جيب بزنند كه در اين بين شركت‌هاي خدمات دهنده‌ي تلفن همراه را مي‌توان نام برد.

همچنين تقابل‌هاي فرهنگي صورت گرفته در حين برگزاري مسابقات بسيار قابل توجه بود. عرب‌ها با پوشاندن دشداشه و اگال به بازيكنان فوتبال باشگاه‌هاي جهان به ويژه ستارگان فوتبال اسپانيا اقتدار خود را در برگزاري مسابقاتي در چنين سطح به رخ كشيدند.

همچنين نمادهاي مختلف كشورهاي شركت كننده از جمله كلاه‌هاي مكزيكي نيز نمايشگر پوشش‌ها و فرهنگ‌هاي ملل توسط بازيكنان و هواداران آنان كه از اقصي نقاط دنيا به امارات آمده بودند نيز شده است.

در اين بين خوش و بش‌هاي سپ بلاتر رييس فيفا را با سران متمول امارات نبايد از ياد برد و در حالي كه او با كشاندن جام باشگاه‌هاي جهان به امارات در شرايط بحراني اقتصاد اين كشور كمك بزرگي به اقتصاد بيمار امارات كرده بود، از شيوخ عرب شمشيرهاي مرفع و نمادهاي طلا دريافت كرد.

همچنين باشگاه بارسلونا در مراسمي ويژه در حاشيه اين مسابقات از كوچولوهاي فوتباليست مدرسه‌ فوتبال بارسلونا در امارات نيز تجليل كرد و به آنها هدايايي ريز و درشت داد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۷ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
عمارت یعنی ساختمان. امارت صحیح است!
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟