معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه نزدیک به ۲۲ دستگاه مختلف در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی در شهر تهران مشغول به فعالیت هستند، تاکید کرد: در حال حاضر شهرداری تهران در ۲۲ مرکز «بهاران»، ۱۶ مددسرا، دو سامانسرا، دو همراهسرا و ۱۷ مرکز پرتو به گروههای آسیبپذیر اجتماعی خدمات ارائه میکند.
به گزارش ایلنا، ولیالله شجاع پوریان در نشست «گروههای آسیبپذیر و عدالت اجتماعی» با بیان اینکه در اصل سوم قانون اساسی دولت موظف به از بین بردن تبعیضهای اجتماعی و فراهم کردن شرایط برابر اقتصادی شده است، گفت: با این وجود با گذشت ۴۰ سال در زمینه عدالت اجتماعی کارنامه قابل دفاعی ارائه نکردهایم. بعداز انقلاب تلاشهای زیادی برای توسعه شهری و روستایی صورت گرفته اما با این وجود مجموعه نظاممندی برای مقابله با بیعدالتی بخشی، منطقهای و شکافهای اجتماعی به وجود نیامده است.
وی با بیان اینکه بر اساس اعلام شهرداری در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار کودک کار در پایتخت وجود دارد، اظهار داشت: این در حالی است که سازمان بهزیستی تعداد این کودکان را هفت هزار مورد میداند. همچنین بر اساس آمارها نزدیک به ۱۵ هزار کارتن خواب و ۱۰ هزار متکدی در شهر تهران وجود دارد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه سالیانه در پایتخت نزدیک به ۴۰ هزار طلاق به ثبت میرسد، تصریح کرد: بر اساس یافتههای به دست آمده بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار معتاد و بیش از ۲۱ هزار زندانی در شهر تهران وجود دارد.
به گفته شجاع پوریان، شهرداری تهران دستگاهی است که اگرچه در شکلگیری این آسیبهای اجتماعی نقشی نداشته است اما امروز هزینه این آسیبها را پرداخت میکند.
وی با انتقاد از اینکه در سالهای گذشته برنامههای علمی و کارشناسی جدی در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی وجود نداشته است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر به جای پرداختن به علل آسیبهای اجتماعی مشغول بررسی معلولهای آن شدهایم. با این وجود مدیریت شهری در دوره جدید خود به ایجاد ارتباط خوب با صاحبنظران، مشاوران و متخصصان حوزه اجتماعی علاقهمند است.