صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

صبحانه انتقادی به محرابیان نچسبید!

کد خبر: ۷۷۲۸۲
| |
11976 بازدید

نشست صبحانه کاری اتاق بازرگانی تهران با حضور وزیر صنایع‌ومعادن و جمعی از فعالان اقتصادی کشور در حالی برگزار شد که نمایندگان بخش خصوصی در لحظاتی به دفاع و در لحظاتی هم به انتقاد از عملکرد محرابیان پرداختند.

به نوشته «جهان صنعت»، نمایندگان بخش خصوصی که همانند وزیر به صورت مستقیم در این نشست به بحث استیضاح محرابیان در مجلس (که چند روزی است مطرح شده) اشاره‌ای نکردند اما سخنان پورفلاح مبنی بر اینکه بحران در صنعت را باید باور کرد و سخنان خلیلی مبنی بر اینکه صنعتگران با توجه به بحران‌های کشور از عملکرد وزیر رضایت دارند، خود حاکی از انتقاد و دفاع از عملکرد این وزیر کابینه بود.

عدم انتشار اخبار منفی

انتشار نیافتن اخبار منفی توسط رسانه‌ها نیز درخواست عجیب معاون وزیر صنایع در این نشست بود که از جمله نکات قابل توجه این نشست محسوب می‌شد. وی در این مورد علنا عنوان کرد که کار ما اعلام اخبار مثبت است.

به گزارش خبرگزاری‌ها، در آغاز این نشست ابتدا نمایندگان بخش خصوصی سخنان خود را با وزیر صنایع در میان گذاشتند. احمد پورفلاح، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی از وزیر صنایع‌ومعادن خواست تا بحران صنعت را باور کند.

10 درصد خصوصی شده

پورفلاح با اشاره به بحث تناقض آمارها و تفاوت‌های موجود در آمارهای ارایه شده توسط ارگان‌های مختلف خطاب به محرابیان گفت: نسبت به آمار ارایه شده توسط بخش خصوصی بدبین نباشید و آن را غلط قلمداد نکنید. این شکاف در دیدگاه را پرکنید تا بتوانیم قبل از بروز مشکل از آن پیشگیری کنیم. آمار غلط سرمایه‌گذاران را به اشتباه می‌اندازد.

پورفلاح همچنین در مورد خصوصی‌سازی‌های صورت گرفته در سال‌های اخیر گفت: خصوصی‌سازی در کشور به‌گونه‌ای مطلوب صورت نمی‌پذیرد و به عقیده ما تنها 10درصد از خصوصی‌سازی‌های انجام شده، واقعی است.


در ادامه این نشست یوسف مرادلو، رییس هیات مدیره انجمن صنایع‌ومعادن سرب و روی ایران گفت: جدایی صنعت و معدن از یکدیگر در وزارتخانه می‌تواند به صنعت ما لطمات زیادی وارد آورد، چرا که ما برای تولید در بخش صنعت نیازمند مواد اولیه معادن هستیم.رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی نیز گفت: همکاری وزارت صنایع با اتاق در دوساله دوم بهتر از نیمه اول آن بود و هم اکنون نیز با توجه به تیم اقتصادی و توانمندی که وزارت صنایع به اتاق معرفی کرده، انتظار همکاری‌های موثرتر و بیشتری نیز می‌رود. صنعت نساجی می‌تواند هم فرصت باشد و هم تهدید بنابراین از وزارت صنایع درخواست می‌کنیم تا کارگروهی تشکیل شود و با کارشناسی و همکاری آنها بتوانیم بازار این تولیدکنندگان را حفظ کنیم و همچنین از ورود کالاهای که تولید آنها در کشور صورت می‌گیرد، جلوگیری کنیم. با وجود اینکه قانون مبارزه با دامپینگ طرح‌ریزی شده است اما این قانون متصدی ندارد و باید در این مورد اقدامی جدی صورت بگیرد.

در ادامه این نشست علی محمد منصوری، رییس سندیکای آسانسور هم با اشاره مشکل صنعت آسانسورسازی در مورد پروانه‌های مونتاژ که با هزینه‌های بالا و صرف وقت بسیار موفق به اخذ آن شده‌اند، گفت: کاش برای آن مصوبه‌ای تنظیم و دولت مانع از استفاده مهر این شرکت‌ها برای شرکت‌هایی که فاقد صلاحیت مونتاژ هستند، شود.

وزیر صنایع‌ومعادن دیروز به اتاق بازرگانی تهران رفته بود تا با حضور در میان نمایندگان بخش خصوصی به سوالات آنان پاسخ دهد. محرابیان در مدت کوتاهی که در جلسه حضور داشت برخی از مشکلات صنایع مختلف را شنید اما پاسخگویی را به معاونانش واگذار کرد. وی ترجیح داد به مباحث کلی بپردازد. در حاشیه این نشست اما محرابیان به چند سوال خبرنگاران پاسخ داد.

البته در میان نمایندگان رسانه‌های مختلف فقط خبرنگاران بخش‌های مختلف صدا‌و‌سیما موفق به طرح پرسش از وزیر صنایع و دریافت پاسخ از وی شدند. وزیر صنایع فقط یکی از سوالات خبرنگاران غیر تلویزیونی را شنید که ترجیح داد به آن پاسخی ندهد. محرابیان در مورد بررسی طرح استیضاحش در مجلس شورای اسلامی سکوت کرد و جمع خبرنگاران را ترک کرد تا این پرسش را نشنیده گرفته باشد.وزیر صنایع همچنین واگذاری ایران‌خودرو به دلیل بدهی را رد کرد و گفت: چنین موضوعی صحت ندارد.

فعالیت‌های ایران‌خودرو سودده است و از آن راضی هستیم.محرابیان در ادامه گفت: نقدینگی و تعرفه از جمله موضوعات فعلی بخش صنعت است اما باید به این نکته توجه داشت که حل این دو موضوع مبحثی نیست که با یک تصمیم بتوان برای کل صنعت نسخه پیچید و مشکلات را حل کرد.وی در پاسخ به سوالی مبنی بر امکان واگذاری سازمان گسترش گفت: در هیچ جای دنیا سازمان‌های توسعه‌ای منحل نمی‌شود چراکه نقش مهمی در پرداختن به صنایع استراتژی به ویژه صنایع نوین ایفا می‌کند و این در حالی است که ممکن است بخش خصوصی به دلیل جذابیت‌های مالی نتواند در تمامی بخش‌ها سرمایه‌گذاری کند که در این صورت بخش دولتی و سازمان‌های توسعه‌ای وارد میدان شده و به سرمایه‌گذاری می‌پردازند.محرابیان همچنین گفت: علاوه بر اینکه باید با مدیریت واردات بازار داخل کشور را برای حضور فعال صنعت داخلی مهیا کنیم، صنایع نیز باید رقابت‌پذیر شوند.

بخش خصوصی نقش موثر نداشت‌

علی‌اکبر محرابیان، وزیر صنایع‌ومعادن در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: در گذشته بخش خصوصی نقش چندان موثری در اقتصاد کشور نداشت اما این رویه در سال‌های اخیر تغییر یافته است.

وی افزود: شرایط حاضر جهان اقتضا می‌کند که تولید و صنعت و مسایل اقتصادی را به صورت دقیق بررسی کرده و تصمیم‌گیری کنیم.محرابیان ادامه داد: امروز با همکاری خوب میان وزارت صنایع با بخش خصوصی‌در کارگروه حمایت از تولید، مسایل و مشکلات بخش تولید بررسی شده و حل‌وفصل می‌شود.وزیر صنایع‌ومعادن اظهار داشت: به دلیل حجم بالای واحدهای صنعتی و سرمایه گذاری‌هایی که در طول سال‌های اخیر در صنعت کشور صورت گرفته به طور طبیعی مسایل و مشکلات این بخش نیز گسترده تر شده است و این امر نیازمند فعالیت بیشتر است.

این مقام مسوول تصریح کرد: البته قبول دارم که بحث تعرفه، نقدینگی و واردات از موضوعات بسیار مهم بخش تولید کشور هستند اما مساله تعرفه را نمی‌توانیم به یکباره و برای تمامی صنایع تعیین کنیم.محرابیان در خصوص انحلال سازمان گسترش صنایع و نوسازی گفت: وجود سازمان‌های توسعه‌ای در هر کشوری ضروری است و کشورهایی که در اقتصاد آزاد پیشتازی می‌کنند از سازمان‌های توسعه‌ای برخوردارند.

محرابیان با تاکید بر نقش سازمان‌های توسعه‌ای در ارتقای صنعت کشور اظهار داشت: توسعه صنایع استراتژیک و صنایع پرخطر، توسعه صنعت در مناطق محروم و مناطقی که توجیه اقتصادی کمتری دارند، فلسفه وجودی سازمان گسترش صنایع و نوسازی است بنابراین برای توسعه صنایع باید در این عرصه فعال‌تر باشیم.وزیر صنایع با تاکید بر مدیریت واردات گفت: با ابزار تعرفه‌ای و کنترل کیفی کالاها می‌توانیم از واردات اجناسبی کیفیت به کشور جلوگیری کرده و به نوعی واردات را مدیریت کنیم.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟