نظرسنجي آمريکاييها در ايران:
احمدينژاد محبوبتر شده است
حدود يک سوم از رايدهندگان، نه نامزدهاي اصلاحطلب را ترجيح ميدهند و نه محافظهکاران تندرو. موسسه «فردايي عاري از وحشت» كه نظرسنجي را برگزار كرده، يک مرکز غيرانتفاعي است که مشاوران آن «هميلتون» نماينده سابق حزب دمکرات در كنگره و «جان مک کين» نامزد جمهوريخواهان در انتخابات رياستجمهوري سال جاري هستند و منابع مالي آن، توسط بنيادهايي نظير برادران «راکفلر» تامين ميشود.
کد خبر: ۷۶۳۷
| | 21759 بازدید
بنا بر نظرسنجي دو مؤسسه آمريکايي، وضعيت احمدينژاد در ايران بهتر شده است.
به گزارش سرويس بينالملل «تابناک»، بر پايه اين نظرسنجي که روزنامه «واشنگتن پست» و «راديو فردا» نتايج آن را منتشر کردهاند، ديدگاههايي درباره انتخاب رهبر و مجلس خبرگان هم بيان شده است.
با توجه به آنکه روز ۲۴ اسفندماه در ايران، انتخابات مجلس شوراي اسلامي برگزار ميشود، اين نظرسنجي نشان ميدهد که علاقه محدودي ميان ايرانيان درباره گزينههاي سياسي موجود براي حضور در اين انتخابات وجود دارد؛ حدود يک سوم از راي دهندگان، نه نامزدهاي اصلاحطلب را ترجيح ميدهند و نه محافظهکاران تندرو. به نوشته «واشينگتن پست»، از ميان ايرانياني که در اين نظرسنجي شرکت کردهاند، تنها هشت درصد هوادار محافظهکاران هستند و ۲۲ درصد ميخواهند به اصلاحطلبان راي دهند. همچنين در همه استانهاي سيگانه ايران، از هر چهار نفر، يک نفر گفته که نميداند در انتخابات مجلس به چه کسي راي دهد.
اين نظرسنجي که ماه پيش در ايران و به وسيله دو نهاد غيرانتفاعي آمريکايي انجام شده، از جمله نتيجه ميگيرد: بيش از ۸۰ درصد از کساني که به پرسشهاي اين نظرسنجي پاسخ دادند با آنکه طرفدار هيچ نامزدي نبودند، گفتند در انتخابات ۲۴ اسفند شرکت ميکنند.
کنت بالن، مدير موسسه تحقيقاتي «فردايي عاري از وحشت، Terror Free Tomorrow» يکي از مؤسساتي که اين پروژه نظرسنجي را هدايت کرده، به «واشنگتن پست» ميگويد: «جالبترين نتيجه اين نظرسنجي اين است که ايرانيها تمايلشان به داشتن نظامي دمکراتيک و بازتر را بيان کردند.»
«فردايي عاري از وحشت» يک مرکز غير انتفاعي است که هأيت مشاوران آن شامل «لي اچ. هميلتون» نماينده سابق حزب دمکرات در مجلس نمايندگان، «جان مک کين» نامزد جمهوريخواهان در انتخابات رياست جمهوري سال جاري آمريکا، «توماس اچ. کين» فرماندار سابق جمهوريخواه و «بيل فرست» رهبر سابق اکثريت سناتورها است. اين مرکز به بررسي آراي عمومي براي رسيدن به اين نتيجه که آمريکا بايد در قبال تندروها چه سياستي را پيش بگيرد، ميپردازد. منابع مالي اين سازمان، توسط مردم، و بنيادهاي خانوادگي نظير برادران «راکفلر» تامين ميشود.
بر پايه نظرسنجي اين روزنامه، محمود احمدينژاد وضعيت بهتري نسبت به گذشته پيدا کرده است و ۴۲ درصد از افراد شرکتکننده در نظرسنجي، سياستهاي اقتصادي رييس جمهوري اسلامي را در «مسير درست» ارزيابي کردهاند. اين در حالي است که در ماه ژوئن گذشته، تنها ۲۷ درصد از شرکتکنندگان نظر مساعدي درباره سياستهاي اقتصادي آقاي احمدينژاد داشتند.
بيش از سه چهارم ايرانيان نيز، بنا بر اين نظرسنجي، خواهان عادي سازي روابط سياسي و تجاري با آمريکا هستند اما نسبت به سال ۲۰۰۷ از ميزان ايرانياني که حاضر به اعطاي امتيازاتي به غرب بودند کاسته شده است.
گزارش خطا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۰
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟



