بازدید 3622

مصرف شیر آلوده به آنتی‌بیوتیک،سبب مقاومت ضد میکروبی در انسان

کد خبر: ۷۵۷۳۰۹
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۵ 21 December 2017

متخصص عفونی گفت: افزودن آنتی‌بیوتیک به تغذیه گاو در گاوداری‌ها نه تنها بیماری‌های دامی را کنترل نمی‌کند، بلکه باقی‌مانده دارو در شیر و گوشت دام باقی می‌ماند و در مصرف‌کننده مقاومت ضد میکروبی ایجاد می‌کند.

به گزارش فارس، حسین معصومی متخصص عفونی، گفت: در اکثر گاوداری‌ها برای جلوگیری از انتشار میکروب و دیگر عوامل، همراه تغذیه به گاو آنتی‌بیوتیک می‌خورانند. آنتی‌بیوتیک در گاوداری‌ها بدون هیچ‌گونه ضوابطی و به دو دلیل استفاده می‌شود، اول اینکه بیماری‌های دامی را کنترل کند و در دومین مرحله به‌عنوان فاکتور رشد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معصومی در ادامه گفت: اگر آنتی‌بیوتیک بدون نظر و کنترل دامپزشک و سازمان دامپزشکی به تغذیه دام‌ها اضافه شود و صاحبان دامداری‌ها به صورت آزاد آن را تهیه و استفاده کنند، باقیمانده آنتی‌بیوتیک در گوشت و شیر احشام باقی می‌ماند. همچنین علی‌الخصوص در شیر آنها ترشح می‌شود و در شیری که مردم مصرف می‌کنند، باقیمان آنتی‌بیوتیک وجود دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: سازمان دامپزشکی کشور باید مسئله افزودن آنتی‌بیوتیک به شیر را کنترل و غلظتش را اندازه‌گیری کند و اگر دارای استانداردهای لازم نباشد، باید از مصرف آن جلوگیری شود.

وی عارضه وجود آنتی‌بیوتیک در شیر را ورود مقادیر زیادی از آنتی‌بیوتیک به داخل آن دانست و گفت:‌ این مسئله باعث بروز مقاومت ضدمیکروبی می‌شود، یعنی بدن افراد در مقابل میکروب‌ها مقاوم شده و اگر در آینده بدن آنها به عفونتی دچار شود، آنتی‌بیوتیک‌هایی که برای درمان از آنها استفاده می‌شد، دیگر کاربردی نخواهد داشت.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها