صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

شكل‌گيري جنبش جديد اجتماعي در كره

کد خبر: ۷۴۹۶۱
| |
4025 بازدید

در چند روز گذشته به خاطر اظهار نظر يك دختر جوان سال كره‌اي كه به عنوان مجري آماتور در يك برنامه زنده تلويزيوني گفت:‌ «مردان كوتاه بازنده‌اند» بحث مفصلي در جامعه كره به راه افتاد و تعداد كثيري از مردان كره‌اي كه به صورت ميانگين نسبت به زنان كره‌اي و مردم ديگر كشورها كوتاه‌ترند، از اين سخن رنجيده خاطر شده‌اند.

به گزارش ايسنا، در اين برنامه زنده كه جوان كوتاه قدي حضور داشت و در طول برنامه با او درباره مسائل مختلف اجتماعي مصاحبه‌اي صورت گرفته بود، اين اظهار نظر را عليه خود تلقي كرد و رسما از شبكه تلويزيوني KBS شكايت به عمل آورد و از آن تقاضاي خسارت كرد.

به دنبال اين ماجرا، كساني كه با اين مجري آشنايي قبلي داشتند براي انتقام‌گيري از او، عكس‌هاي دوره مدرسه و اطلاعات خصوصي ديگر، نظير انجام عمل جراحي پلاستيك براي زيبايي او را، با استفاده از اينترنت منتشر كردند.

در چند روز گذشته در شبكه‌هاي مختلف راديو و تلويزيون كره و به خصوص در برنامه صبحگاهي راديو سئول كه به زبان انگليسي پخش مي‌شود اظهارات اين دختر جوان از جنبه‌هاي مختلف مورد بررسي قرار گرفت و در مورد اين كه آيا مجريان برنامه‌هاي زنده راديو و تلويزيون ايده‌هايي را كه مطرح مي‌كنند از قبل به آن‌ها ديكته مي‌شود و يا اين كه آن‌ها در جريان موضوعات كلي برنامه قرار مي‌گيرند و بعد به زبان خود آن‌ها را بيان مي‌كنند، بحث شد.

جديدترين مطلبي كه در اين خصوص انتشار يافته مقاله‌اي است كه روزنامه korea herald در بخش تحليل‌هاي خبري شماره امروز منتشر كرده كه در آن با يك استاد دانشگاه به نام «مين بيونگ چول» گفته است اين قبيل درگيري‌هاي اجتماعي به دليل وجود يك نوع ذهنيت خرچنگ مانند در كره است. او در كاربرد اين تمثيل خود اين‌گونه توضيح مي‌دهد كه وقتي خرچنگ‌ها را براي ريختن در يك ديگ آب جوش مي‌ريزند هر كدام از آن‌ها براي نجات خود سعي دارد تا ديگري را در زير دست و پاهاي خود قرار دهد و خود را از داخل اين محيط كشنده خارج كند. اما در نتيجه تلاش‌هاي اين حيوانات، همه آن‌ها به ترتيب در اين محيط كشنده‌ گير مي‌افتند.

وي عقيده دارد كه در جامعه كره، زخم زدن به ديگران به صورت يك عادت سنتي وجود داشته و رسانه‌هاي جمعي و به خصوص فضاي گسترده اينترنتي تنها دامنه آن را افزايش داده‌اند. زماني كه دانش‌آموزان كره‌يي از تاثيرات مخرب كلام و يا نوشته‌هاي خود آگاهي ندارند و اين كه نمي‌دانند كه انتشار احوالات شخصيه افراد در رسانه‌ها و سايت‌ها چه تاثيرات مخربي مي‌تواند بر زندگي آن‌ها داشته باشد، به ما اين واقعيت را نشان مي‌دهد كه در محيط‌هاي آموزشي در زمينه تعليم مسائل عمومي و افزايش درك اجتماعي كوتاهي صورت گرفته است.

او شرط اساسي براي حل اين معضل را در اصلاح شيوه آموزشي كشور مي‌داند و اين كه در محيط آموزشي بايد به دانش‌آموزان تعليم داده شود كه چگونه آرا و نظرات خود را آزادانه بيان كنند. مهارت‌هاي شغلي و فني و در كنارش افزايش مهارت‌هاي اجتماعي و بيان واضح و روشن نقطه نظرات، به باز شدن افق ديد جامعه و جوانان كمك خواهد كرد و سبب افزايش تعامل اجتماعي مي‌شود. امروز در جامعه كره اولويت مهم براي خانواده‌ها آن است كه جوانان‌شان به مدارس خوب بروند و زبان انگليسي ياد بگيرند تا بتوانند در آينده در يكي از سه دانشگاه مهم كره كه به صورت اختصاري sky ناميده مي‌شوند به تحصيل بپردازند. زيرا فارغ‌التحصيلان اين دانشگاه‌ها شانس بيش‌تري براي استخدام در ادارات مهم دولتي خواهند داشت. از اين رو آن‌ها در طول تحصيل فقط يك چيز را مي‌آموزند و آن اين است كه چگونه دروس را حفظ كنند و محافظه‌كاري در كلاس فقط به عنوان يك دانش‌آموز سر به راه مطرح گردند.

«مين بيونگ چول» با توجه به اين مساله به همراه گروهي از اساتيد برجسته دانشگاه كره و هوادارانش جنبش جديدي به نام sun full movement‌ را تاسيس كرده كه هدف آن‌ها اصلاح نظام آموزشي براي هدايت اجتماع بر مسير صحيح است و اين كه به خانواده‌ها كمك كنند كه به جاي انتخاب مدارس براي تضمين ورود فرزندان‌شان به دانشگاه و يافتن مشاغل مناسب به دنبال تحول در شيوه‌هاي زندگي و تحصيلي آن‌ها باشند. اين جنبش را نمي‌توان به عنوان يك جنبش پوزيتويست صرف به حساب آورد بلكه جنبشي است منطق گرايانه و اعتراضي، عليه معضل بزرگ و رايج كشور، يعني پخش اتهامات و شايعات و بي‌اساس عليه افراد.

«مين بيونگ چول» مي‌گويد كه كره‌يي‌ها در زمان‌هاي نه چندان دور بر اساس سنت خانوادگي به دنبال آن بودند كه به يكديگر كمك و خدمت كنند ولي اين سنت اكنون از بين آن‌ها رخت بربسته است. هدف من از ايجاد اين جنبش جديد آن است كه اين سنت را مجددا در بين مردم كشور زنده كنم.

با توجه به شكل‌گيري و همه‌گير شدن اين جنبش جديد در جامعه كره، اكنون در بين صاحب نظران اين سوال مطرح مي‌شود كه آيا بعد از سالياني طولاني كه از شكل‌گيري جامعه مدني در كره مي‌گذرد بايد اين پديده را به عنوان تحولي مثبت براي خروج تفسير كرد هنوز كلي‌گويي و crab mentality از ذهنيت خرچنگ مانند كلي‌نگري در مورد اين جنبش جايز نيست و نبايد در اين باره تعجيل كرد ولي مي‌توان گفت كه جامعه كره راه جديدي براي فاصله گرفتن از ناسزاگويي و مبارزه با ميليون‌ها نفر كه به حيثيت مردم لطمه وارد مي‌آورند را پيدا كرده است. از سوي ديگر با توجه به حمايت‌هايي كه تاكنون از اين نهضت صورت گرفته و اين كه افرادي مثل «مين بيونگ چول» براي حمايت از عموم مردم و منافع ملي داوطلب مي‌شوند در اين راستا گام بردارند مي‌توان گفت كه جامعه مدني كره در حال نتيجه دادن است.

منابع: korea herald‌ مورخ 25 نوامبر 2009

مقالات و مصاحبه‌هاي «مين بيونگ چول» و «آن جي يون» با شبكه انگليسي راديو TBS

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟