صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

احتمال بازگشت کشند بزرگ به درياي خزر

کد خبر: ۷۴۶۶۶
| |
5825 بازدید
مدير برنامه بين المللي محيط زيست درياي خزر نسبت به احتمال وقوع کشند بزرگ و تکرار اتفاق سال 2005 در درياي خزر به مقامات کشورهاي حاشيه اين درياچه بزرگ هشدار داد.

دکتر حميدرضا غفارزاده مدير برنامه محيط زيست درياي خزر(CEP) در گفت‌وگو با مهر، ضمن اعلام اين هشدار گفت: اخيراً کشند بزرگي در خزر رخ نداده و از سال 2005 ميلادي تا امروز کشند بزرگ و آسيب زايي را تجربه نکرده‌ايم، اما اين مسئله به معناي آن نيست که خزر آمادگي بروز پديده کشند بزرگ را ندارد.

اين مقام بين‌المللي برنامه محيط زيست درياي خزر، علت اين آمادگي را آرام بودن طولاني دريا عنوان کرد و افزود: وقتي دريا به مدت طولاني آرام باشد و توفان‌ها و جريانهاي آبي نتوانند آب را تکان دهند رشد جلبک‌ها سريع خواهد شد و همين مسأله باعث متراکم شدن مواد مغذي و تشکيل لايه‌هاي فيتو پلانكتون بر سطح آب و سپس نفوذ به لايه‌هاي زيرين خواهد شد.

پيش از اين دکتر نبوي معاون دريايي سازمان محيط زيست ايران در گفت‌وگو با مهر سن بلوم فيتوپلاژن‌هاي خزر را در شرايط فعلي 24 تا 48 ساعت دانست و اضافه کرد: اين وضعيت نشان مي‌دهد که شرايط در درياي خزر فراهم شده و ممکن است در آينده تداوم بيشتري در آب داشته باشند و تنها راهکار براي مقابله و پيشگيري از گسترش بيش از حد اين پديده در خزر اين است که سيستم تصفيه خانه از سوي مسئولان مربوط تکميل و راه‌اندازي شود تا آب وارده از خشکي به دريا از آلودگي کمتري برخوردار باشد.

دکتر غفارزاده ورود فاضلاب‌هاي شهري را در خزر بسيار زياد دانست و تاکيد کرد: ميزان مواد مغذي در خزر زياد شده که دليل آن هم ورود آلودگي‌هاي شهري ناشي از فقدان تصفيه‌خانه است و در شرايط اقليمي آرام اين وضعيت مي‌تواند پايدار بماند.

پديده کشند يک پديده طبيعي و زيستي است که همچون پتويي روي سطح آب مي‌افتد و مانع ورود اکسيژن به درون آب مي‌شود. همين مسأله مي‌تواند حيات زيرين در دريا را متاثر کند و موجب از بين رفتن جانوران کف‌زي و همين طور لايه‌هاي حيات در کف دريا شود.

اين متخصص محيط زيست از بين رفتن زنجيره غذايي در دريا را از ديگر اثرات کشند عنوان کرد و افزود: آسيب‌هاي فراواني در ادامه کشند متوجه محيط زيست در درياي خزر و پيرامون آن مي‌شود اما هنوز از طرف هيچ يک از مقامات کشورهاي مختلف حاشيه درياي خزر درخواستي مبني بر شدت بالاي کشند دريافت نشده و سازمان‌هاي بين‌المللي مثل برنامه محيط زيست درياي خزر، مختار نيستند بدون اجازه کشورها اقدامي در اين زمينه انجام دهند.

درياي خزر بزرگترين پيکره بسته آبي در سطح زمين است و نبود هر گونه ارتباط طبيعي با ساير اقيانوس‌ها آن را به يک زيست بوم بسيار ويژه تبديل کرده است. اين خصوصيات منحصر به فرد درياي خزر، سبب آسيب‌پذيري شديد آن در برابر عوامل خارجي از جمله شرايط آب و هوايي يا تغييرات انساني شده است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۱ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۵
برادر این عکس که برای خبرتون گذاشتین مربوط به کشند نیست.فقط یه مقدار بنزین یا گازوییله روی آب دریا.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۴ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۵
خيلي بي سليقه هستيد - کشند يعني چه؟
شما که توقع ندارين ما اين اصطلاحات را کامل بدونيم!!؟ راستي خود شما تابناکي ها مي دونيد کشند يعني چه و چه جوري تلفظ ميشه؟
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟