«جيرو 2010» از هلند شروع ميشود
دوره بعدي مسابقات دوچرخهسواري «دور ايتاليا» كه نود و سومين دوره اين پيكارها خواهد بود، از 18 ارديبهشت سال آينده شروع ميشود و مثل اكثر دهههاي اخير بخشي كوچك از آن در خاك كشورهاي مجاور و همسايه سر ميگيرد تا جيرو به بسط خود در ساير نقاط اروپا و به افزايش شهرت و محبوبيت خود نزد ورزشدوستان جهان همت گمارد.
به نوشته ایران و به نقل از دیلی میل؛ اين بار شروع رقابتها و مرحله اول پيكارها در خاك هلند شكل خواهد گرفت و پس از سفر 3416 كيلومتري ركابزنان حرفهاي و زبده حاضر در اين پيكارها كه معمولاً چندان بيشتر از 200 نفر نيستند و بعد از برگزاري 21 مرحله طي 23 روز 10 خردادماه در شهر وروناي ايتاليا با معرفي فاتحان پايان خواهد گرفت.
مسير و چگونگي برپايي اين مسابقات كه يكي از 3 تور كلاسيك اين ورزش و مسابقه دوم بعد از توردو فرانس و بالاتر از «دور اسپانيا» به لحاظ اعتبار است، هفته پيش در ميلان اعلام و مشخص شد كه حدود 40 سربالايي و «ارتفاع» عمده در مسير ركابزنان قرار خواهد داشت. در مراسم معرفي و توصيف دوره 2010 جيرو، دنيس منچوف ستاره روسي و فاتح 3 دوره اين رقابتها منجمله دوره 2009 به عنوان ميهمان ويژه حضور داشت و اضافه بر او ركابزنان زبده ديگري مانند داميانو كونهگو از ايتاليا و همچنين ماريو چيپوليني ستاره سابق دوچرخهسواري كشور ميزبان در اين آئين حاضر بودند.
مرحله نخست جيرو در سال آينده يك تايم تريل تيمي به مسافت 4/8 كيلومتر در اطراف آمستردام خواهد بود و دو مرحله بعدي نيز در هلند برگزار خواهد شد و نقطه پاياني آنها شهرهاي اوترخت و ميدلبرگ خواهند بود. آنگاه يك روز استراحت اعمال شده و دوچرخه سواران را با هواپيما به ايتاليا خواهند برد تا رقابتها را در آن كشور ادامه دهند و به تدريج شدت بخشند. اولين مرحله مسابقات در اين كشور يك تايم تريل 5/32 كيلومتري خواهد بود كه به شهر ساوي ليانو منتهي خواهد شد و در ادامه پيكارها دو تايم تريل ديگر هم خواهيم داشت.
اين نهمين بار خواهد بود كه مسابقات معتبر «دور ايتاليا» در نقطهاي بيرون از اين كشور شروع ميشود و دومين مرتبهاي خواهد بود كه اين اتفاق در هلند رخ خواهد داد. اولين شروع «خارجي» اين پيكارها به سال 1965 در كشور كوچك سان مارينو تجربه شد. اين بار مرتفعترين مرحله و نقطه رقابتهاي جيرو، گردنه پاسو گاويا طي مرحله بيستم يعني مرحله ماقبل آخر تور و در نقطهاي با ارتفاع 2618 متر از سطح دريا خواهد بود.
مرحله يازدهم تور نيز ميتواند احساس برانگيز باشد زيرا به اكيلا مركز ايالت ابروتزو منتهي ميگردد و اين منطقهاي است كه فروردين امسال زلزله عظيمي در آن حادث شد و مرگهاي تراژيك و پرشماري را سبب گشت. اين مرحله در ضمن به طول 256 كيلومتر طولانيترين قسمت جيرو 2010 نيز خواهد بود.
مراحلي از اين پيكارها هم به گراميداشت دو ركابزن مشهور سابق كشور ميزبان فاستو كوپي و جينو بارتالي اختصاص خواهد يافت. يكي مرحله پنجم است كه به نووي ليگوره منتهي ميگردد و اين شهري است كه كوپي اولين شغل خود را در آن عهدهدار و صاحب شد و ديگري مرحله هفتم از كارارا تا مونتالسينو است كه به ياد بارتالي رقيب بزرگ كوپي برگزار خواهد شد.
گذرگاه خاص مورتيرولو نيز در مسير تور 2010 قرار خواهد گرفت و يك بار ديگر يكي از صعودهاي سنگين به ارتفاعات در مسير مسابقه، كوه پانتاني نامگذاري خواهد شد. اين نامگذاري به احترام ماركو پانتاني دوچرخه سوار مشهور و مرحوم ايتاليايي صورت ميپذيرد كه لقب دزد دريايي را يدك ميكشيد و در طلاييترين سال دوچرخهسواري خود (1998) اضافه بر «دور فرانسه»، جيرو را هم فتح كرد.


