بازدید 38017

چگونه برنج ایرانی را تشخیص دهیم؟

کد خبر: ۷۲۹۸۱۴
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۷ 13 September 2017
خرید برنج ایرانی همواره چالشی اساسی برای مصرف‌کنندگان است. هر چه ارج و قرب می‌یابد، چشم طمع سوداگران را نیز به خود جلب می‌کند؛ همان‌ها که قورباغه را رنگ می‌کنند و جای زالزالک به مشتری از همه جا بی‌خبر می‌اندازند.

به گزارش تابناک، خرید برنج ایرانی همواره چالشی اساسی برای مصرف‌کنندگان است. هر چه ارج و قرب می‌یابد، چشم طمع سوداگران را نیز به خود جلب می‌کند؛ همان‌ها که قورباغه را رنگ می‌کنند و جای زالزالک به مشتری از همه جا بی‌خبر می‌اندازند، هر چیزی را جای برنج ایرانی با کیفیت به مصرف‌کننده قالب می‌کنند. یا باید مویت را در برنج‌کوبی‌ها سپید کرده باشی یا آشنایی امین داشته باشی تا سره را از ناسره تشخیص دهی. در ادامه نظرات جمیل علیزاده شایق، رئیس انجمن برنج را در رابطه با تشخیص برنج ایرانی از خارجی می خوانید:

متأسفانه تشخیص برنج ایرانی از غیرایرانی کاری بسیار سخت است. حتی کارشناسان باتجربه نیز بدون بررسی‌های دقیق علمی نمی‌توانند نوع و کیفیت برنج را به درستی و باد دقت بالا تشخیص دهند. مرسوم است افراد برنج را کف دست‌شان می‌ریزند و با مالیدن دست‌ها آن را بو می‌کشند و درباره نوع برنج نظر می‌دهند. این شیوه به هیچ‌وجه توجیه علمی ندارد. مگر این که فرد تجربه زیادی داشته باشد و با دیدن انواع برنج‌ بتواند حدودی نوع آنها را تشخیص دهد.

برنج خارجی پیش از پخت، رنگ تیره‌تری دارد. بیشتر برنج‌های وارداتی، پاربویل می‌شود؛ یعنی پیش از این که شلتوک به برنج تبدیل شود آن را در دستگاه‌های ویژه به صورت نیمه‌پز، بخارپز می‌کنند تا ویتامین‌ها و مواد غذایی موجود در سبوس برنج به‌خورد دانه برنج برود. شلتوک که سرد شد همان فرآیند شالیکوبی را طی می‌کند و پوسته از برنج جدا می‌شود، اما برنج دیگر سفید نیست و به دلیل فرآیند پاربویل کمی زردتر و تیره‌تر می‌شود که می‌توان از برنج ایرانی تشخیص داد.

برنج پاربویل شده خیلی بهتر از برنج پاربویل‌نشده است. ما در انجمن برنج ایران خیلی توصیه می‌کردیم برنج ایرانی پاربویل شود تا مواد مغذی و ویتامین‌هایش حفظ شود. از سوی دیگر، برنج پاربویل‌شده مقاومت بیشتری در برابر آفات دارد. مدتی نیز در یکی از کارخانه‌ها این برنامه را اجرا کردیم، اما از آنجا که بهترین برنج ایرانی نیز در فرآیند پاربویل همان رنگ تیره برنج‌های خارجی را می‌گیرد، برخی از این مسأله سوءاستفاده کردند و برنج خارجی را به جای برنج ایرانی به مصرف‌کننده ‌فروختند. در چنین شرایطی که نظارتی صورت نمی‌گرفت ما از خیر پاربویل کردن برنج ایرانی گذشتیم. اما توجه داشته باشید، برنج‌های درجه یک هندی، پاکستانی، ویتنامی و تایلندی معمولا پاربویل نمی‌شود و شاید تشخیص آنها از برنج ایرانی کمی سخت باشد. با وجود این، برنج ایرانی کدر است و برنج خارجی شفاف، که از این لحاظ می‌توان این دو را متمایز کرد.
بو و عطر برنج ارتباطی به کیفیت ندارد. افراد با بو کردن برنج، معطر بودنش را تشخیص می‌دهند نه کیفیتش را. بهترین برنج ایرانی در فرآیند پاربویل، عطر خود را از دست می‌دهد، در حالی که کیفیتش بهبود می‌یابد.

باید تولیدکنندگان را ،حتی با نظارت شدید، عادت دهیم برنج را با بسته‌بندی نشاندار و گواهی سلامت توزیع کنند و از عرضه برنج فله‌ای جلوگیری کنیم. تمام این تقلب‌ها حاصل فروش فله‌ای برنج است..

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۵
برنج رو فقط قابلمه می شناسه ، تا نپختیش نمیشه راجع بهش نطر داد
فقط یه سوال دارم: بالاخره شالیکارهای خارجی هم کشاورزان زحمت کش هستن دیگه ، تازه برنج رو هم که نیمه پز می کنند این هم که هزینه داره ، اونوقت از اون سر دنیا با کشتی و هزینه میاد اینور دنیا ، گمرک هم که پرداخت میشه تا برسه اینور مرز، تازه بازم باید پول داد از گمرک جنوب کشور آورد مثلا تهران...
با این تفاصیل چرا برنج تولید داخل دو سه برابر قیمت برنج خارجی هست؟!
کاری به عطر و بو ندارم اینو نمی فهمم که چرا خارجیه اینقدر براش می صرفه که برنج رو صادر می کنه ولی کشاورز ایرانی فقط غر می زنه؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
اینجا مملکته دلال هاست اون کشاورز زحمت کش که سودی نمی بره
عباس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
چون شما داری برنج دستکاری ژنتیکی شده میخوری که تایم و میزان محصول دهی اون دستکاری شده همچنین افت پذیری اون در نتیجه شما محصول غیر طبیعی میخری که افت کمتر میزنه ، تناژ بهتری به نسبت سطح کشت یکسان میده و زمان کمتری جهت به محصول رسیدن نیاز داره ! در نتیجه قیمت رو کمتر میده در مقابل کیفیت کمتر و غیرطبیعی ، اما اون شالی کاری که برنج طبیعی ایرانی ( منظور پر محصول دستکاری نیست) رو میکاره چون طبیعی هست تناژکمتری محصول میده راحت تر دچار بیماری میشه و قیمتش بالا میره؛ بنده هیچ قوم و خویش شالیکار و غیره ندارم به نظر شما هم مثبت دادم اما دور از انصاف بود این موارد رو ذکر نکنم، محصولات طبیعی غیر تراریخته برای همین در تمام دنیا گرونتر هستن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
پای دلال ها وسطه برادر
داود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
با سلام خدمت برادر عزیز جناب آقای محمد شریفی
بالا بودن قیمت برنج ایرانی بخاطر هزینه بالای تولید آن میباشد وگرنه سودی گیر کشاورز نمی آید یک کشاورز که مثلا 2000 کیلو برنج برداشت میکند و مثلا کیلویی 10000 تومان میفروشد 20 میلیون تومان درآمد دارد و از این مبلغ شاید بیشتر از نصف آن هزینه و کمتر از 40 درصد یعنی 8 میلیون سود میباشد حال آیا میتوان با این مبلغ یک سال را گذراند زمین های شالیکاری در ایران عموما تک منظوره میباشد یعنی فقط 4 ماه از سال زیر کشت برنج میرود و بقیه سال به دلیل آب و هوای شمال غیر قابل استفاده میباشد پس همین امر هم بر هزینه تولید اضافه میشود پیشنهاد میشود به دلیل مرغوبیت برنج شمال کشور مخصوصا گیلان همه آن صادر شود چون هم مشتریان خوبی در کشورهای شمال ایران و اروپایی دارد و هم قیمت آن خیلی بیشتر از قیمت داخلی میباشد جناب آقای شریفی سطح رفاه عمومی در ایران خیلی پایین میباشد وگرنه چه خوب بود که برنج کیلویی 2000 تومان میشد و مثلا گوشت 5000 تومان میشد و پراید 5 میلیون میشد و نان 50 تومان بود و حقوق کارگرها یک میلون بود و غیره، برای شما هم لابد میصرفد که برنج مثلا تایلندی با آرسنیک بالا بخرید و ان شاالله که سلامتیتان محفوظ بماند خوبیش اینکه دیگه غر نمیشنوید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
حالا چرا گیر دادی به برنج؟؟
راجع به خرما و نخود و ارزن و لپه و... که زحمتشون خیلی خیلی کمتر از برنجه ولی قیمتشون بیشتره نظری نداری؟؟
تا حالا وضعیت زندگی کشاورزان و برنج کاران رو از نزدیک دیدی؟ فکر میکنی شالیکار با فروش برنج کیلویی 12 هزار تومن مازراتی سوار میشه یا هر ماه زن و بچه هاش رو میفرسته مسافرت تفریحی خارج از کشور؟!
متاسفم که یه عده بی فکر هم بدون منطق و تفکر فقط مثبت میدن.
کارشناسان لطفا یه واژه فارسی برای "پاربویل" پیدا کنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
هزینه تولید بالا- دلالی و نداشتن شبکه توزیع مستقیم و بی واسطه آنچنانکه خیلی ها را قلقلک میدهد که در همین حال بماند. تازه قیمت ایرانی که بالا باشه قیمت وارداتی هم بالاتره و سود بیشتر داره!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
بخار پز
بازهم مشکل عدم نظارت سازمان غذا و دارو و مشکل محصولات بی کیفیت غذایی فراوان در بازار مصرف ...........!!!
جناب شریفی اولا تفاصیل نه تفاسیر دوما علت تفاوت قیمت اینکه انها صرفا از ارقام پورمحصول استفاده می کنند که میزان برداشت ان در هکتار حداقل دوبرابر برنجهای بومی ایرانی هست سوما اینکه زمینها شالیزاری در خارج غالبا تسطیح شده و کلیه کارهای کاشت داشت و برداشت برنج بوسیله ماشین صورت می گیرد در حالیکه در کشور اکثر این مراحل هنوز توسط دست انجام می شود بنابراین بادر نظر گرفتن مزد پایین کارگر در کشورهای جنوب شرق اسیا و ساید موارد مذکور نتیجتا قیمت تمام شده برای عتولید برنج در ایران بالاتر از کشورهای خارجی می باشد.
من برنج شناس نیستم ولی میدونم ایرانی دنیایش پول است به هر قیمت پس ازاین همه رنگ وجدان و شرافت طلب نکن .کمتر بخور کمتر بپوش کمتر یه حرف اعتماد کن.
امروزه کلا هزینه تولید محصولات کشاورزی در ایران بالاتر از نرم جانیه
هزینه تولید ما از آمریگای شمال هم بیشتره
فقط در چند محصول نادر و جزئی میتونیم رقابت کنیم متاسفانه
در ضمن برنج بومی خودمون رو با برنج باسماتی هند بذارین جلوی یه آدم بیطرف
شک ندارم که برنج هندی رو میپسنده
برنج های بومی شمال هم از نظر ژنتیکی با ارقام تراریخته مخلوط شدن
آرسنیک هم داستان ساختگیه برای بالا بردن قیمت برنج داخلی
وای به شما
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس