صفحه خبر لوگوبالا تابناک

رهبر: كوي دانشگاه بايد خلوت شود

دكتر رهبر در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه آيا براي بازگشت اساتيد اخراجي برنامه خاصي داريد، به ضرورت نظم در جامعه اشاره كرد و گفت: هر عضو هيات علمي كه دو ماه متوالي و 4 ماه غير متوالي از دانشگاه غيبت كند حكمش اخراج است و با وجود اين كه ارتباط خوبي با كليه اساتيد دارم ولي هرگز بي نظمي را در هيچ جايي نمي‌پذيرم.
کد خبر: ۷۲۸۸
| |
10947 بازدید
رئيس دانشگاه تهران امروز در اولين نشست خبري خود به تشريح برنامه‌ها و اولويت‌هاي دانشگاه تهران پرداخت و گفت: ادامه ‌دهنده مسير عميد زنجاني و رؤساي سابق دانشگاه هستم.

به گزارش ايسنا، دكتر فرهاد رهبر در اين نشست با بيان اينكه ادامه دهنده برنامه‌هاي عميد زنجاني هستم، تصريح كرد: ايشان دانشگاه تهران را به رتبه‌هاي مناسبي در سطح بين‌المللي رساندند و بنده به اين افتخار، افتخار مي‌كنم و نه تنها ادامه دهنده مسيري هستم كه عميد زنجاني طي كرده است، بلكه ادامه دهنده مسير روساي سابق نيز هستم زيرا مسير و هدف همه آنها، ارتقاي سطح دانشگاه تهران و رفع مشكلات جامعه است.

وي با اشاره به چشم انداز 20 ساله كشور و اهداف آن گفت: مهمترين اهداف اين چشم‌انداز، دستيابي به رتبه اول منطقه است.

وي با بيان اينكه براي دستيابي به اهداف چشم انداز بايد راه‌هاي ميانبر را انتخاب كرد، گفت: اين راه‌هاي ميانبر را بايد از طرق علم و دانش و تكنولوژي جستجو كنيم، بايد با تكيه بر علم و دانش حركت كنيم، تا بتوانيم به اهداف چشم انداز دست‌يابيم.

رئيس دانشگاه تهران با اشاره به جايگاه اين دانشگاه در دنيا به عنوان نماد آموزش عالي از منظر قدمت، وسعت و جامعيت، اظهار كرد: دانشگاه تهران پتانسيل علم و دانش را داراست، از اين رو بايد برنامه‌ريزي جدي صورت گيرد تا علم و دانش در خدمت جامعه قرار گيرد تا دانشگاه رسالت خود را محقق كند.

وي با اشاره به دستيابي دانشگاه تهران به رتبه اول در منطقه و كسب رتبه حدود 500 در عرصه بين‌المللي، گفت: بايد تلاش شود اين رتبه‌ها در عرصه بين‌المللي به رتبه دورقمي و حتي تك رقمي برسد، زيرا پتانسيل لازم براي اين امر در دانشگاه وجود دارد.

رئيس دانشگاه تهران، با بيان اينكه دانشگاه تهران داراي 30 هزار و 425 دانشجوست، ‌اظهار كرد: از اين تعداد بيش از دو هزار و 100 نفر دانشجويان دكتري و 9 هزار و 574 نفر نيز دانشجوي كارشناسي ارشد هستند.

دكتر رهبر با اشاره به پتانسيل دانشجويان دكترا در دانشگاه ، گفت: امروز دنيا حاضر است به ازاي يك نفر از اين دانشجويان علاوه بر پرداخت هزينه‌هاي شخصي اين دانشجويان، به دانشگاه تهران نيز مبالغي بدهند چرا كه هر يك از اين دانشجويان مي‌توانند يكي از مشكلات جامعه را برطرف و تحول جدي در كشور ايجاد كنند.

وي با بيان اينكه علم كوهي نيست كه در يكجا انباشته شده باشد، گفت: علم ذره‌هايي است كه در درون پايان نامه هاي دانشجويي نهفته است، استفاده از پتانسيلهاي موجود دشوار، اما قابل دستيابي است و در واقع شعار قطع وابستگي به نفت را بايد با توسل به اين پتانسيلها به دست آورد.

وي همچنين به وجود يك‌هزار و 500 عضو هيات علمي در دانشگاه اشاره كرد و گفت: بهره‌وري از اين پتانسيلها مي‌تواند دنيا را متحول كند.

دانشگاه آموزش پژوهش محور را در دستور كار خود قرار داده است
دكتر رهبر در ادامه يكي از برنامه‌هاي دانشگاه براي استفاده از پتانسيل‌هاي موجود در جامعه را هدفمند كردن پژوهش در راستاي حل مسائل جامعه و ارتقاي سطح علمي دانشگاه بيان كرد و در عين حال گفت: دانشگاه آموزش پژوهش محور را در دستور كار خود قرار داده است، دانشگاه در تلاش است تا بتواند پژوهش را از طريق تجاري سازي محصولات پژوهشي خود كاربردي كند.
وي با اشاره به سهم قابل توجه پژوهش، اظهار كرد: يك بيست و پنجم GDP بايد سهم پژوهش شود.

وي به جمله «استقلال مالي دانشگاه و بعد استقلال دانشگاه» تاكيد كرد و گفت: اگر دانشگاه در عرصه پژوهش بتواند خلق افزوده كند و سهمي از اين ارزش را به دانشگاه بر گرداند، دانشگاه مي‌تواند علاوه بر استقلال خود به دولت نيز كمك كند.

دكتر رهبر با بيان اينكه استقلال مالي بايد در عرصه پژوهشي باشد، نه در عرصه آموزش، گفت: دانشگاه در نظر دارد استقلال مالي خود را از طريق پژوهش به دست آورد و در عرصه آموزش استفاده كند و در واقع اگر بنا باشد دانشگاه تهران محل ورود نخبگان قرار گيرد، نبايد اين مشكلات مالي به دانشجويان منتقل شود.

وي با بيان اينكه دانشگاه تهران براي رفع نيازهاي جامعه نيازمند ايجاد رشته‌هاي بين رشته‌ايست، گفت: مسائل جامعه يك بعدي نيست و چند وجهي مي‌باشد، در اين زمينه بايد رشته‌هاي بين رشته‌اي ايجاد شود و براي ايجاد اين موضوع نيازمند جذب نيروي انساني جوان، توانمند، مسلح به علم روز هستيم.

رئيس دانشگاه تهران در ادامه خبر داد: دانشگاه تهران با دانشگاه علوم پزشكي وارد مذاكره شده است تا اين دو دانشگاه با همكاري يكديگر بتوانند رشته‌هاي بين رشته‌اي را ايجاد كنند.

وي با اشاره به بحث كارآفريني در دانشگاه گفت: دانشگاه كارآفريني مي‌تواند نيروي كارآفرين توليد كند و شناسايي نخبگان و كارآفرينان در حين تحصيل و پس از فراغت تحصيل و حمايت جدي از آنها بايد در دستور كار دانشگاه قرار گيرد.

دكتر رهبر سه ركن اساسي دانشگاه تهران را دانشجو، استاد و كارمند بيان كرد و گفت: غفلت از هر يك از اين اركان، دانشگاه را براي دستيابي به هر يك از اهداف خود با مشكل مواجه مي‌كند.

جمعيت كوي دانشگاه بايد كاهش يابد
لزوم جلب مشاركت دانشجويان در كوي دانشگاه

دكتر رهبر درباره وضعيت مديريت كوي دانشگاه تهران، گفت: درباره مديريت كوي قبل از دوره رياست بنده، تصميماتي اتخاذ شده بود و بناي من نيست كه در اين زمينه تصميم خلاف آن بگيرم. ضمن آنكه در حال حاضر شخصي به عنوان سرپرست در كوي فعال است و در اين مدت نيز سعي شده نيازها و مشكلات كوتاه مدت كوي برطرف شود و خللي در برنامه‌هاي كوي به وجود نيامده است.

وي در عين حال يكي از برنامه‌هاي خود در كوي دانشگاه تهران را بازنگري در شيوه برنامه‌هاي كوي بيان كرد و گفت: در حال حاضر 12 هزار دانشجو در كوي سكونت دارند كه اين موضوع مديريت خاص خود را مي طلبد و بنده در نظر دارم كه جمعيت كوي را به سه هزار دانشجو تقليل دهم، چرا كه فضاي موجود پاسخگوي نياز تنها سه هزار دانشجو است .

وي همچنين با تاكيد بر لزوم مشاركت دانشجويان در كوي دانشگاه اظهار كرد: بنده 10 سال در كوي دانشگاه زندگي كردم و كاملا با مشكلات آنها آشنا و آنها را درك مي‌كنم و طي اين مدت نيز نشست‌هايي را با دانشجويان در داخل كوي داشته‌ام.

به گفته دكتر رهبر، خوابگاه سازي بايد به بخش خصوصي واگذار شود، اما هزينه اش را نبايد از دانشجو بگيريم.
وي گفت: به تدريج بايد با ايجاد توانمندي در دانشجو مسووليتها را در كوي دانشگاه به دانشجويان منتقل كنيم و اين يك برنامه است و شعار نيست.

دكتر رهبر در پاسخ به سؤال يكي از خبرنگاران كه مطرح كرد كه گفته مي‌شود كه شما را براي ماموريتهاي ويژه‌اي به دانشگاه تهران آمده‌ايد، تاكيد كرد: من براي مسووليت ويژه به دانشگاه تهران نيامدم، سوابق بنده در سازمانهايي كه حضور داشتم، وجود دارد، در واقع زماني كه از سازمان مديريت منفك شدم مسئوليتهاي ديگري به بنده پيشنهاد شد.

وي تصريح كرد: هر كسي نمي‌تواند رييس دانشگاه تهران شود اما مي‌تواند وزير علوم شود.
رئيس دانشگاه تهران افزود: بالا پايين بودن مسئوليت‌ها اعتباري است و آنچه در ذهن من است خدمت است و سنگر خدمت براي من فرقي نمي‌كند.

وي درباره جايگاه تشكل‌ها و جنبش‌هاي دانشجويي در دانشگاه، گفت: به تشكل‌ها احترام مي‌گذارم و به جنبش دانشجويي نيز اعتقاد دارم، اما به اتحاد بيشتر توجه دارم وبايد به اين نكته توجه كرد كه نبايد بين جنبش دانشجويي و تشكلها تفرقه ايجاد شود.

وي همچنين افزود: دانشجويان بايد با يكديگر اتحاد داشته باشند چرا كه متاسفانه برنامه دشمن ايجاد تفرقه بين اقشار دانشجويي است.

دكتر رهبر تصريح كرد: دانشجو به عنوان گروه مرجع جامعه حق دارد كه درك كند، بفهمد، بخواهد و خواسته‌هايش را پيگيري كند، در واقع بايد تلاش كنيم تا روشهايي ايجاد شود كه جنبش‌هاي دانشجويي به صورت سازمان يافته مطالبات خود را پيگيري كنند.

وي در پاسخ به سؤال خبرنگاري در باره بودجه دانشگاه تهران، با بيان اين كه سهم بودجه آموزش عالي كشور از بودجه كل كشور تنها يك‌هزار ميليارد تومان است ، گفت: سهم دانشگاه تهران نيز از اين بودجه حدود 100 ميليارد تومان است و دانشگاه براي رفع نيازهاي خود نيازمند درآمدزايي اختصاصي است.

رئيس دانشگاه تهران، تصريح كرد: دانشگاه‌ها به جاي اين كه دست خود را براي گرفتن مبلغي اندك به سمت دولت دراز كنند بايد اين چرخش را معكوس كرده چرا كه استقلال مالي دانشگاه‌ها با وجود اين بودجه‌اي كه دولت به دانشگاه‌ها مي‌دهد، تحقق نمي يابد.

وي تاكيد كرد: كسري‌هاي بودجه دانشگاه‌ها را بايد از طريق ارتباط با جامعه و صنعت رفع كرد.

وي بودجه عمومي دانشگاه تهران را 75 ميليارد تومان و درآمد اختصاصي دانشگاه را 40 ميليارد تومان بيان كرد و گفت: بخش قابل توجهي از درآمد اختصاصي دانشگاه مربوط به پژوهش است و 5 ميليارد تومان از اين بودجه مربوط به پرديس فني است و دانشگاه در نظر دارد كه درآمد اختصاصي را ارتقاء بخشد.

دكتر رهبر در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه آيا براي بازگشت اساتيد اخراجي برنامه خاصي داريد، به ضرورت نظم در جامعه اشاره كرد و گفت: هر عضو هيات علمي كه دو ماه متوالي و 4 ماه غير متوالي از دانشگاه غيبت كند حكمش اخراج است و با وجود اين كه ارتباط خوبي با كليه اساتيد دارم ولي هرگز بي‌نظمي را در هيچ جايي نمي‌پذيرم.

وي افزود: اگر در دوره رياست بنده نيز چنين بي‌نظمي صورت بگيرد حتي اگر بالاترين استاد نيز باشد، ارفاق نمي‌كنم.
وي با بيان اين كه بنده با پذيرش رياست دانشگاه تهران در واقع به خانه خود بر گشتم ، گفت: سعي دارم تجربه صحنه اجرايي را در دانشگاه ايفاء كنم.

رييس دانشگاه تهران بيكاري را يكي از مشكلات جدي دانشجويان را عنوان كرد و گفت: دليل موضوع اين است كه ارتباط بين صنعت و دانشگاه قطع است، و در خيلي جاها براي رفع نياز صنعت نيروي انساني تربيت نكرده‌ايم و تعداد فارغ‌التحصيلان بيكار از مشكلات جدي ما در دو سه سال آينده خواهد شد.

دكتر رهبر با تاكيد بر اين كه دانشجويان فارغ‌التحصيل دانشگاه تهران به دليل برخورداري از كيفيت بيكار نيستند، گفت: خيلي از دانشجويان كارشناسي ارشد ما در حال حاضر شاغل هستند و شاغل بودن دانشجويان در حين تحصيل يكي از مشكلات موجود است.

وي در خاتمه حل مشكلات صنعت و جامعه را مساله اول دانشگاه تهران عنوان كرد.
اشتراک گذاری
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا # جنگ رمضان
وب گردی