بازدید 110930

مناسب‌ترین گوشت مصرفی از نظر طب سنتی

کد خبر: ۷۲۵۶۷۷
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۶ 29 August 2017
پژوهشگر طب سنتی گفت: افراد باید از گوشت‌هایی مانند گوشت ماهی دریا، گوسفند جوان، شتر و مرغ‌های خانگی و ارگانیک استفاده کنند. گوشت گاو و گوساله طبع سردی دارند و مصرف آن‌ها موجب ایجاد سودا در بدن می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، غذایی سالم اهمیت بسزایی در درمان بیماری‌ها دارد. به عبارتی برای درمان هر بیماری از منظر طب سنتی نخست باید سبک تغذیه فرد اصلاح شود، از نظر طب سنتی شش اصل ضروری برای داشتن زندگی سالم وجود دارند که این اصول به سته ضروریه معروف هستند.

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره سته ضروریه اظهار کرد: زندگی در آب و هوای سالم، تحرک، فعالیت بدنی، خوردن و نوشیدن، خواب و بیداری به اندازه نیاز بدن، تخلیه مواد زائد و سموم بدن به شکل مدفوع، ادرار و تعریق و توجه به نیازها، اغراض نفسانی و روحی و روانی شخص شش اصل ضروری برای داشتن زندگی سالم هستند.

وی افزود: افراد برای داشتن زندگی سالم باید امید و توکل به خدا داشته باشند و از غم و غصه، گریه و ناامیدی که افسردگی و سایر اختلالات روحی و روانی را موجب می‌شوند، دوری کنند. همچنین خدمت به بندگان خدا و سفر کردن نیز تأثیر چشمگیری در ایجاد روحیه خوب و نشاط برای فرد دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی عنوان کرد: افراد باید نیازهای بدن خود را از طریق پروتئین طبیعی و به کمک مصرف چهارمغز (پسته، بادام، فندق و گردو) تامین کنند، همچنین استفاده از انجیر، گوشت گوسفند، ماهی و لوبیای سویا در رژیم غذایی روزانه ضروری است.

عظمایی درباره روغن‌های مناسب برای استفاده در رژیم غذایی روزانه تصریح کرد: افراد باید روغن مورد نیاز روزانه خود را از روغن‌های زیتون، کنجد، دنبه و روغن حیوانی طبیعی دریافت کنند، از روغن زیتون می‌توان برای سالاد و تهیه غذا استفاده کرد، ولی برای سرخ کردن باید روغن کنجد به کار برده شود.

وی محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: افراد باید املاح معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز خود را از غلات، گیاهان، سبزیجات، میوه‌ها و حبوبات و قند مورد نیاز بدن را از مواد طبیعی همچون عسل، کشمش، توت، انجیر و خرما دریافت کنند.

لزوم توجه به تغذیه مناسب


عظمایی گفت: تغذیه مناسب و شناخت طبع اصلی و اکتسابی هر فرد از ارکان مهم درمان در طب سنتی است. افراد باید با توجه به سن و طبعشان غذاهایی را که برای آن‌ها مفید است، مصرف کنند، همچنین محل زندگی از نظر جغرافیایی نیز تاثیر چشمگیری در نوع تغذیه فرد دارد. به طور مثال ساکنان شمال کشور به علت وجود رطوبت و سردی زیاد، باید در رژیم غذایی خود از موادی همچون سیر و زنجبیل استفاده کنند، اما در مکان‌های بیابانی و خشک مصرف غذاهایی همچون آب‌دوغ‌خیار، خاکشیر و تخم‌شربتی توصیه می‌شود.

تدابیر غذایی


وی عنوان کرد: افراد باید در زمان گرسنگی، غذا مصرف کنند و قبل از سیر شدن دست از غذا خوردن بکشند. مصرف نان گندم و جو سبوس دار در رژیم غذایی روزانه ضروری است، همچنین افراد باید از برخی عادات غذایی ناسالم که در مهمانی‌ها و رستوران‌ها رواج دارد، پرهیز کنند. از جمله این عادات غذایی ناسالم می‌توان به مصرف لبنیات مانند ماست همراه با مواد غذایی گوشتی اشاره کرد.
 
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اهمیت مصرف مصلحات غذایی در رژیم غذایی افراد تاکید کرد: اشخاص باید در صورت مصرف مواد غذایی با طبع سرد مانند مرغ، ماهی و برنج از ادویه‌های گرم همچون زنجبیل، فلفل، میخک، زردچوبه و گلپر به مقدار کافی استفاده کنند. همچنین افزودن کمی شوید به برنج نیز سبب معتدل شدن طبع برنج می‌شود.
عظمایی توصیه کرد: افراد باید در هنگام مصرف حبوباتی که طبع سرد و خشک دارند مانند عدس، به آن کمی گلپر و ادویه گرم بیفزایند. همچنین بهتر است در طول روز بیش از یک وعده غذایی پخته مصرف نشود.

مناسب‌ترین گوشت‌ها برای مصرف


وی اظهار کرد: افراد باید از گوشت‌هایی مانند گوشت ماهی دریا، گوسفند جوان، شتر و مرغ‌های خانگی و ارگانیک استفاده کنند. گوشت گاو و گوساله طبع سردی دارند و مصرف آن‌ها موجب ایجاد سودا در بدن می‌شود؛ بنابراین اشخاص باید از استفاده از این گوشت‌ها به خصوص در فصل پاییز و زمستان خودداری کنند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به پرهیز از سرخ کردن زیاد مواد غذایی گفت: شیر گاو بسیار مقوی است و افراد باید آن را به همراه کمی عسل و زنجبیل مصرف کنند. نوشیدن شیر گاو به همراه عسل و زنجبیل نقش مؤثری در حفظ سلامتی استخوان‌ها دارد. مصرف لبنیات محلی مثل ماست، دوغ، کشک و کره با مقداری پونه، کاکوتی، شوید و گل سرخ ضروری است.

عظمایی افزود: لبنیات به علت دارا بودن کلسیم، منیزیم و املاح مورد نیاز استخوان، نقش مؤثری در حفظ سلامت استخوان دارند. مصرف پنیر به همراه گردو، پونه، چند عدد خرما و نان سنگک در وعده شام، غذای مناسبی برای سلامت استخوان است. مواد غذایی حاوی کلسیم برای جذب بهتر باید در شب مصرف شوند. همچنین بدن برای جذب کلسیم نیاز به پروتئین (گردو) و ویتامین D (خرما) دارد.

پرهیز از پرخوری در دوران بیماری


وی عنوان کرد: بدن در هنگام بیماری با عفونت و ویروس‌ها مبارزه می‌کند. افراد باید در زمان بیماری از مصرف غذاهای حجیم و سرخ‌کرده خودداری و بیشتر مایعات گرم و آبمیوه‌های طبیعی استفاده کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: تخم‌مرغ ویتامین E بالایی دارد و به شدت مقوی است. تخم‌مرغ باید به شکل عسلی مصرف تا زود هضم و جذب شود. استفاده از تخم‌مرغی که زرده آن خیلی سفت باشد باعث افزایش کلسترول خون می‌شود.

عظمایی توصیه کرد: افراد باید از خوابیدن با معده پر و کاملاً خالی پرهیز کنند. خوابیدن با معده پر به معده و قلب فشار وارد می‌کند. چشیدن مقداری نمک در ابتدا و انتهای غذا ضروری است. مصرف نمک قبل از غذا سبب کاهش اسید معده و پس از آن موجب ضدعفونی شدن و هضم بهتر غذا می‌شود.

وی تاکید کرد: غذا باید در کمال آرامش و بهتر است در حالت نشسته روی زمین میل شود. مصرف غذا در حالت ایستاده و در هنگام راه رفتن موجب افزایش سودای بدن می‌شود. افراد باید از خوابیدن بلافاصله پس از غذا خودداری کنند. راه رفتن پس از غذا و داشتن خواب کوتاه مدت پس از راه رفتن در افراد لاغر مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی توصیه کرد: اشخاص باید از مصرف غذاهای خیلی داغ و سرد و به ویژه آب یخ خودداری کنند. نوشیدن آب یخ به خصوص در مردان به سلامت جنسی آسیب جدی وارد می‌کند.

عظمایی افزود: افراد باید غذا را به خوبی بجوند و از نوشیدن مایعات بین و بلافاصله پس از غذا امتناع کنند. پرهیز از صحبت کردن حین غذا ضروری است. اشخاص در صورت نیاز به مصرف مایعات بین غذا بهتر است از کمی عرق نعناع، زیره و زنیان استفاده کنند. نوشیدن آب یک تا ۲ ساعت پس از غذا مجاز است.

وی تاکید کرد: استفاده روزانه شش لیوان آب خنک برای گرم‌مزاجان و ۲ تا سه لیوان آب جوش ولرم برای سردمزاجان مفید است. همچنین افراد باید از مصرف تنقلات مصنوعی، مواد غذایی کنسرو شده و ساندویچی دوری و تا حد امکان مواد غذایی طبیعی استفاده کنند.

عظمایی یادآور شد: اشخاص بهتر است از دمنوش‌های گیاهی مانند به‌لیمو، بابونه، سنبل الطیب، گل‌گاوزبان، آویشن و چای ترش با توجه به طبع و نیاز بدنشان استفاده کنند و مصرف چای را کاهش دهند.
 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۶
تابناک جان
حد اقل عکس گوشت خوک را در بین گوشت ها حذف می کردی!!!!!
گیاهخواری پیشه کنید.
رنج کمتر، ارزان تر، سالم تر، سبزتر، پایدارتر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۷
و بی نیازتر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۷
شاید گیاهخواری در کوتاه مدت برای برخی مفید باشه ولی به عنوان توصیه کلی بهتره همه چیز بخوریم ولی به اعتدال
طب سنتي چيزي بجز دروغ و خالي بندي و چاخان نيست. اخر هزار سال قبل چه ميدانستند ميكروب و ويروس چيست و ژن و كروموزوم كجا هستند كه حالا يك عده رفتند دنبال طب سنتي؟ تابناك هم نبايد عقايد بي هويت و غير علمي اين عده را چاپ كند.
تو این مملکت که سال به 12 ماه باید غصه بخوری. خودت هم چیزیت نباشه برات سوژه درست میکنن. انواع افسام مناسبت های مذهبی و ملی و اجتماعی و اقتصادی و ...
بسیار عالی بود ممنون از تابناک ونویسنده خبر
ایجاد سودا در بدن یعنی چی؟ این آقا تو چه سالی داره زندگی میکنه؟ خود ابن سینا اگه زنده بود الان داشت پزشکی مدرن کار می کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۷
دقیقا سودا یعنی چی؟ از نظر علمی به چه چیزی سودا می گویند!؟؟
ای کاهش عکس گوشت خوک رو نمیزاشتین!
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۷
یه وقت بد نشه حالا...خخخخ
چطوره ،برگردیم به عصر حجر وغار نشینی ؟
در کشور ما که همه چیز مهیاست ..........!
غذای سالم و ارزان ! آرامش و شادی و نشاط اجتماعی !
کار فراوان و امکان سفر مناسب و ارزانقیمت ! احترام و تکریم اجتماعی ........................!!!!!!
استفاده ازنظریات طب سنتی مفیدترازطب رایج من خودم بیماری روماتیسم روباطب سنتی دارم کنترل میکنم وخیلی هم راضی هستم
مطالب مفیدی بود.
با این حساب غربیها بایستی تا حالا از سودا مرده باشند .
من خودم، سینوزیت داشتم که پزشک مدرن هیچ درمانی نداشت، با پزشکی سنتی و اسلامی درمان شدم، همچنین به گرده ی گل و چمن آلرژی داشتم که متاسفانه هیچ یک از متخصصان پزشکی مدرن درمان خاصی ندارند.ولی به نا به گفته ی پزشک سنتی، حجامت کرده، چمن در جایی که حجامت کرده بودم مالیدم. والان دیگر آلرژی ندارم. ضمنا باید گفت در اروپا هم بیشتر گوشت سفید استفاده میکنند و گوشت گاو به ندرت مورد استفاده قرار میگیرد. خواهشا بدون اطلاع از پزشکی سنتی و اسلامی نظر ندینو برین تحقیق کنین ببینین چه تعداد بیمار سرطانی و دیابت و افرادی که دیسک کمر داشتند و... با این طب درمان شده اند. خیلی جالبه که در اکثر کشورهای اروپایی رفتن دنبال داروهای طبیعی، ولی در ایران اینطور مورد تمسخر قرار میگیرد
مطاب خوب وآموزنده بود ولی چرا از گوشت شتر مرغ چیزی نگفتید ممنون از زحمات شما
هرکی به طب سنتی اعتقادی نداره لطفاً از اون فاصله بگیره و برای معالجه هاش از روش روپوشی علایم بیماری که کار طب نوین هست استفاده بکنه!
سلام .عالی بود .خداقوت .
خواهشا محتوای غلط نشر ندید.
گوشت گاو و گوساله به هیچ عنوان سرد نیست. بلکه گوشت گوساله به شدت گرم و خشک هست و گوساله گرم و تر هست.
فقط به دلیل مشکلات گوارشی و هضم دیرش در بدن ایجاد سردی می کنه.
بله من از طب سنتی بیشتر جواب میگیرم تا پزشکی
سلام خوب بود اول مزاج افراد معین بشه بهتره اون دوست عزیز که در مورد ژن و کروموزم میگه علم طبیعیات از مشرق زمین به سایر دنیا منتقل شد حالا اگه ابن سینا با کلمات پر طمطراق حرف نزده دلیل اینکه طب سنتی قدیمی نیس حکمت با طب فرق میکنه در حکمت همه چی لحاظ میشه داروهای که ما ایرانی ها براش سینه چاکیم از مواد اولیه تاریخ گذشته غربی هاس که پا دارن رو ما امتحان می‌کنن تا عوارضشو پیدا کنن گول این حرفا رو نخورید. قصد توهین به علم رو ندارم جاش محفوظ و محترمه ببخشید ولی استفاده ابزاری از علم خیلی کار غیر اخلاقیه ‌ ممنون
گیاه خواری
گیاه خواری خوب اومدی عالیه من بودم ولی نشد
سلام ، من ناراحتي قلبي وفشارخون بالا داشتم تب سردي دارم ورطربت بدنم انقدبالابودکه ب اسخوانم زده بود،ولي ازاون موقع که توزيحات طب. سنتي رادنبال ميکنم خداروشکرخيلي حالم بهترشده خيلي خيلي متشکرم راهنمايي شماعزيزان
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار