سی ام تیرماه سال جاری هفتمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی كشور به منظور معرفی اعضای جدید هیأت مدیره های نظام پزشکی، در حالی برگزار شد که بنا بر اطلاعيه هاي پيشين، قرار بود اين انتخابات به دو روش الكترونيكي و حضوري برگزار شود؛ اما امكان رأي گيري الكترونيكي بنا به آنچه که اختلال در سیستم رأی گیری اعلام شد، فراهم نشد و در نهايت ساعت 14 همان روز به كلي لغو شد؛ شرايطي که بسياري از واجدين شرکت در اين انتخابات را از حق قانونی محروم کرد.
به گزارش «تابناك»؛ در حالي كه از چند هفته پیش از آغاز فرایند رأی گیری، ستاد برگزاری انتخابات با فضاسازي تبليغاتي و رسانه اي شور و نشاط خاصي را در این انتخابات ایجاد کرد و سبب شد شمار زیادی از پزشكان و دستياران به حضور در اين انتخابات و احتمالاً پيروزي در آن اميدوار شدند، انتخابات روز جمعه (سی ام تير) به گونه اي رقم خورد كه موجي از اعتراضات گسترده به نتایج این انتخابات شکل گرفت.
با وجود اشکالات فراوانی که در فرایند برگزاری انتخابات نظام پزشکی پیش آمد و سیستم رأی گیری این انتخابات عملاً نتوانست رضایت عمومی را جلب و مشارکت حداکثری را فراهم کند، قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت و اعضای ستاد برگزاری این انتخابات از نتایج برآمده حمایت و آن را تأیید کردند؛ موضوعی که هنوز محل اختلاف و اعتراض بسیاری از پزشکان در سراسر کشور است.
اخیراً و در راستای ادامه این اعتراضات پوییش حقیقت یابی متشکل از جمع زیادی از پزشکان سراسر کشور شکل گرفته است این پویش تلاش می کند تا با پیگیری خواسته های پزشکان معترض وزارت بهداشت و درمان و هیئت برگزاری انتخابات را مجاب به تمکین از خواسته های خود کند.
روز گذشته 10 مرداد ماه پویش حقیقت یاب انتخابات نظام پزشکی نشستی مشورتی و خبری را در راستای اهداف از پیش طراحی شده برگزار کرد؛ نشستی که سخنان و مواضع طرح شده در آن قابل تأمل است.
میثم رضایی رزیدنت پزشکی ورزشی و کاندیدای انتخابات نظام پزشکی در نشست خبری پویش حقیقتیابی انتخابات گفت: در این انتخابات برای اولین بار بخش قابل توجهی از جامعه پزشکی که نظام پزشکی را مخاطب خود نمیدانستند تصمیم به شرکت در آن گرفتند، اما متأسفانه به دلیل وعده مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر برگزاری انتخابات الکترونیک تعداد زیادی از پزشکان در مسافرت به سر میبردند یا اینکه در شیفتهای بیمارستان مشغول خدماترسانی بودند و نتوانستند در این انتخابات حضور یابند.
رضایی تصریح کرد: به اعتقاد بنده اولین بازنده این انتخابات وزارت بهداشت است زیرا لغو شدن رأیگیری الکترونیک باعث بیاعتماد تعداد زیادی از پزشکان به وزارت بهداشت شده و انتخابات صنفی توسط عدهای به بازی سیاسی مبدل گردید.
محمود برفه ای رادیولوژیست و کاندیدای انتخابات نیز در نشست پویش حقیقت یاب انتخابات نظام پزشکی اظهار کرد: درست است که میگوییم دست و پای نظام پزشکی بسته است ولی برگزاری صحیح این انتخابات میتوانست به سازمان نظام پزشکی مشروعیت بیشتری بدهد و اگر این اتفاق ناخوشایند بروز نمیکرد شاهد نظام پزشکی قدرتمندتری بودیم که میتوانست پا به پای وزارت بهداشت فعالیت کند. اما متأسفانه به دلیل وعدههای داده شده عدهای فریب خوردند و نتوانستند رأی خود را اعلام کنند و حقشان است که از این موضوع ناراضی باشند.
بابک خطی پزشک کودکان و کاندیدای هفتمین دوره انتخابات نظام پزشکی نیز در این نشست که توسط تعدادی از پزشکان معترض به این انتخابات برگزار شد، اظهار داشت: قبل از برگزاری انتخابات مسئول فنی اجرای انتخابات از تعابیر محکم و مؤکدی در خصوص رمزگذاری و عدم احتمال هک شدن سامانه رأیگیری الکترونیک مطرح و اعلام کرد که حدود 210 هزار نفر از پزشکان در این انتخابات شرکت خواهند کرد. اما به دلایل مختلفی رأیگیری الکترونیکی انتخابات لغو شد.
خطی تصریح کرد: لغو رأیگیری الکترونیک زمانی صورت گرفت که تعداد زیادی از کاربران در سامانه ثبتنام کرده بودند اما زمانی که میخواستند رأی خود را اعلام کنند با پیغام مشکل در رأیگیری مواجه شدند و به آنها اعلام شد تا رأیگیری خود را به ساعات بعدی موکول کنند.
فرهاد تیمورزاده پزشک عمومی و مدیر انتشارات تیمورزاده در این نشست خبری با انتقاد از انتخابات نظام پزشکی تصریح کرد: به اعتقاد بنده بخش زیادی از واقعیت بیان شد و بخش دیگری از آن باقی ماند که این موضوع فریب افکار عمومی خواهد بود.
وی توضیح داد: بسیار شنیدیم که مشارکت در این انتخابات نسبت به دوره قبل از افزایش قابل توجهی برخوردار بوده است اما باید بدانیم در سال 83 حدود 5 هزار پزشک و در سال 87 6 هزار پزشک در آن شرکت کردند و استناد کردن تعداد شرکتکنندگان به سال 91 صحیح نیست.
تیمورزاده گفت: مقایسه این انتخابات با سال 91 که ردصلاحیتهای گستردهای در آن صورت گرفت، پوشاندن صورت مسئله است. ما انتظار داشتیم امسال حدود 9 هزار نفر در این انتخابات شرکت کنند. اما دیدیم که مسئولان در خصوص برگزاری انتخابات آدرس غلط دادند و گفتند نیازی به حضور افراد برای رأی دادن بر سر صندوقها نیست و اساساً قرار نبود انتخابات حضوری برگزار شود.
وی تصریح کرد: آنچه قرار نبود برگزار شود حالا به عنوان اساس انتخابات مطرح میشود و حق رأی بسیاری از پزشکان با این شیوه از بین رفت و از نگاه جامعه پزشکی، سازمان نظام پزشکی مشروعیت و مقبولیت خود را از دست داده است.
با تفاسیری که رفت، هنوز پویش حقیقت یاب انتخابات نظام پزشکی کشور و جمع زیادی از پزشکان معترض دیگر موضوع این انتخابات را فراموش نکرده اند و انتظار دارند وزارت بهداشت و سایر دستگاه های نظارتی با ورود جدی به مسئله راه هایی را برای تحقق کامل عدالت در این انتخابات فراهم کنند؛ راه هایی که به نظر آن ها یا با ابطال انتخابات فراهم می شود و یا می تواند با ایجاد امکان شرکت افراد محروم شده رضایت آنها را حاصل کند.