جمعیت شهر تهران همچنان رو به افزایش است
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان تهران گفت: جمعیت شهر تهران نسبت به سال ۹۰ ، یک و هفت دهم درصد افزایش دارد که نشانگر جذابیت شهر تهران برای استقرار جمعیت است.به گزارش خبرگزاری صداوسیما، نعمت الله ترکی در حاشیه جلسه کارگروه توسعه روستایی استان تهران افزود: پیرامون شهر تهران ۱۵ شهرستان با جمعیت بیش از ۵.۵ میلیون نفر وجود دارد.
وی گفت: همچنین روستاهای استان تهران تراکم بسیار بالای جمعیتی دارند و در برخی از موارد جمعیت یک روستا بیش از ۵۰ هزار نفر یعنی معادل جمعیت برخی از شهرستان های کشور است.
ترکی افزود: هر چقدر که شهرستان های پیرامونی شهر تهران پیشرفته تر شود و شاخص های خدماتی، تولیدی، اشتغال و اقتصادی آن افزایش یابد، فشار بر کلان شهر تهران کمتر خواهد شد.
وی از تلاش برای تهیه سند توسعه و سند آمایش استان تهران خبر داد و گفت: اگر این دو سند با مطالعات کافی تهیه و سپس با قدرت اجرایی شود شاهد ارتقاء شاخص های کلان رفاهی و اقتصادی در سطح استان تهران خواهیم بود و به تدریج مهاجرت معکوس شکل می گیرد.
تهیه سند توسعه و اشتغال روستاهای استان تهران
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان تهران گفت: تا پایان برنامه ششم ملزم هستیم برای ۵۰ درصد روستاهای استان سند توسعه و اشتغال؛ تهیه و اجرایی کنیم.
وی افزود: یکی از مهمترین بخش های مورد نظر در این سند گردشگری در روستاهای استان و استفاده از این ظرفیت بالقوه برای اشتغال روستائیان است.
وی با اشاره به اینکه استان تهران در تولید ۱۰ محصول کشاورزی مقام اول تا سوم را دارد، گفت: در این سند بر صادرات این محصولات به کشورهای دیگر تاکید شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان تهران به توسعه صادرات گیاهان دارویی، احداث گلخانه ها در روستاها و ساماندهی آبرسانی به روستاهای استان تهران اشاره کرد و گفت: در سال جاری آبرسانی به ۶۷ روستا در دست انجام است و تا پایان برنامه ششم ۵۰ درصد روستاهای استان تهران از آب شرب و سالم بهره مند می شوند.
وی گفت : تفکیک آب شرب و مصرفی خانوارهای روستایی نیز در این سند در دستور کار قرار دارد.
ترکی با بیان اینکه ۸۰۰ روستا با ۹۰۰ هزار نفر جمعیت در استان تهران وجود دارد، گفت:
شاخص های توسعه یافتگی و خدمات رسانی به روستائیان در استان تهران از شاخص های اصلی کشور پایین تر است که باید کار ویژه ای صورت بگیرد.
وی از آغاز به کار فاز اول پایانه صادرات گل و گیاه استان در اول شهریور امسال خبر داد و گفت: ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان نیز در دستور کار قرار دارد و به صورت ویژه پیگیری می شود.
وی گفت: باید از صادرات بعنوان یکی از محورهای اصلی کمک به تولید و اشتغال در روستاهای استان تهران نام ببریم و در این سند تاکید کنیم.
گزارش خطا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۳
با سلام .
باید به استحضار شما برسانم : بنده حقیر به مدت 4 سال از گیلان ، روستا به طرف تهران مهاجرت کردم به اجبار ، برای بدست آوردن کار در سال 1373 . همه جا گشتم با مدرک دیپلم از بالا شهر تهران تا جنوب شهر . بالا شهر تهران که یک زندگی روء یایی است ، ما و امثال بنده خواب آن خانه های مجلل و زیبا در تهران در بالا شهر را نمی بینیم ........ واما در جنوب شهر تهران یعنی میدان هاشمی که خوب است ، سه راه آذری و خیابان دستغیب که چند میلیون انسان و بنده در شرایط خیلی سخت و هوای بسیار آلوده و شلوغ زندگی میکردند . دوبار مریض شدم و اگر فامیلهای من در تهران نبودند تا حالا مرده بودم . .............بماند از اینکه چاره ای نبود . با هر بدبختی بود توانستم از دانشگاه آزاد تهران جنوب برای گیلان انتقال بگیرم و شاید بخت با من یار بود ..........که اگر آن فامیل ما نبود آن کار را هم نمیتوانستم پیدا کنم . خدا پدرش را بیامرزد . امروز تهران یک فاجعه شده است . هوای بسیار آلوده ...........ترافیک کشنده و مرگ آور ............گرانی .............وضعیت کشنده مسکن ...........و............آیا مسئولین کشور نباید یک فکر اساسی به حال این کلان شهر کنند و مردم اینقدر زجر کش نشوند ........اینها واقعیت است . امید وارم که مقامات کشور ناراحت نشوند .
پاسخ ها
ناشناس
| ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
گل گفتی
تمام دوستان دانشگاهی من از شهرهای اطراف ایران اومدن تهران و بعد اتمام دانشگاه همونجا موندنو برنگشتن!
پاسخ ها
ناشناس
| ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
فقط بحث کار و اشتغال نیست
مسئله یک معضل فرهنگی اجتماعی است
دقیقا همین رفتار را در میان ایرانیانی که به خارج از کشور می روند می بینیم
حتی اگر شغل نسبتا پایینی هم داشته باشند و زندگی نسبتا همترازی را بتوانند در ایران داشته باشند باز هم حاضر به بازگشت نیستند چون کلاس آنجا اصطلاحا بالاتر است و به دوستان و آشنایان پز می دهند که خارج زندگی می کنند
شک نکنید که این مشکل ریشه های فرهنگی و اجتماعی هم دارد و همه قضیه فقط شغل و کار نیست.
بسیاری از دانشجویانی که از شهرستان به دانشگاه های تهران می آیند حتی با وجود شغل نسبتا مشابه در شهر خود ماندن در تهران را ترجیح می دهند و عقیده دارند این کار باعث پیشرفت بیشتر خودشان و بچه هایشان در آینده خواهد شد و حتی از این که شناسنامه فرزندانشان مهر متولد تهران بخورد خوشحال می شوند و آن را نوعی پیشرفت نسبت به همشهریانشان می دانند ...
اگر چه همه شاید این طور نباشند اما وجود این افراد و این تفکرات در جامعه یک واقعیت است و نباید تحلیلگران همه چیز را پشت سر کار و اشتغال پنهان کنند
نمونه اش این که یکی از کاربران نوشه است "من بچه تهران هستم ، بعد از سی سال زندگی مجبور شدم پدر و مادرمو تنها بذارم و برای کسب درآمد و کار به شهرهای جنوبی ایران مهاجرت کنم.
تمام دوستان دانشگاهی من از شهرهای اطراف ایران اومدن تهران و بعد اتمام دانشگاه همونجا موندنو برنگشتن!"
بهتره با خودمان صادق باشیم تابناک عزیز
نظرسنجی
آیا به عنوان زن حاضرید با مهریه 14 سکه «بله» را بگویید؟






