صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

افغانستان مدعي اراضي اطراف کعبه شد

وزير حج و زيارت افغانستان براساس نامه‌اي که احمد شاه ابدالي خطاب به سلطان عثماني درسال 1762 ميلادي نوشته و درآن خواستار تشکيل سپاه مشترک و حمله به ايران ازسوئي و تحويل اراضي اطراف مسجدالحرام براي ساخت مسجد افغانها شده خواستار اراضي مذکور توسط دولت عربستان به اين کشور شد.
کد خبر: ۷۱۴۲۳
| |
26131 بازدید
درحالي که اسناد تاريخي مبين اين مطلب است که امپراتوري عثماني به درخواست‌هاي خائنانه احمد شاه دراني از پادشاهان افغان پاسخ منفي صريح داده است سرپرست وزارت حج واوقاف کابينه کرزاي مدعي مالکيت برخي اراضي اطراف خانه خدا شد.

به گزارش  البرز ، صديق چکري سرپرست اين وزارتخانه که هم اکنون درگير مناقشات سياسي خود با مخالفين است در ادعايي از مالکيت افغانستان به روي برخي اراضي اطراف خانه خدا خبر مي‌دهد.

اين مقام افغان که متهم به همکاري با وهابيون براي ترويج مذهب وارداتي آل سعود است از عربستان خواسته است با تعيين تکليف اين اراضي نسبت به بازپس دادن آنها اقدام نمايد.
وي در بيان چگونگي اين مالکيت مدعي است که احمد شاه ابدالي درزمان حکومتش نسبت به خريداري اين اراضي براي ساخت اماکن مذهبي ازجمله مسجد اقدام کرده است.

مخالفين چکري در کابل اين ادعا را با تقاضاي ميانجگري سپنتا پس از حضورش به عنوان وزير بين ايران و آمريکا مقايسه مي‌کنند.

اصل ماجرا چيست؟

ادعاي مذکور براساس دست نوشته‌اي از احمدشاه خطاب به امپراطور عثماني در سال 1761 ميلادي مطرح شده که براساس اين نامه شاه افغانستان از سلطان مصطفي سوم خواسته است تا بخشي از اراضي اطراف خانه خدا را براي احداث مسجد به افغانستان ببخشد!.

احمد شاه ابدالي درنامه مفصلي که هم اکنون در آرشيو دوره عثماني استانبول موجود است از سلطان مصطفي ضمن اين درخواست، مي‌خواهد تا به ايران حمله کرده وحکومت وقت را سرکوب نمايد.

شرح نامه شاه افغان

احمد شاه در نامه‌اي 22 صفحه‌اي دست به چاپلوسي احمقانه‌اي زده و خود را از فاتحان سرزمين‌هاي کفار معرفي مي‌کند.

او در اين نامه به وصف جنگهايش در هندوستان پرداخته وکشتار هندوها را در زمره افتخارات خود قلمداد مي‌نمايد. او درادامه اين نامه از امپراتور عثماني مي‌خواهد تا با افغانستان دست دوستي بدهد.

در ادامه نامه دو درخواست مهم از سلطان مصطفي مطرح مي‌شود که بنا بر شواهد، دليل اصلي نگارش اين نامه مفصل نيز حول همين محور است.

در اولين درخواست شاه افغان خواستار حمله به ايران با سپاه مشترک از غرب و شرق ايران است تا حکومت وقت کشورمان تحت سيطره درامده و ايران به چند بخش تجزيه شود.

در دومين درخواست نيز احمد شاه ابدالي از شاه عثماني مي‌خواهد مقداري زمين براي ساخت مسجد درجوار حرمين شريفين به افغانستان تحويل گردد.


پاسخ جالب شاه عثماني

سلطان مصطفي سوم درپاسخ به اين نامه 22 صفحه‌اي درپاسخ مختصري به هر دو درخواست شاه احمد پاسخ منفي مي‌دهد.

در بخشي ازاين نامه که مربوط به درخواست زمين است سلطان عثماني صريحا مي‌نويسد: نيازي به ساخت مسجد يا مساجد درمکه ومدينه وجود ندارد وحتي خاندان عثماني از ساخت مسجد درجوار حرمين شريفين خودداري کرده وبا دادن زکاه و صدقات به مردم اين دو شهر مقدس طالب ثواب مي‌شوند شاه افغانستان هم مي‌تواند در زمانهاي مناسب با ارسال صدقات و زکاه جلب مثوبات کند وما دراين مورد اعتراضي نخواهيم داشت.

اين نامه به تاريخ نوامبر سال 1762 در دفتر امپراتوري عثماني واقع در استانبول ثبت شده است.

ادعاي پوچ وزير کرزاي

اين اسناد درحالي موجود است که صديق چکري براساس اين نامه مدعي مالکيت اراضي اطراف خانه خدا است اما اين مقام افغان به تاريخ حکومت احمدشاه ابدالي و انقطاع تسلط حکومت عثماني بر سرزمينهاي اسلامي ازجمله حجاز دقت ندارد.

ادعاي مذکور درحالي از زبان اين عضو کابينه دولت افغانستان مطرح مي‌شود که هم اکنون وي متهم به زمين خواري در اطراف کابل و برخي شهرهاي ديگر افغانستان است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Syrian Arab Republic
|
۱۹:۲۲ - ۱۳۸۸/۰۸/۱۳
جزایر قناری هم مال بابابزرگ من بوده لطفا برش گردانند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۰ - ۱۳۸۸/۰۸/۱۳
از یک زمین خوار چه انتظاری دارید فقط مواظب باشید فردا روزی مدعی اراضی گلشهر مشهد شهرقائم قم و جاهای دیگر نشود یارو خیلی خطریه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۶ - ۱۳۸۸/۰۸/۱۳
شهر شلوغ شده قورباغه هفت تير ميكشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۹ - ۱۳۸۸/۰۸/۱۳
زمینهای اطراف کعبه نه متعلق به عربستانه و نه متعلق به افغانستان و لا غیر
ارزش معنوی این زمینها بسیار بالاست و متعلق به همه مسلمانان دنیا است
ناشناس
|
Syrian Arab Republic
|
۱۹:۴۳ - ۱۳۸۸/۰۸/۱۳
چرا ادعای پوچ!!! الان وقتشه که کشورهای فارسی زبان هم در اجلاسی
مانند اکو عربستان را محکوم کنند تا دیگر
چشم به خاک دیگر کشورها نداشته باشند ودر اجلاسهایشان بگویند جزایر چی شد اسم خلیج فارس را تغییردهند.
ناشناس
|
Germany
|
۲۰:۱۲ - ۱۳۸۸/۰۸/۱۳
خدا پدرش را بيامرزد كه ادعاي ثبتي اصفهان را ندارد!!!!!!1
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۶ - ۱۳۸۸/۰۸/۱۳
چيزي كه جالب به نظر ميرسه زبان نامه نگاري احمد شاه هست كه به زبان فارسي نوشته شده .
خيلي جالب بود واسم كه چندصد سال پيش پادشاه افغانستان نامه نگاريش رو به فارسي نگارش كرده .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۹ - ۱۳۸۸/۰۸/۱۳
وقاحت اقدام احمدخان ابدالي در اعلام فرصت طلبانه و عجولانه استقلال افغانستان ( به تحريك دولت بريتانيا) و نوشتن نامه فوق يا ناشي از نمك نشناسي وي است0زيرا وي حيات و ترقي خود را مديون نادرشاه افشاربودويا اينكه به نوعي خواسته با تمرد از جانشينان نادر وفاداري به ولينعمتش را به بازماندگان او نشان دهد0
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۳ - ۱۳۸۸/۰۸/۱۳
حالا شما چرا وسط اين دعوا چه کاره ايد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۴ - ۱۳۸۸/۰۸/۱۳
این دو تا نامه دو تا نکته جالب دارن، اولی مربوط به گذشته اس و قطعا برای فریب خوردگان عقاید پوچ پان ترکیزم باید جذابیت داشته باشه که هر دو پادشاه افغان و عثمانی، زبان پارسی را برای نگارش دیپلماتیک استفاده کرده اند که در برخی از فضاها از آیات شریفه قرآن برای مزین و متبرک کردن کلام خود بهره برده اند، نکته دوم مربوط به آینده و همسایگان افغانی ماست، این کوچولوها که چهارماه صرف شمارش 5 میلیون رای می کنند، و درنهایت معترف به اشتباع و تقلب هستند، وقتی بزرگ شوند، چه خواهند کرد؟
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟