بازدید 30807

جرمی به نام «دختر مجرد بودن»

هنوز نگاه جامعه این را برنمی تابد که زنان به هر دلیل به صورت مستقل مشغول زندگی باشند، طرحی مانند «عیب زدایی از دختران مجرد» ،تبدیل به طرحی بی سر انجام شده و اسمی از آن شنیده نمی شود
کد خبر: ۷۰۶۴۰۱
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۴ 24 June 2017
تجرد و زندگی مستقل اختیار کردن به خصوص برای زنان و دختران ایرانی، هنوز این‌قدر در جامعه سنتی ایران تابو هست که طرحی مانند «عیب زدایی از دختران مجرد» تبدیل به طرحی بی سر انجام شده و دیگر حتی اسمی از آن نيز شنیده نمي‌شود. این در حالی است که طبق آخرین آمارها، 980 هزار دختر ایرانی در آستانه تجرد قطعی قرار دارند و علاوه بر این، بسیاری از زنان نیز به واسطه زندگی مشترک ناموفق و طلاق، مجرد محسوب می شوند.
 
به گزارش قانون، ایران با چالش تاخیر ازدواج، افزایش سن ازدواج، افزایش طلاق و تجردهای خواسته یا ناخواسته مواجه است و در این بین، هنوز نيزنگاه جامعه این را برنمی تابد که پسر یا به خصوص دختری حتی در سن بالا زندگی خانوادگی را ترک کرده باشد، یا زنی پس از طلاق به هر دلیل به صورت مستقل زندگی کرده باشد، این در حالی است که در بسیاری موارد این افراد، افرادی بالغ محسوب شده که توان و شرایط زندگی مستقل را دارند و به سنی رسیده اند که می توانند روی پای خود بایستند.
 
بااین حال در جامعه سنتی ایران نخستين سوالی که در مواجهه با این موضوع پرسیده می شود، این است: «چه کار می خواهد بکند که در کنار خانواده نمی‌تواند؟». این سوال البته از دل جامعه ای می آید که از طرفی احترام به حقوق فردی معنای درست خود را در آن پیدا نکرده، از طرف دیگر کوچک ترین فرهنگ سازی در این جامعه اغلب جز از راه اجبار ممکن نبوده و افراد تا حضور دست مراقب و به اصطلاح کنترل جدی را احساس نکرده‌اند، تن به قانون نسپرده اند. از اين روست که خانواده ها اغلب نگران فرزندان خود، حتی فرزندان بزرگسال 30 یا 40 ساله مستقل خود هستند. با این حال در دو دهه اخیر با توجه به تغییر ساختار جمعیتی کشور و کاهش قدرت انتخاب برای ازدواج به واسطه مشکلات اقتصادی، تعداد دختران و پسران مجرد و شیوع تفرد در کنار تجرد افزایش یافته و می توان گفت شاید جامعه نيز، برای پذیرش این موضوع اندکي تکان خورده است.حداقل برای گروهی از خانواده ها، این موضوع پذیرفته شده که فرزندان‌شان می‌توانند زندگی مستقل را خارج از چارچوب ازدواج، تجربه کنند و موفق باشند.

پدیده تجرد، مربوط به شرایط جامعه است


تغییر نگاه گروهی از خانواده های ایرانی به مقوله تجرد، به ویژه تجرد دختران را هر چند که بتوان به عنوان کورسوی امید دانست اما هنوز نيز زنان و دختران مجرد در جامعه با انواع و اقسام مشکلات مواجه هستند. این زنان با وجود اینکه از حدی از توان، دانش و شرایط مالی برای اینکه روی پای خود بایستند، برخوردارند و گاهي به لحاظ شأن اجتماعی از جایگاه مناسبی برخوردار هستند، اما از دید بسیاری از مردم مورد احترام نیستند. مردم می خواهند به هر نحوي كه شده به خانه آن ها سرک بکشند و ببینند چه خبر است. به تجرد به عنوان آسیب اجتماعی نگاه می‌کنند. دوست ندارند فرزندان یا همسران‌شان دوستی داشته باشند که مستقل زندگی می کند. خانه ای که تنها یک نفر در آن زندگی می کند، برای آن ها تنها یک معنا دارد. زنان مجرد هنوز نيز برای اجاره منزل با مشکل مواجه هستند. صاحبخانه ها، مستاجر مجرد نمی خواهند و همسایه ها نيز تاکید می کنند که پای مجرد را به ساختمان باز نکنید.
 
این است که وقتی «شهیندخت مولاوردی» معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده از طرحی با عنوان «عیب زدایی از دختران مجرد» در راستای اعتلای موقعیت زنان و دختران مجرد در جامعه صحبت می کند، به او می تازند. بر اساس این طرح، پدیده تجرد مربوط به شرایط خاص جامعه است و نباید آن را فی نفسه زشت بدانیم و جامعه باید برای زنانی که تنها زندگی می کنند، احترام قائل باشد. طرحي كه سال گذشته از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری مطرح شد تا به گفته شهیندخت مولاوردی، معاون رییس جمهور در امور زنان با تاسی از زندگی حضرت معصومه (س) و با هدف فرهنگ سازی، زمینه اعتلای موقعیت زنان مجرد در جامعه را فراهم کند.
 
اما بسیج جامعه زنان در واكنشي به این طرح، آن را حرکتی فمینیستی دانست که مخالف با ذات بشری و فطرت انسانی است چون ازدواج را زیر سوال برده! آن ها زندگی مجردی و تبدیل این وضعیت به شرایط قانونی و رسمی را یک آسیب جدی می دانند. به نظر می‌رسد همان‌گونه که از گفته های مولاوردی بر می آید، بالا رفتن سن ازدواج و افزایش تجرد قطعی در کشور به ویژه برای دختران، ایده اولیه برای برنامه ریزی طرح «قبح زدایی از تجرد دختران» است. موضوعی که معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده پیش از این نيز، آن را یکی از معضلات اصلی خانواده های ایرانی دانسته و گفته بود: طبق بررسی‌های صورت گرفته، خانواده در کشور با چالش تاخیر ازدواج و در نتیجه افزایش سن ازدواج و تجرد‌زیستی مواجه است. در این خصوص «سعید معیدفر» جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی در گفت و گو با «قانون» می گوید که هر کس با نوعی از چارچوب نظری و فکری، موضوعی را برای خود به عنوان مساله مطرح می کند و متاسفانه افرادی نيز که تجرد دختران را به عنوان آسیب می بینند، نوع نگاه متفاوتی دارند. البته این طبیعی است که مساله ای برای عده ای آسیب باشد و برای عده ای خیر. به گفته این جامعه‌شناس، زمانی که اجماعی به وجود می آید و اغلب صاحب نظران روی یک آسیب با توجه به چارچوب ارزش جامعه و ابعاد مختلف زمانی و مکانی توافق می کنند، می توان گفت که آن موضوع قطعا یک آسیب است. اما در مورد موضوع تجرد زنان و دختران، هیچ توافق و قطعیتی وجود ندارد.

شرایط ازدواج فراهم نیست


آنچه را كه این روزها مخالفان تجرد زنان و دختران بسیار مطرح می کنند، کمرنگ شدن نقش همسری و مادری زنان ایرانی است. به عقیده مخالفان، تجرد زنان از تکریم خانواده کاسته و پایین آمدن آمار خانوارها و تولدها برای آن ها نگران کننده است. در این خصوص معیدفر با اشاره به اینکه این یک حقیقت است که در جامعه سنتی ایران، زن با دید همسری و مادری نگریسته می شود، گفت:«در چنین جامعه ای اگر زنی نخواهد همسر یا مادر باشد، ارزش خود را از دست خواهد داد. امتناع از وظیفه همسری و مادری، یک آسیب جدی است؛ به خصوص از دید سیاست مدارانی که معتقد به ازدیاد جمعیت هستند.درحالي‌كه اين حق افراد است که بخواهند همسر و مادر باشند یا از آن امتناع کنند. هرچند که در جامعه این روزهای ایران ، بسیاری از دختران از ازدواج امتناع نمی کنند و اتفاقا در پی ازدواج هستند، اما شرایط آن را پیدا نمی کنند و پسران نيز تمایلی به ازدواج ندارند و آمار طلاق نيز آن‌قدر گفته شده که دیگر گفتن ندارد». معیدفر با تاکید بر اینکه خوب یا بد تجرد زنان را در جامعه ایرانی داوری نمی کنم، ادامه داد:« به هر حال در کشوری زندگی می کنیم که هنوز نه مقداری غبار، که قشر عظیمی از لایه‌های فکری و بینشی جامعه پیشین در ما باقی است. اگر چه تغییراتی صورت گرفته است و سبک زندگی تغییر کرده اما هنوز لایه هایی از ذهنیت های قبلی و باورها و عادت‌هاي پیشین باقی مانده است و تغییر شرایط در جهت مثبت، زمان لازم دارد». از سويي به نظر مي رسد كه در شرایط فعلی جامعه، نمی توان دختران را اجبار کرد که در هر شرایطی تن به ازدواج بدهند و باید سازمان‌های متولی، اقداماتي عملی و حمایتی را در راستای ترغیب و تشویق جوانان به ازدواج فراهم کنند؛ چراكه هیچ دختر یا پسری نیست که تمایل به ازدواج و آرامش در کنار همسر نداشته باشد اما آینده مبهم در زندگی مشترک است که سبب می شود گروهی از جوانان، ترس از ازدواج داشته باشند. بالا رفتن تجرد، علل طبیعی و اقتصادی و اجتماعی دارد و نباید به تجرد به عنوان یک آسیب اجتماعی نگاه کنیم.

زنان مجرد، ناامن نیستند


«اگر بخواهیم راحت صحبت کنیم، باید بگویم که بخشی از مردم ما هنوز معتقدند که اگر زنی مستقل زندگی کند، ممکن است با خود ناامنی به همراه بیاورد. در حالی که مطالعات نشان داده خودکنترلی زنان در زندگی های مستقل، بسیار بیشتر از خودکنترلی مردان است». این ها را «علیرضا شریفی یزدی» روان‌شناس اجتماعی در حالی به «قانون» می گوید که معتقد است در ایران ، خانواده ها این قدرت را دارند تا به فرزندان دختر مجرد خود، این فشار را وارد کنند که زندگی مستقل نداشته باشند. در مواردی این دختران موفق به تجربه استقلال می شوند ودر مواردی دیگر بعد از طلاق دیگر حاضر به بازگشت کنار خانواده نیستند. به گفته این روان‌شناس اجتماعی، وقتی به زنی تحصیل کرده و توانمند به دید عامل ناامنی نگاه می کنیم، انتظار داریم جامعه ما در چه مسیری حرکت کند؟ به‌هر حال خواسته و ناخواسته آنچه در جامعه امروز ایران وجود دارد، وفور زنان و دختران مجرد است و نمی توان حق زندگی مستقل را از این افراد گرفت. آنچه مسلم است عیب‌زدایی از دختران و زنان مجرد در جامعه ایران، راه ناهمواری است که هموار کردنش به سال ها زمان نیاز دارد. اینکه هر زن مجردی را که قرار است مستقل زندگی کند، به یک چشم نگاه نکنیم و با هر کسی مقایسه نکنیم، یک کار عظیم فرهنگی می طلبد. بحث، بحث تغییر ذهنیت هاست که این روزها در بخش های مدرن‌تر جامعه کمرنگ تر شده اما آنچه مسلم است جامعه ایرانی با پدیده ای به نام تجرد روبه‌رو است. پدیده ای که خواه ناخواه ذهنیت افراد را در آینده دگرگون کرده و از حساسیت ها خواهد کاست. اما کاش قبل از آنكه مجبور به همراهی با سیر تحولات جامعه شویم، اندکی کلاه خود را قاضی کرده و به حقوق زنان و دختران مجرد به عنوان عضوی از جامعه احترام بگذاریم.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۷
انتشار یافته: ۴۱
چه کسانی باعث بالارفتن سن ازدواج شدن؟
چه کسانی باعث افزایش هزینه های شروع زندگی شدن؟؟؟!!!
نخبه های جامعه تو این چندسال چرا ساکت بودن وتازه یادشون افتاده؟
فرهنگ ما براي جهالت فزودن است مامور زشت بودن وزيبا نمودن است
برای یک ازدواج حداقل 50 میلیون هزینه باید کرد خونه هم هزینه اش جداست.پسر اگر پدرش کمکش نکنه تا 32 سالگی نمی تونه هم درس بخونه لیسانس بگیره وپول جمع کنه وزن بگیره
انسان مختار هست از آزادی خوش به نحوی استفاده کنه که باعث ضرر و زیان دیگران نشه، علت تاکید دختران مجرد بر مستقل بودن علاقه به حضور در اجتماع، کار، تحصیل و پول درآوردن هست چیزیهایی که حق انسانی و قانونی آنان است و خیلی از آقایون و حتی خانواده ها قبول ندارند و احترامی براشون قائل نیستند.
دخترها توقعشون خیلی بالاست.شما یکی از هدیه ها ومراسم ها رو خوب نگیر تا ببینی چقدر حرف میشنوی وسرکوف می شی
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۳
من دیگه حالم از جشن تولد و سالگرد و عقد و سالگرد ازدواج و روز زن به هم میخوره حتما حتما باید هدیه بخری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۴
اینا همه از فقر فرهنگیه
تمام مدت زمان زندگی متاهلی به همین حرفها و خرید هدیه و لج و لجبازی جاریها با همدیگه و سایر خالیبندی زنها نسبت بهم کوفت مرد میشه
خوشبحال مجردها چه دختر چه پسر
هزینه های بالا وخارج از توان جوانان .ترس از طلاق.دسترسی به راههای دیگر .عمده عوامل بی رقبتی به ازدواجه
پاسخ ها
حیدر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۳
مجید دلبندم "رقبتی" نه, "رغبتی"
من یه دختر مجرد 31 ساله هستم. اوضاع ایران اصلا برای من خوب نبود و من واقعا یه زندگی مستقل از خانواده و امر و نهی والدین رو میخواستم. الان چند ماهی هست که به بهانه تحصیل کشور رو ترک کرده ام و با اینکه کاملا تنها هستم اما از این وضعم بسیار رضایت دارم.
کاش فرهنگ خانواده هامون اونقدری بالا بره که اگر دختر 30 ساله شون میخواد زندگی مستقل داشته باشه، این حق رو براش قائل باشن.
پاسخ ها
مدیر
| Germany |
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۳
اخرش چی؟؟
زنان متاهل هم در ایران امروز ناامن هستند چه رسد به دختر مجرد
من فرزند دختر ندارم و باید عرض کنم که در دهه ششم زندگیم بسر میبرم البته ایکاش دختر داشتم تا بهتر بتوانم اظهار نظر کنم اما بعد به جای اینهمه تلاش بیهوده بهتر است که فرهنگ ازدواج اسلامی را ترویج کنیم ازدواجهایی بسیار ساده و با کمترین امکانات برای اینکه با بهره برداری از توانایی دوجانبه (دختر و پسر ) با امید بیشتر به آینده زندگیهایشان را شروع کنند و اما بعد اینکه باید به ازدواج موقت به عنوان یک راه کار شرعی و قانونی و با عواقب پیش بینی شده نیز فکر کرد الان از ازدواج یک تلقی بسیار اشتباهی وجود دارد هم برای زن و هم برای مرد ، ازدواج بعنوان یک دام برای تمام زندگی و یا یک تنش شدید اجتماعی (طلاق ) تصور میشود که ابدا اینطور نیست در ازدواج های موقت هم خود ازدواج و هم جدا شدن یک کار بسیار ساده و با شروطی از پیش تضمین شده براحتی قابل انجام است یاد بگیریم که باید برای معضلاتی اینچنینی دو راه حل کوتاه مدت و دراز مدت را در نظر داشت الان دنیای جهان اسلام چه میکند و چرا ایران اینطور در گل مانده است ؟
پاسخ ها
ناش
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۴
اگر دختر داشتی جرائت نمی کردی اینطوری در مورد ازدواج موقت صحبت کنید، ازدواج موقت باعث میشه افراد در طول زندگی خودشون چندین شریک جنسی مختلف رو تجربه کنند این کجاش خوبه که اینقدر حمایت می کنید؟؟؟
این همه حرف زدیدولی نگفتید تا حالا دیدید مسئولین قدمی برای مجردها بردارن؟؟
پاسخ ها
سامان
| Netherlands |
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۴
کاش دختر داشتی میدادی صیغه بشه هنوزم دیر نشده ....
چند تا سکه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خیلی بده واقعا من تا سال قبل این مشکلو داشتم. در نهایت الان هم که ازدواج کردم زیاد راضی نیستم که خودش دلایل دیگری دارد. موردهای خیلی مناسب تر را به دلیل دخالت خانوادم از دست دادم.
تنها بدنیا امدم و تنها خواهم مرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۳
ایول
خیلی حال کردم
لطفا لیستی از کارهای که مسئولین باید می کردن ونکردن منتشر کنید.
وهمینطور لیست کارهای که کردن
ما چه خوشمان بیاید و چه خوشمان نیاید اروپاییها حداقل 500 سال از ما پیشرفته ترن. برید ببینید اونها برای کم شدن ازدواج و کم شدن جمعیت و تجرد دختران و پسران چه کارهایی انجام دادن ، ما هم همون کارها رو انجام بدیم. مطمئن باشید درست میشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۳
امکان نداره عزیزم! ما باید و حتما چرخ را خودمان مجددا با کلی سعی و خطا مجددا اختراع کنیم!
واقعا نمی فهمم عنوان طرحی که خانم مولاوردی ابداع کرده یعنی چی؟ " عیب زدایی از دختران مجرد".. واقعا دختر مجرد چه عیبی داره که باید ازش زدوده بشه ؟ چقدر عنوان این طرح خفت آمیزه .. من بعنوان یه دختر مجرد که چند سالی میشه مستقل زندگی میکنم نه تنها هیچ وقت هیچ برخورد توهین آمیز یا کنجکاوانه از محیط کاری،اجتماعی و همسایگی ام ندیدم بلکه همیشه احساس امنیت و آرامش داشتم. به نظر من نوع برخوردی که دیگران میکنن کاملا بستگی به رفتار خود فرد داره .
خسته شدیم از این همه حرف.اقایون کارشناس خسته نشدین؟؟؟یک راه حل عملی بدید.چرا کسی کاری می کنه.؟؟
مسئولین که فقط به فکر بچه های خودشونن.همشون زیر 22-23 سال ازدواج کردن رفتن پی زندگیشون
پیامبر مافرمودند النکاح من سنتی فمن رغب عن سنتی فلیس منی نکاح سنت من است هرکسی ازان سرپیچی کند ازمن نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۳
ولم کن بابا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۳
دوست عزیز من می خوام زن بگیرم .ولی وقتی پول نیست،خونه ای که نصف شان محله سکونت فعلیم رو نمیشه گرفت ، وقتی بعد سه سال کار کردن نمیتونم هزینه رهن و عروسی رو بدم ، وقتی کسی رو که می خوام پیدا نمی کنم..چیکار کنم؟؟
ناشناس
| - |
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۳
یکم بی ربطه جوانایه ما میخواند ازدواح کنند نمیتونند
خودم 4 تا عشق را ازدست دادم هیچ کدوم را نتونستم
بگیرم چون پول نداشتم الانم به قول خواننده پاپ خستم حال عاشقی ندارم!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۳
پس ما مجردا که با این حساب مسلمون نیستیم، دیگه الکی زحمت نماز و روزه رو هم نکشیم، نه؟
علی
| Germany |
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۴
پیامبر مشکل مسکن و اشتغال و بی پولی نداشتن. ما داریم. به شدت هم داریم
من جوانی هستم که به میانسالی نزدیک می شود تحصیلات، شغل و موقعیت اجتماعی خوب و همه امکانات زندگی برام فراهمه اما متاسفانه معلق بودن بین سنت و مدرنیته مانع ازدواج من و بسیاری از اطرافیانم که شرایطی مشابه من دارند شده است، از سویی همسری میخواهیم هم اندازه خود و دوست و رفیقی با کارکردها و دیدگاههای مدرن، از سوی دیگر چون ریشه در سنت داریم مایلیم که این همسر مدرن پایبند به ارزشهای سنتی هم باشد که انگاری جمع شده این دو در دختران ایرانی اگر نگوییم محال، اما بسیار سخت این همزیستی را میتوان یافت و من و امثال من علیرغم میل باطنیمون همچنان مجردیم
اعدام مجردین بالای سی سال می تواند یکی از گزینه های حل این مشکل باشد.
من تو بازار ، لوازم خونگی می فروشم.
متاسفانه یک جنس خارجی بعد از ورود به کشور قیمتش یک ونیم برابر گاهی تا سه برابر میشه.یک دختر دم بخت چقدر مگه پول داره؟ چرا دولت برای رفاه مردم کاری نمیکنه در عوض با تمام قدرت داره در جهت منافع وسرمایه دارها کار می کنه
با عبور بشر از عصر انالوگ و ورود به عصر دیجیتال و ارتباطات بشر ان سوی کره زمین با بشر در این سو فرهنگ ها تبادل می شوند. و برخی از این فرهنگ های ورودی در تضاد با قانون نیست اما با افکار عمومی جامعه سنتی بشدت در تضاد است و این تضاد برای افرادی که در ایران بعلت بیکاری .شرایط نامناسب اقتصادی احساس ازادی بیشتر و یا .....تنها زندگی میکنند همواره مورد قضاوت و ازار لفظی دیگران قرار میگرند
زندگی برای افراد مجرد در ایران با توجه به قضاوتهاو احساس ناخوشایند حاصل از این قضاوت دشوار است
قبل از مقاله نوشتن نویسنده اول دید خودش رو درست کنه
"مجرد قطعی" چه واژه پر از بار منفی هست!!!!!
مگه پیشگو هست که مطمئنه دیگه دختر 40 ساله دیگه ازدواج نمی کنه . اتفاقا الان بهتر از هر وقت دیگه امکان ازدواج در سنین بالاتر ولی مطابق خواسته خودشون رو دارند
اینطور دخترایی واقعا دید واقعی تری نسبت به زندگی دارند. به دخترهای دهه 60 و 50 توی هر دهه ای از عمرشون فقط جامعه انگ زده
خیلی ها می خواهند ازدواج کنند شاید شرایطش هم باشد اما به دلیل مدرن شدن جامعه و دوری از هم و دلایل دیگر نمی توانند فرد مناسب یا هم کفو و هم شان خود را پیدا کنند.
نمی شود گفت که زوری و سریع با هر کسی ازدواج کنید فقط به صرف این که مجرد نباشید.
من یه پسرم. توانایی مالی دارم اما علاقه‌ای به اسراف ندارم. دختری رو نمیتونم پیدا کنم به این ریخت و پاش‌های بی‌معنی عروسی علاقه نداشته باشه. من حتی اصرار دارم طرف مقابلم جهیزیه هم نیاره، چون ترجیح میدم خودم زندگی خودم رو بسازم به جای این که بابای دختر برای من زندگی بسازه. اما نیست که نیست دختری که چنین درخواست‌هایی (نه جهیزیه و نه مراسم) رو قبول کنه.
بخدا اصلا مشکل پول نیست ، پسرها و دخترها تنوع طلب شدن . پسرها منتظر سیندرلا و دخترها منتظر شاهزاده ...
بهیچ عنوان هر دو طرف اهل سازگاری و تفاهم نیستن . نمیدونم منتظر چی هستن مخصوصا دختر خانم ها .
تو این جامعه هم دختر خوب هست هم پسر منتها معیارها شدیدا غیرمنطقی و ....
عواقب و پیامدهای زندگی چه مثبت و چه منفی متناسب است با اخلاق افراد ما اگر بتوانیم از

اسلام حقیقی پیروی کنیم ( نه اهل بدعت و ضلالت ) پیروی یعنی انجام اوامر یعنی واجبات و ترک نهی ها یعنی ترک گناه .

ان وقت زندگی سالم و مسرت بخشی خواهیم داشت چون نباید ما وقتی که بهمون میگن چی

میخوای بگیم یه زندگی پاک میخوایم ولی موقع عمل کردن بر روی گناه کردن اصرار و اعتکاف

کنیم این مشکلات متناسب است با اعمال و رفتار ما پس نباید از بوجود امدنشون تعجب کرد

چون ما اونیو برداشت میکنیم که میکاریم .
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل