صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
ايكر كاسياس در سايت گيوم بلگه

از مدرسه به مكتب، از ديپلم تا دكترا

هر چند كاسياس در بازي شنبه رئال‌مادريد مقابل گيخون چندان دچار مشكل نشد اما مهاجمان رئال‌مادريد هم خيلي خوب نبودند. در غياب هيگواين و بنزماي مصدوم درنته، گرانرو و كاكا پشت سر رائول 1-3-2-4 رئال را قوام بخشيدند.
کد خبر: ۶۹۹۹۲
| |
1908 بازدید
|
۲

چشم‌‌ها به فوتبال اسپانيا دوخته شده است. حالا تفاوتي ندارد سوژه چه باشد. شايد اين‌بار رئال‌مادريد و تيم كهكشاني تدارك ديده شده از سوي فلورنتينو پرس! بازگشت ساختمان‌ساز سابق به صندلي محبوبش دوره جديدي از عصر ولخرجي را به وجود آورد. اكنون حتي بازيكنان مورد علاقه رئال‌مادريد هم بايد از چند فيلتر خاص بگذرند و سپس عكس يادگاري بگيرند.

به نوشته خراسان؛ در اين بين ايكر كاسياس يك استثنا تلقي مي‌شود. اندكي قبل از فصل 2001-2000 و ورود كاسياس به 19 سالگي، مدير دبيرستان سراسيمه به كلاس ايكر آمد و خبر مهمي را به اطلا ع عموم رساند؛ سران باشگاه رئال‌مادريد در تماس تلفني با ما خواستار حضور ايكر كاسياس در تمرين‌هايشان شده‌اند.

معمولا براي حفظ پرستيژ هم كه شده رؤساي رئال‌مادريد با صداي بلند علاقه خود به يك بازيكن را اعلام نمي‌كنند اما وقتي مدت مديدي گزارش استعدادياب‌هاي تيم شما هوش از سرتان بربايد، ديگر تسليم تصميم دل خود مي‌شويد. كاسياس به همين راحتي در 19 سالگي لباس دروازه‌باني سفيدپوشان را پوشيد.

او با يادآوري خاطره‌هاي گذشته، گفت: «وقتي در رختكن رئال خودم را كنار جمعي از بهترين بازيكنان دنيا ديدم، شگفت‌زده شدم. براي پسري كه از ميز مدرسه تا نائل شدن به افتخار بازي كنار فيگو و زيدان راه كوتاهي را طي كرد، ناميده شدن به عنوان مرد شماره يك رئال آن‌هم در 22، 23 سالگي دستاوردي باور نكردني بود. بدون تواضع امكان نداشت از بزرگان چيزي بياموزم. بله! زيزو قهرمان جهان تلقي مي‌شد، فيگو در بارسا يكه‌تاز صحنه به حساب مي‌آمد و دنيا بكام را مي‌شناخت، با اين حال همه آن‌ها در نهايت آدم‌هايي شبيه من به نظر مي‌رسيدند.»

از آن دوران سال‌ها گذشته و كاسياس در دومين دوره كهكشاني‌ها با 28 سال سن، 4 جام لاليگا، 2 مدال ليگ قهرمانان و قهرماني يورو 2008 بين اين ستارگان بزرگ يك الگوست، نه مقلد. كاپيتان جديد تيم ملي اسپانيا از مسئوليت دشوار دوران شهرت اطلاع دارد: «به‌عنوان جانشين ردوندو، مانو سانچس، فرناندو هيه‌رو، رائول و گوتي در تيم ملي اسپانيا و رئال‌مادريد وظيفه سنگيني بر دوش دارم.»

آراگونس چه به دليل رعايت قانون نانوشته فوتبال (انتخاب كاپيتان برحسب معيارهايي مانند سابقه) و چه به خاطر كاريزماي بالا، سنگربان رئال‌مادريد را بهترين جانشين براي كاپيتان رائول مي‌دانست و بازوبند را به او تحويل داد. سرمربي سابق قهرمان يورو 2008 در توجيه تصميم خود گفت: «براي دعوت شدن به تيم ملي اسپانيا بايد از 10، 10 بگيريد. كاسياس همه فاكتورهاي موجود را دارد.»

شخصيت ماخوذ به حياي رئال‌مادريد به عنوان كاپيتان چگونه با هم‌تيمي‌هايش، صحبت مي‌كند؟ او ادامه داد: «شغل جديد من خوش‌آمدگويي به تازه‌واردهاست. بنزما حتي وقتي روي نيمكت مي‌نشيند، نبايد احساس كند براي تيم ذخيره‌ها خريداري شده و در تركيب اصلي جايي ندارد. يكي از وظايف من تبديل برنابئو به خانه تازه‌واردها و ذخيره‌نشينان است. بنزماي 21 ساله جلوتر از داويد ويا به ما ملحق شد. اين جوان امسال خيلي به درد ما مي‌خورد. رئال در قالب يك تيم نتيجه مي‌گيرد، نه به عنوان جمعي از تك‌نوازان.»

كاكا، به عنوان زيدان جديد رئال‌مادريد پيشنهاد منچسترسيتي را رد كرد تا به برنابئو بپيوندد. كاسياس او را مي‌ستايد: «او اين‌جا فرصت رقم زدن دستاوردهاي بزرگ را به دست مي‌آورد. كاكا را با زيزو مقايسه نكنيد. انصاف نيست! ستاره فرانسوي بهترين بازيكن عصر خود به حساب مي‌آمد. افتخار بازي كنار دي استفانو و مارادونا را به دست نياوردم اما زيدان واقعا استثنايي بود؛ مثل مسي كه اكنون در بارسا استثنايي ظاهر مي‌شود. البته رونالدو را هم فراموش نكنيد سرعت فراوان، او را از كاكا متمايز جلوه مي‌دهد.»

صاحب مدرك دكتراي اعتماد به نفس خيلي خوب مي‌داند احتراز از بي‌هويتي احتمال وقوع اتفاق خانمان‌برانداز دوره اول رياست پرس را به حداقل مي‌رساند. البته سرعت تطابق ستاره‌هاي جديد با جو داخل و خارج برنابئو هم در موفقيت پروژه پرس نقش مهمي دارد. مثلا رونالدو در پيش‌فصل ثابت كرد براي رسيدن به استانداردهاي دوران بازي در من‌يو به زمان نياز دارد.

كاسياس هم موافق است: «تغيير كيفي زندگي آسان نيست. رونالدو در منچستر شرايط متفاوتي داشت اما هر چه گذشت در مادريد خوشحال‌تر شد. او به خانواده‌اش نزديك‌تر است و كم كم جايگاه اصلي خود را باز مي‌يابد. حرفه‌اي‌گري بازيكنان مشكل‌هايي را به حداقل مي‌رساند. در مجموع چندان منتظر اوج‌گيري بازيكنان ما نخواهيد ماند.»

رسانه‌هاي گروهي در نتيجه‌گيري سفيدپوشان نقش مهمي دارند اما صبر و شكيبايي بيش از هياهوي آن‌ها عامل دست‌ يافت رئال‌مادريد به توفيق‌هاي فصل گذشته بارساست. ايكر چاره كار را الهام گرفتن از موفق‌ها مي‌داند. هر وقت با يكي از بهترين دروازه‌بانان جهان هم‌كلام مي‌شويم، ياد شاهكار اسپانيا در يورو 2008 مي‌افتيم.

در اين‌گونه مواقع او رشته كلام را به دست مي‌گيرد: «اسپانياي فعلي بازيكنان بزرگي دارد. اكثر ما كنار هم از رده‌هاي پايه به اوج رسيديم. بازيكنان تازه‌وارد نيز خيلي زود در جمع دوست‌داشتني‌ ما احساس راحتي مي‌كنند. در رده باشگاهي وضعيت اندكي متفاوت جلوه مي‌كند. هر سال جوانان زيادي از ساير تيم‌هاي لاليگا به رئال‌مادريد مي‌آيند. البته شخصا مايلم پديده‌هاي بيش‌تري را در برنابئو ببينم.»

نگاه عميق ايكر قابل ستايش است: «بعد از قهرماني در يورو 2008 تنها گيسا لژيونر شد. جالب است. تيم ملي در اوج موفقيت و بازيكنان همچنان ثابت قدم! ويا مي‌توانست با حضور در رئال‌مادريد به اين سكون پايان دهد اما نه رئال‌مادريد بلكه مردم مي‌خواستند داويد سفيد‌پوش شود. » آلونسو، آلبيول و آربلوا از جمع تيم قهرمان يورو 2008 به رئال پيوستند. كاسياس، آلونسو را عامل افزايش وزن تجربه تيم مي‌داند و قدرت توپ‌گيري و حس مسئوليت‌پذيري او را از اصلي‌ترين دلايل موفقيت يك هافبك دفاعي برمي‌شمارد.»

براي رئال‌مادريد كه از سال 2003 در حسرت حضور در مرحله يك چهارم نهايي ليگ قهرمانان روزگار سپري مي‌كند، راهيابي به فينال خانگي فصل جاري اين رقابت‌ها مستلزم عبور از مانع بلند انگليسي‌هاست. آناليز كاسياس از رقبا را بخوانيد:‌ «منچستر‌يونايتد حتي بدون كاسياس هم قدرتمند است. چلسي هم هميشه ادعاهاي خاص خود را دارد. اميدوارم فرصت رقابت با ليورپول را به دست بياوريم؛ نه فقط به خاطر انتقام بلكه براي قرار دادن 4 گل درون دروازه آن‌ها.»

هر چند كاسياس در بازي شنبه رئال‌مادريد مقابل گيخون چندان دچار مشكل نشد اما مهاجمان رئال‌مادريد هم خيلي خوب نبودند. در غياب هيگواين و بنزماي مصدوم درنته، گرانرو و كاكا پشت سر رائول 1-3-2-4 رئال را قوام بخشيدند. محمدو ديارا به جاي لاسانا ديارا، كنار ژابي آلونسو زوج هافبك دفاعي ميهمان را تشكيل دادند.

در اين شرايط انجام تغييرها در مثلث پشت سر گونسالس هم چاره‌ساز نشد و سرانجام گيخون به آن‌چه استحقاقش را داشت رسيد. گل آفسايد رائول نتيجه فشارهاي رئال‌مادريد بود كه گويي در 30 دقيقه متوجه شد 3 گل از حريف پيش نيست! شايد باران شديد ورزشگاه حريف چند هفته ديگر در قالب تگرگ بحران روي سر تيم سفيدپوشان ببارد. حالا رئال متخصص پيروزي بر كوچك‌ها هم نيست.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ywnjbeyp
|
United States
|
۰۴:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۶
20
wovjkamu
|
United States
|
۰۴:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۶
20
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟