کار تشکیلاتی و مشورت، پیام نامه منتشرنشده امام
به تازگي دو نامه از امام خميني ـ قدس سره ـ انتشار يافته است كه هر كدام از آنها ميتواند به نوعي در شناخت شخصيت و انديشههاي امام و نيز درك درست رويه سياسي ايشان مؤثر باشد.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، در حالی که عده ای درباره مسلمات فعالیت سیاسی اسلامی شبهه وارد می کنند، اين دو نامه نشان دهنده توجه امام (ره) به کار تشکیلاتی و نیز مشورت با نخبگان هر موضوع است.
خطاب نامه ها به آيتالله حاج سيدعبدالعلي آيتاللهي، نواده مجتهد بزرگ و برجسته لارستان فارس، مرحوم سيدعبدالحسين لاري است كه بيش از پنجاه سال است رهبري ديني و سياسي خطه لار را بر عهده دارد و محبوب خاص و عام و شيعه و سني اين منطقه است.
امام در بخشي از نامه نخست درباره لزوم وجود تشكلي از ناحيه علماي بلاد سخن ميگويند و حساسيت خود را روي كار تشكيلاتي نشان ميدهند و خطاب به ايشان مينويسند:
«لابد مطلع شدهايد كه ما بنا داريم در شبهاي يكشنبه، مجلسي از علماي اعلام در جميع بلاد برقرار باشد و ما در قم تأسيس كرديم و در بعضي بلاد نيز تأسيس شده است. جنابعالي هم با موافقت ساير آقايان علماي اعلام، اين مجلس را تأسيس فرماييد. شايد منافع بزرگي مترتب بر آن شود. »
تاريخ اين نامه، 21 ربيع الثاني سال 1384 ق است.
اما نامه مهم ديگري كه امام خطاب به ايشان نوشتهاند، درباره مبارزه با فرقه بهائيت است كه در همه ايران به ويژه منطقه فارس فعال بود.
متن نامه امام كه براي نخستين بار انتشار مييابد، بدين شرح است:
«به عرض عالي ميرساند:
مرقوم محترم كه حاكي از سلامت وجود مبارك و مشتمل بر اظهار عواطف و تفقد از حالات اينجا بود، موجب تشكر گرديد. مطالبي را كه مرقوم فرموده بوديد صحيح بود. از توجه جنابعالي به مجاري امور متشكر شدم، لكن اينجانب با توجه به اين معاني هرچه براي حل مشكلات قضيه تأمل ميكنم، به حل آنها موفق نشدهام. شرحي به جناب آقاي آقا مجتبي [موسوی لاری]ـ دامت توفيقاته ـ تذكر دادم كه خدمت جناب مستطاب عالي عرض كنند. اگر به نظر شريف راهحلي پيدا شد، مرقوم فرماييد.
يك گرفتاري بسيار بزرگي كه خطر عظيم بنيانكن در پيش دارد، العياذ بالله تعالي، قضيه نفوذ فرقه ضاله بهائيت است كه در غالب تشكيلات، علي المحكي و المعروف، نفوذ دارند و روز به روز دامنهدارتر ميشود و من نميدانم عاقبت كار اينها به كجا ختم ميشود و من احتمال ميدهم آنها به همين زودي شروع به كار كند، به طور علن و با غفلت مسلمين ايجاد فتنه و خطر عظيم نمايند. پيامهاي شديدي اينجانب به اولياي امور در اين امر دادم و از طرف آنها انكار بليغ شده است، لكن اطمينان نميشود پيدا كرد.
حقير در فكر هستم كه بلكه به طوري بتوانيم از توسعه نفوذ آنها بكاهيم تا خداي متعال چه تقدير فرموده باشد.
جنابعالي اگر نظري داريد، مرقوم فرماييد متشكر ميشوم. »
اين نامه فاقد تاريخ است و منبع هر دو نامه زندگي و مبارزات آيتالله حاج سيد عبدالعلي آيتاللهي (مركز اسناد انقلاب اسلامي، 1386) می باشد.


