صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
ادعای جدید یک مقام عراقی:

ایران و سوریه به آرشیو اسناد تاریخی ما دستبرد زده‌اند!

وی با لحنی تهدیدآمیز افزوده است: در سال آینده، موضوع شکایت را به ایالات متحده ارجاع خواهیم داد و از واشنگتن خواهیم خواست تا عراق را برای بازگرداندن ده‌ها میلیون سند ملی به سرقت رفته، کمک کند!
کد خبر: ۶۹۰۹۲
| |
13511 بازدید

عراقی‌ها مدعی شدند که ایران و سوریه، اسناد تاریخی و حقوقی مهمی را در جریان حمله آمریکا به عراق از این کشور بیرون برده‌اند.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، رئیس اداره کتاب و اسناد عراق مدعی شد: ایران و سوریه در جریان حمله آمریکا به عراق در سال 2003 به آرشیو اسناد بین‌المللی این کشور دست پیدا کرده و آنها را به کشورشان برده‌اند!

«سعد اسکندر» با طرح ادعای بالا افزود: بسیاری از اسناد مربط به خطوط مرزی، توافق بین‌المللی برای بهره‌مندی از آب‌های مرزی و همچنین حقوق اقلیت‌ها، به ویژه یهودیان در این آرشیو موجود بوده که پس از حمله آمریکا به سرقت رفته است و اکنون می‌توان آنها را دمشق و تهران از دلالان عتیقه خریداری کرد.

نزديک به 60 درصد آرشيو ملي عراق، يعني ده‌ها ميليون سند قديمي که برخي از آنها به قرن‌ها پيش مربوط مي‌شوند، دزديده شده يا در زير زمين‌ها بر اثر رطوبت از ميان رفته‌اند و بخش عظيمي از اين اسناد نيز توسط غارتگران در زمان چپاول ساختمان آرشيو ملي اين کشور در «باب المعظم» در قلب تاريخي بغداد در آتش سوخته است.

رئیس اداره کتاب و اسناد عراق، با لحنی تهدیدآمیز افزوده است: در نظر داریم در سال 2010 با آمريکا بر سر بازگردادن ده‌ها ميليون سند، به ويژه اسناد مربوط به جامعه يهوديان عراق، مذاکره کنیم و در صورت لزوم، موضوع شکایت را به ایالات متحده ارجاع خواهیم داد و از واشنگتن خواهیم خواست تا عراق را برای بازگرداندن ده‌ها میلیون سند ملی به سرقت رفته کمک کند.

اين مقام عراقي در ادامه افزود: برخي اسناد به فعاليت جنبش‌هاي مخالف پيشين در عراق نيز ربوده شده‌اند؛ تعداد بسیاری از جنبش‌هاي مخالف دولت‌هاي سوريه، ايران يا عربستان سعودي، در زمان حکومت صدام حسين در عراق پايگاه داشتند و اين اسناد به آنها نيز مربوط مي‌شود.

گفتنی است، تنها یک ماه پس از اشغال عراق به دست آمریکا، هزاران برگ از اسناد سیاسی عراق برای بازسازی به آمریکا فرستاده شد، اما این محموله هیچ گاه به این کشور نرسید و بعدها بخشی از این اسناد در اسرائیل کشف شد و در سال گذشته، مسئول مرکز میراث یهودیان در تل آویو اعلام کرد، دو نسخه فوق‌العاده مهم مربوط به تفسیر تورات را که در سال‌های 1487 و 1617 میلادی نوشته شده، از واسطه‌های فروش عتیقه خریداری کرده و در گنجینه‌های رژیم صهیونیستی به امانت گذاشته است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۸۸/۰۷/۲۷
حالا ديگه عراقي ها سير شده اند شروع به .... كردن ايواله مي دانستيم این جماعت هيچ وقت ... نمي شوددر ضمن نمك ميخورد نمكدان مي شكند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۸۸/۰۷/۲۷
اين آدم از رفقاي صهيونش بگيره.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۸۸/۰۷/۲۷
وقتي خسارات 8 سال جنگ را براحتي به اينها ميبخشيم بايد انتظار بدتر از اينها را داشت !!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۸۸/۰۷/۲۷
اگر ما ایرانیها دستمان را تا کتف عسل کنیم در دهان اینها آخرش گاز می گیرند . اینقدر به اینها بها ندهید . بخدا قسم اگر زور بالای سرشان نباشد آدمکهای خطر ناکی هستند و اصلا" از ایرانیها خوششان نمی آید . حالا هی کمکهای انساندوستانه بفرستید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۲ - ۱۳۸۸/۰۷/۲۷
شوما اول بدهی هاتان را بدید بعد صحبت بفرماین.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۸۸/۰۷/۲۷
من نمیدانم به چه علت ما محکم روی حقوق هسته ای خود هستیم که البته درست است ولی به سادگی از خون عزیزانمان در 8 سال جنگ تحمیلی می گذریم،این سوالات بایستی جواب داشته باشد.
ناشناس
|
United States
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۸۸/۰۷/۲۷
چرا دولت غرامت جنگي را مطالبه نميكند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۸۸/۰۷/۲۷
بابا شايد بدبخت راست گفته باشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۳ - ۱۳۸۸/۰۷/۲۷
عجب!به كي شكايت ميكنند؟ آمريكا!خود آمريكا چقدر از موزه عراق ، نفت و غيره عراق غارت و چپاول كرد، خيلي نامرديه!
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۸۸/۰۷/۲۷
تا زمانی که ایران خسارتهای جنگ را تا یک ریال آخرش از این عراقی ها طلب نکنه اینها آدم نمیشوند.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار