«فيدل كاسترو» كه نام وي، همواره سيگار برگ كوبايي و مبارزات چريكي را تداعي ميكند، در سيزدهم اوت سال 1926 متولد شد. وي نخستين بار به كمك اسطوره مبارزات چريكي، «ارنستو چگوارا» در سال 1959 پس از رهبري جنبشي كه به سرنگوني حكومت باتيستا منجر شد به نخستوزيري كوبا برگزيده و سپس علاوه بر رياست هيأت وزيران به رياست مجلس كوبا نيز برگزيده شد.

مبارزات كاسترو از زمان تحصيل در دانشگاه هاوانا آغاز شد. جو سياسي حاكم بر آن زمان، بستر لازم براي آغاز مبارزات وي به همراه ديگر دوستانش را فراهم ميكرد.
فيدل در سال 1953 در پي يك حمله نظامي كه تدارك ديده بود، شكست خورده و دستگير شد و به زندان افتاد.

وي پس از آزادي به مكزيك رفت تا دورههاي نظامي و پارتيزاني را آموزش ببيند. كاسترو در داخل كوبا توانست به كمك دوستان سوسياليست جديد خود، چاوز و مورالس، سياستهاي اقتصادي بسياري را با هدف متمركز كردن اقتصاد كشورش به اجرا درآورد؛ از جمله بهسازي مزارع، اشتراكي كردن كشاورزي و مليسازي صنايع كوبا. وي همچنين به رسيدگي به سلامت و تحصيل عمومي جامعه همت گمارد.
وي عاشق سخنراني است و ميتواند ساعتها بدون هيچگونه استراحتي، سخنراني به ويژه از نوع انقلابي آن، داشته باشد.

فيدل در سال 2006 به دليل مشكلات جسمي كه برايش پيش آمد، از سياست موقتا كنارهگيري و قدرت مطلق را به برادرش رائول واگذار كرد. ولي اكنون فيدل 81 ساله پس از 46 سال حكومت، از قدرت كنارهگيري كرد و جاي خود را رسما به برادرش رائول واگذار كرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.