روزنامه شرق در توضیحاتی که در شماره امروز خود منتشر کرد برخی از نکات مندرج در سالنامه این روزنامه که درباره گفتگو با دکتر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بود و با عبارات ایشان مطابق نداشت را اصلاح کرد.
این روزنامه درباره این اصلاحات نوشت: سالنامه روزنامه «شرق» گفتوگویی با دكتر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در صفحات ٣٨ تا٤٠ منتشر کرده است که در مواردی، با عین عبارات گفتوگوی دكتر محسن رضایی مطابقت ندارد. در همین راستا " شرق" بهمنظور تدقیق مصاحبه مورد اشاره و با نظر به اهمیت و قابلیت استناد آن در فضای سیاسی و نیز تاریخنگاری در این مجال به برخی از موارد عدم انطباق با مصاحبه اصلی اشاره میکند. از جمله در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «میشود گفت شما از همان دوران فرماندهی سپاه و دوران جنگ سودای ریاستجمهوری را در سر پرواندید»، عباراتی در گفتوگو درج شده که به این شرح تصحیح میشود: «نه، پس از پایان دولت آقای هاشمی به این فکر افتادیم که یا خودم و یا یکی از نیروهای انقلاب باید دولت تشکیل بدهند. طبیعتا اگر زودتر از این تاریخ به فکر ریاستجمهوری بودم که تلاشهایی آشکار برای انتخابشدن میکردیم».
همچنین در بخشی دیگر از مصاحبه و در پاسخ به پرسشی با این مضمون که «در سال ٨٤ عزمتان خیلی جدی بود و گفته بودید فقط با گلوله کنار خواهید نشست، پس چه پیش آمد که کنار کشیدید؟» پاسخ دقیق بهاینترتیب اصلاح میگردد: «من گفته بودم یا مردم نخواهند و یا گلوله. در آن انتخابات احساس کردم که با وجود هشت کاندیدای ریاستجمهوری تشخیص مردم سخت شده است». درباره وقایعنگاری جنگ تحمیلی هم پاسخ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مواردی به دقت منعکس نشده بود؛ بهعنوان مثال درمورد تقاضای استعفای فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس در اظهارات دکتر محسن رضایی آمده بود: «...ما میگفتیم باید همه امکانات کشور پای جنگ بیاید؛ ولی نهتنها اقدام نمیشد که مزاحمتهایی هم برای ما درست میکردند. فکر کردم اگر استعفای بدون سروصدایی بدهم، از دو حال خارج نیست؛ یا قبول میشود و هرکسی فرمانده شود من به او کمک میکنم. یا قبول نمیشود و سعی میکنند مشکلات را حل کنند که در نهایت امام(ره) با استعفای من موافقت نکردند و من در فرماندهی سپاه ماندم و هیچکس هم متوجه نشد».
بااینحال در متن مصاحبه انتشار یافته آمده بود: «تقاضا کردم که در این شرایط که مدیریت بر جنگ دشوار است اگر امام قبول کند، من استعفا میدهم که در نهایت امام با استعفای من موافقت نکردند و من در سپاه ماندم».و یا درمورد رابطه دولتها با قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) دکتر محسن رضایی اشاره داشتند که «...کارها را خود دولت به قرارگاه میدهد، اگر دولت نمیخواهد، چرا پروژهها را به قرارگاه واگذار میکند. رقابت باید اساس کارها باشد، رقابت به بهرهوری و کارایی است، این رقابتها در مناقصات مشخص میشود. قرارگاه مدتهاست دیگر در پروژههای کوچک و متوسط وارد نمیشود...» که این پاسخ به جمله کوتاهی از این قرار تبدیل شده بود که «...اگر این رقابت مربوط به بهرهوری و کارآرایی است که این رقابتها در مناقصات مشخص میشود».کوتاهکردن توضیحات در بخشهای دیگر مصاحبه، نیز ناگزیر صورت گرفته بود؛ بهعنوان مثال «...برنامهریزی خاصی وجود نداشت. من نگران اقتصاد کشور بودم، متأسفانه دیگر سیاستمداران خیلی دیر متوجه خطر شدند. اگر آنموقع متوجه شده بودند، امروز وضع بهتری میداشتیم». که بهجای این عبارات در مصاحبه آمده بود: «برنامهریزی خاصی وجود نداشت. آن یک تصمیم شخصی بود، من نگران اقتصاد کشور بودم، متأسفانه دیگر سیاستمداران خیلی دیر متوجه خطر شدند...».
در برخی موارد دیگر نیز تغییر واژگان اصلی مصاحبه، متضمن مفاهیمی دیگر بود، از جمله عبارت «...حالا که اصولگرایان به رهبری نزدیکترند، نباید تعبیر شود که من جناحی هستم، درحالیکه من انقلابی هستم، من با امام هستم»؛ بر اثر تلخیص بهگونهای دیگر به چاپ رسیده بود.در کنار موارد پیشگفته این عبارت که «بعضا هم مقام معظم رهبری و هم آیتالله هاشمی تذکر میدادند که زیاد جلو نروم»، به شکل دیگری چاپ شده و آمده بود: «...بعضا هم مقام معظم رهبری و هم آیتالله هاشمی از من مراقبت میکردند».
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.