۱۱ میلیون نفر حاشیه نشین داریم
وزیر کشور گفت: ۱۱میلیون نفر حاشیه نشین داریم که رهبر معظم انقلاب دراین زمینه دستور ویژه صادر فرمودند. وقتی که شرایط زندگی نامطلوب اجتماعی و فرهنگی به وجود می آید جمعیتی در روستا نمی ماند و این نشان می دهد که برنامه ریزی مبتنی بر توسعه نبوده و نداشتیم.
به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی روز پنجشنبه در بیست و پنجمین اجلاس سراسری نماز به میزبانی استان البرز با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در زمینه آسیب های اجتماعی افزود: براین اساس وزارت کشور بر موضوع آسیب های اجتماعی متمرکز شده است. جمع آوری مسائل مربوط به آسیب های اجتماعی توسط دستگاه های اجرایی اقدامی بود که در قالب طرحی تدوین و تقدیم مقام معظم رهبری شد.
رحمانی فضلی گفت: براین اساس جلسه ای با حضور سران قوا و تمام متولیان اجتماعی کشور برگزار شد که مقام معظم رهبری ضرورت تشکیل این نشست را اعلام کرده بودند. نشست دیگر به فاصله چند روز برگزار شد که این نشست ۲۲ سخنران داشت.
رحمانی فضلی ادامه داد: باید مرکزیتی برای هماهنگی و برنامه ریزی صورت گیرد که براین اساس رئیس شورای اجتماعی توسط رییس جمهوری تعیین شد و در کنار آن دستگاه چابکی به نام سازمان مدیریت امور آسیب های اجتماعی نیز فعال و بودجه مستقلی برای این امر معین شد.
وی با اشاره به اینکه هیچ موضوعی از آسیب های اجتماعی برای مقام معظم رهبری با اهمیت تر نیست گفت: سال گذشته تمام دستگاه ها گزارش عملکرد شش ماهه در زمینه آسیب های اجتماعی ارائه دادند که اعلام خرسندی رهبر معظم انقلاب را درپی داشت. درجلسه پنجم آسیب های اجتماعی که امسال برگزار شد و علی رغم موضوعات انتخاباتی به تعویق انداخته نشد، گزارشی از امور اجرا شد و تاثیر آن مد نظر رهبری معظم انقلاب بود که این امر نیز اجرایی شد.
وی گفت: امید است تمامی آحاد مردم در برابر مبارزه با آسیب های اجتماعی به مسئولیت سنگین خود پی برده و در این رابطه به جد اقدام کنند. علما در راس اجتماعی کردن مبارزه با آسیب های اجتماعی قرار دارند و چنین موضوعاتی باید با کمک مردم و مسئولان حل شود.
وی با اشاره به لزوم سازماندهی وسیع آسیب های اجتماعی از سوی فرهیختگان و اقشار موثر جامعه، گفت: تنوع آسیب ها بسیار وسیع است و باید تک تک اقشار جامعه نسبت به آن احساس مسئولیت کنند. هیات های اندیشه ورز و پروژه های ملی در خصوص کارهای توانبخشی و بهبود بخشی صورت گرفته ولی موضوع بسیار گسترده است و باید تمامی اقشار جامعه در این امر دخیل باشند. هرجا که مسایل دینی قوی بوده و اعتقاد وجود داشته، مشکلات عدیده اجتماعی کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: باید تلاش کنیم در مقابل فرهنگی که غرب به عنوان لذت جویی، هیجان زندگی و تضعیف ارزش ها برای جوانان دارد، اگر بخواهیم مصون سازی کنیم باید ارزش ها را تقویت کنیم.
وزیر کشور به بیان اینکه دربخش رکودها و ضعف های اقتصادی مشکلات زود برطرف می شود، گفت: اگر در حوزه اقتصادی ضعف بر یک کشور مستولی شود با آوردن تکنولوژی جدید و آوردن سرمایه و معماران اقتصادی می توانیم سرمایه را ظرف حداکثر پنج سال جمع کنیم. ولی اگر در حوزه اجتماعی و فرهنگی واقعا ضعف و سستی و انحراف شکل بگیرد معلوم نیست درست شدن آن چه زمانی شکل و به صورت زنجیروار شکل می گیرند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه اکنون با گسیختگی و ابهامات در ذهن بچه ها مواجه هستیم، افزود:عرفان های کاذب در حال رواج است که نشان می دهد قلب و روح جوانان و فطرتشان پاک است و عاشق مسایل دینی و مذهبی هستند ولی ما نمی توانیم آن را پر کنیم اما به علت ضعف در رسانه ها و فضای مجازی هزاران نفر را در بحث عرفان و مباحث اخلاقی سوق می دهند.
وی افزود: در موضوع طلاق، اعتیاد و حاشیه نشینی معضلات زیادی داریم ولی با تقویت ریشه ها و اعتقادات دینی درکنار حضور مردم را باید داشته باشیم. امسال تعداد زیادی معتاد متجاهر در کشور جمع آوری کردیم و اقدامات لازم برای سالم سازی آنها انجام شد.
رحمانی فضلی اظهار کرد: به عنوان وزیر کشور می گویم که تمام موضوعات در این وزارتخانه هماهنگی می شود، اگر در مسایل اجتماعی و ساماندهی آن ها اگر مردم را به کمک نگیریم نمی توانیم اقدام موثری داشته باشیم و باید کاری کنیم که این مصون سازی و تقویت اعتقادات و ریشه ها در خانواده اول تقویت شود.
وی اضافه کرد: خانواده محور و کانون این صیانت است ولی خانواده ها با ماشینی شدن ارتباطات در خانواده ها قطع شده است، موضوع خانواده موضوع اصلی است بعد از آن موضوع مدرسه است که بیشترین تاثیر را دارد بعد از آن مسجد است که پمپاژ این مسایل اعتقادی را باید داشته باشد و بعد از آن محله است که اگر این چهار مکان را به عنوان یک منظومه ببینم و ارتباط آن رابا هم وصل کنیم با اعتقادات دینی با انقلابی بودن و کمبود بی نظمی می توانیم موثر باشیم.
رحمانی فضلی افزود: اگر فکر کنیم با برنامه ریزی توانسته ایم مقاومت کنیم این طور نیست بلکه غنای فرهنگی ماست که توانسته ایم تاکنون مقاومت کنیم. آنچه که به عنوان آسیب اجتماعی از آن نام می بریم تجلی بیرونی مجموعه فعالیت های ما در بخش های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است. مقوله ای به نام اعتیاد در جامعه داریم درریشه یابی اعتیاد یک عامل موثر نیست حتما سایر عوامل یاد شده حتی امنیتی موثر است.
وزیر کشور گفت: ۱۱ میلیون نفر حاشیه نشین داریم که رهبر معظم انقلاب دراین زمینه دستور ویژه صادر فرمودند. وقتی که شرایط زندگی نامطلوب اجتماعی و فرهنگی به وجود می آید جمعیتی در روستا نمی ماند و این نشان می دهد که برنامه ریزی مبتنی بر توسعه نبوده و نداشتیم.


