ازکی
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
۰۶/شهريور/۱۴۰۵
Friday 28 August 2026
۲۲:۵۰
  • نیمروز
  • اکوشات
  • فناورتک
  • آرشیو
  • نظرسنجی
  • پیوندها
En
/
فا
En العربیة
ملی گلد
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
  • صفحه نخست
  • بین الملل
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • انرژی
  • فیلم
  • عکس
  • بازار و آگهی
  • فناوری
  • استانها
  • سفر به سرزمين داعش از مسكو
  • سه اقدامی که دولت‌های منطقه باید برای مبارزه با داعش انجام دهند
  • فرار ده‌ها داعشی به داخل فلوجه با پیشروی ارتش عراق
  • امام خمینی (ره) بغداد را از شر داعش نجات داد
  • پیش‌بینی وضعیت داعش در جبهه‌های فلوجه، موصل و رقه
  • طرح آمریکا در «رقه»؛ فشار بر ارتش سوریه و آغاز طرح تقسیم
  • آیا نسخه داعش در فلوجه پیچیده خواهد شد؟
  • ۴ فرمان ضدایرانی آل سعود درباره حج
  • هواپیماهای روسی داعش را غافلگیر کردند
  • زنی که جایگاه «اردوغان» را تهدید می‌کند
کیان صفحه اصلی نسخه موبایل
ویدئو پربازدیدها آخرین اخبار بالای صفحه
ازکی
تبلیغات تابناک صفحه خبر
بازدید 4299
4299 بازدید
‍ پ
فارابی

اعطای اختیارات لغو مصونیت پارلمانی به عباس

دادگاه قانون اساسی فلسطین در کرانه باختری صلاحیت لغو مصونیت پارلمانی اعضای مجلس قانونگذاری فلسطین را به محمود عباس واگذار کرد؛ مساله‌ای که موجی از انتقادات را به همراه داشته است.
کد خبر: ۶۳۸۶۲۰
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۰ 07 November 2016
کد خبر: ۶۳۸۶۲۰
| ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۰ 07 November 2016 |
4299 بازدید
4299 بازدید

دادگاه قانون اساسی فلسطین در کرانه باختری صلاحیت لغو مصونیت پارلمانی اعضای مجلس قانونگذاری فلسطین را به محمود عباس واگذار کرد؛ مساله‌ای که موجی از انتقادات را به همراه داشته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رسمی تشکیلات خودگردان فلسطنی"وفا"، دادگاه قانون اساسی فلسطین در کرانه باختری روز یکشنبه اختیار لغو مصونیت پارلمانی اعضای مجلس قانونگذاری فلسطین را به محمود عباس واگذار کرد. این حکم متضمن لغو مصونیت پارلمانی "محمد دحلان" عضو پارلمان فلسطین و رهبر برکنار شده جنبش فتح است.

دادگاه قانون اساسی فلسطین به محمود عباس اختیار کامل داده تا در صورت تعطیلی فعالیت مجلس شورا به هر دلیلی قوانینی را صادر و براساس حکم ریاستی قانونگذاری کند.

این حکم چند هفته قبل از برگزاری هفتمین کنفرانس جنبش فتح صارد شد که قرار است در رام الله برای انتخاب شورای انقلابی و کمیته مرکزی فتح تشکیل شود.

این مساله با مخالفت پارلمان فلسطین و اکثر گروه‌های فلسطینی و در راس آنها، جنبش مقاومت اسلامی "حماس"، جنبش جهاد اسلامی و برخی نمایندگان فتح قرار گرفت.

احمد بحر نایب رئیس پارلمان فلسطین طی بیانیه‌ای که نسخه ای از آن در اختیار مرکز اطلاع رسانی فلسطین قرار گرفت، خاطرنشان کرد: «حکم دادگاه قانون اساسی در رام الله نیازمند موضع گیری جدی از سوی تمامی فراکسیون‌ها و لیست‌های پارلمانی به منظور پایان دادن به دیکتاتور مآبی‌های محمود عباس علیه ملت فلسطین و مجلس قانونگذاری آن است.»

وی تاکید کرد که حکم دادگاه قانون اساسی رام الله درباره مصونیت پارلمانی نمایندگان مغایر ساده‌ترین قواعد قانون اساسی و حکمی باطل است.


حماس: این حکم باطل است

جنبش مقاومت اسلامی "حماس" نیز این حکم دادگاه قانون اساسی فلسطین را باطل دانست و سامی ابو زهری سخنگوی آن خاطرنشان کرد که «جنبش حماس دادگاه قانون اساسی و احکام آن را به رسمیت نمی‌شناسد؛ چرا که این دادگاه به ابزاری در دست جنبش فتح تبدیل شده است که هدف از آن اعمال سلطه بر دستگاه قضایی و پارلمان است و از همین رو، هر گونه انتخابات آتی در سایه این اقدامات جنبش فتح، بی‌ارزش است.»

نمایندگان پارلمانی فتح: دادگاه قانون اساسی غیر قانونی است

نمایندگان پارلمانی جنبش فتح مخالفت خود با حکم دادگاه قانون اساسی فلسطین مبنی بر اعطای اختیار لغو مصونیت پارلمانی نمایندگان پارلمان فلسطین به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را اعلام و تاکید کردند که این دادگاه از ریشه نامشروع است و هر حکمی هم که صادر کند، باطل و غیرقانونی است.

نمایندگان پارلمانی جنبش فتح در گفتگوهای اختصاصی با الرساله تاکید کردند که حکم لغو مصونیت پارلمانی نمایندگان پارلمان فلسطین تجاوز غیرقانونی از سوی محمود عباس به مجلس قانونگذاری فلسطین و تلاشی از سوی وی برای حذف مخالفانش است.

در همین راستا، یحیی شامیه از نمایندگان پارلمانی جنبش فتح تاکید کرد که دادگاه قانون اساسی غیرقانونی است و اساسا برای این هدف تشکیل شده است.

وی افزود که برخی رهبران فلسطینی مسیر قطب نمای فلسطین را منحرف کرده‌اند و به جای مبارزه با اشغالگران، به دشمنی با فرزندان خود ملت فلسطین روی آورده‌اند.

"شامی الشامی" نماینده جنبش فتح در جنین نیز تصریح کرد که پارلمان فلسطین صاحب حاکمیت کامل است و هیچ طرفی نمی‌تواند حاکمیتی بر آن داشته باشد.

وی افزود: تشکیل دادگاه قانون اساسی بر اساس یک حکم غیرقانونی صورت گرفت و از همین رو، تمامی اقدامات و احکام آن باطل است.

شامی تاکید کرد که این حکم تمامی اختیارات را در انحصار رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین قرار می‌دهد و اختیارات دیگر نهادهای فلسطینی را سلب می‌کند و آنها را تبدیل به موسسه‌ای تحت نظارت رئیس تشکیلات رام الله می‌کند.

نعیمه شیخ هم اظهار داشت که حکم اخیر دادگاه قانون اساسی فلسطین با آیین نامه و اصول تشکیل این دادگاه و حتی قانون اساسی فلسطین و آیین نامه پارلمان تعارض دارد و نوعی تجاوز به اختیارات مجلس قانونگذاری به شمار می‌رود.

شیخ با اشاره به اینکه حکم اخیر ضربه‌ای به دموکراسی و تفویض اختیار به رئیس تشکیلات برای زیر پا گذاشتن مصونیت پارلمانی نمایندگان و حتی انحلال کل پارلمان است، تصریح کرد که سلب مصونیت پارلمانی تنها جزء اختیارات مجلس قانونگذاری است و تمامی احزاب و گروه‌های فلسطینی باید به حکم اخیر واکنش نشان دهند؛ چرا که این احکام باعث شکل گیری دیکتاتوری می‌شوند.

نیکران موتور
اشتراک گذاری

بازخوانی تاریخ/ داستان مردی که خرمشهر را از ایران گرفت
از موسیقی محلی تا پلی‌لیست‌های اینستاگرامی؛ ذائقه شنیداری ایرانی‌ها کجا رفت؟
انتصاب شتاب‌زده «خداداد غریب پور» در صندوق توسعه ملی/ آزمون شایسته‌سالاری روی میز رئیس جمهور!

سفرمارکت
گزارش خطا
آخرین اخبار
پزشکیان: از ۱۳ نفر از اعضای شعام ۱۲ نفر موافق تفاهم‌نامه بودند/آمریکا به تعهداتش پایبند نبود، تفاهمنامه بهم خورد
همه دولت‌هایی که آمریکا سرنگون کرده است؛ از کودتا تا حمله نظامی
قالیباف: هرگونه اخلال در انسجام اجتماعی، «حرام» است!
پس از پیام رهبری تضعیف دولت هیچ توجیهی ندارد!
واکنش رسمی دولت به اظهارات جنجالی قائم‌پناه درباره غنی‌سازی
دلنوشته عراقچی در نمایشگاه هنری با موضوع شهدای میناب
مسئولان خوراک جنگ روانی دشمن را فراهم نکنند / قدرت و انسجام ایران را روایت کنیم
اقتصاد پنهان دزدان دریایی؛ چگونه یک کشتی شورشی به یک کسب‌وکار تبدیل می‌شد؟
نسخه جدید برای متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری/ وام غیرنقدی در اولویت، پول نقد در انتهای صف
بیت‌کوین؛ پول دیجیتال آینده یا تهدیدی برای سیاره؟
عراقچی: هرگز از خون رهبرمان نمی‌گذریم
پوتین با پزشکیان دیدار می‌کند
توییت پزشکیان در پاسخ به پیام رهبر معظم انقلاب
آیا ربات‌ها انسان را از بازار کار کنار می‌زنند؟
رهبر معظم انقلاب: گاهی بیان صادقانه ضعف‌ها کمک به دشمن است/هر آنچه به ضرر انسجام اجتماعی باشد ممنوع است
وب گردی
پرشین هتل
  • پربازدید ها
  • پربحث ترین عناوین
4 ویدیو از حادثه آخرالزمانی در مرز چین و نپال
تصاویر وحشتناک باند مسلحی که امروز اعدام شدند
تصاویر ورود محسن نامجو به ایران
خون‌خواه رهبرم؛ اما پوشک بچه شده 860 هزار تومن!
عکس العمل شهرام همایون به بازگشت محسن نامجو
دلنوشته المیرا عبدی در نخستین تولد بدون «عمو اکبر» + عکس
کدام خوراکی‌ها جایگزین دارو می‌شوند؟
اگر می‌دانستم آمریکا می‌خواهد رهبرمان را شهید کند، دست از غنی سازی برمی‌داشتم!
تصاویر صف عجیب و غریب بنزین در شمال تهران
تاثیر چای دارچین و زنجبیل بر قند خون
بحران بعدی انرژی ایران در راه است/ از پمپ بنزین‌ها فاصله بگیرید!
برادران نجفی اعدام شدند
وقوع ماه‌گرفتگی بامداد جمعه / زمان و مدت رصد در ایران
ادعای بزرگ: تعیین فرودگاه در ایران برای فرود اضطراری جنگنده‌های آمریکا!
عامل سیل ویرانگر در نپال و تبت چه بود؟ + عکس
گزینه‌های ریاست صداوسیما به چهار نفر رسیدند/ جبلی سازمان را به چه کسی تحویل می دهد؟  (۱۲۴ نظر)
وقتی پروفسور سمیعی زیرمیزی می‌گیرد!  (۷۰ نظر)
تقدیر از تیم اقتصادی در روز‌های گرانی / آقای پزشکیان از کدام کارنامه اقتصادی رضایت دارید؟  (۶۸ نظر)
ماجرای عجیب تعطیلی برخی پمپ‌بنزین‌ها در تهران!  (۶۸ نظر)
آقای وزیر، آغوش کشور برای کدام باز است؛ نخبگان جوان یا مهاجران افغان؟  (۶۰ نظر)
هشدار جدی درباره تبعات نرخ‌های جدید بنزین/ از تشدید بازار سیاه تا تشکیل شبکه‌های جدید قاچاق!  (۵۴ نظر)
آمریکایی‌ها بیشتر از ما به پایان این شرایط نیاز دارند/ وزیر خزانه‌داری رجزخوانی می‌کند؛ دیگر چه کاری مانده که انجام نداده‌اید؟  (۵۴ نظر)
حذف کنکور در راه است؟ / فیاضی: وقتی آموزش مجازی است کنکور نمی‌تواند واقعی باشد  (۵۲ نظر)
بنزین ارزان سهم چه کسانی است!/ مردم نگران چه چیزی باشند؟  (۴۸ نظر)
افزایش ۲۳۰ هزار تومانی کالابرگ یک‌میلیونی؛ سهم همه مردم یا فقط دهک‌های پایین؟  (۴۶ نظر)
دلار در نوسان/ هشدار درباره ورود هیجانی به بازار ارز  (۴۵ نظر)
چرا چهار وزیر کلیدی هنوز پاسخگوی سفره مردم نیستند؟/ آزمون سخت پزشکیان برای تغییر یا تحمل 4 وزیر  (۴۲ نظر)
از پرچم‌گردانی تا تهدید به پناهندگی؛ چرا حاشیه از خواهران منصوریان جدا نمی‌شود؟  (۴۱ نظر)
بیرانوند قصد سرباز شدن ندارد؛ انتقال به فجرسپاسی در صورت اجبار  (۴۱ نظر)
مقاومت پزشکیان در مقابل عزل وزیر دروغگو/ آقای میدری آن همه پاورپوینت و ادعای نظریه پردازی این بود؟  (۴۱ نظر)
tabnak.ir/002g8K
tabnak.ir/002g8K کپی شد