پژوهشگران آمريکايي موفق شدند با استفاده از هندوانههايي که طعم و شکل مناسبي ندارند، سوخت زيستي توليد کنند.
به گزارش مهر، هندوانه در تمام نقاط دنيا به عنوان بهترين ميوه فصل تابستان شناخته ميشود. بسياري از هندوانهها به دليل شکل و طعم نامناسب در بازار به فروش نميرسند.
به تازگي گروهي از محققان لابراتوار مرکز تحقيقات کشاورزي جنوب در اوکلاهاما موفق شدند با استفاده از اين هندوانههاي به فروش نرفته، اتانول توليد کنند.
اين محققان موفق شدند فرايندي را ارائه کنند که ميتواند از بازماندههاي کشاورزي که انسان و حيوان به عنوان مواد غذايي از آنها استفاده نميکنند، سوخت زيستي به دست آورد.
همه ساله در آمريکا حدود 20 درصد از هندوانههايي که وارد بازار ميشوند به دليل نامناسب بودن فروخته نميشوند.
به همين منظور در سال 2007 در حدود 360 هزار تن هندوانه به صورت زباله از بين رفت. اين در حالي است که شيره اين ميوه ميتواند به عنوان يک منبع مهم اتانول زيستي مد نظر قرار گيرد.
60 درصد از هندوانه مغز غني از قند است به طوري که مغز اين ميوه از 7 تا 10 درصد گلوکز، فروکتوز و ساکاروز تشکيل شده است.
اين محققان موفق شدند 220 ليتر اتانول از هر هکتار زمين زير کشت هندوانه به دست آورند.
براساس گزارش رويترز، اين محققان در اين خصوص اظهار داشتند: شيره هندوانه يک ماده قابل تخمير است که قبل از غليظ شدن بيشتر ميتواند به راحتي با مواد ديگر ترکيب شود. ساير مواد قابل تخمير مثل شهد و نيشکر بايد قبل از تخمير شدن رقيق شوند. اين درحالي است که تحقيقات ما نشان داد که شيره هندوانه نيازي به رقيق شدن ندارد.