«آنتونیو گوتِرش» نهمین دبیرکل سازمان ملل شد +ویدیو

پیش از این بان کی مون (کره جنوبی)، کوفی عنان (غنا)، پطرش غالی (مصر)، خاویر پرز دکوئیار (پرو)، کورت والدهایم (اتریش)، او تانت (میانمار)، داگ هامرشولد (سوئد) و تریگوه لی (نروژ) دبیرکل سازمان ملل متحد بوده‌اند.
کد خبر: ۶۲۹۳۷۹
|
۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۸ 05 October 2016
|
17503 بازدید
شورای امنیت سازمان ملل با انتصاب «آنتونیو گوتِرش» به عنوان نهمین دبیرکل این سازمان موافقت کرد تا بدین ترتیب پس از رای گیری نهایی در مجمع عمومی سازمان ملل که نتیجه‌ای شبیه به آرای اعضای شورای امنیت خواهد داشت، مسئولیت اداره مهم‌ترین نهاد بین‌المللی در پنج سال آینده برعهده یک سیاستمدار پرتغالی باشد.

به گزارش «تابناک»؛ «آنتونیو گوتِرس» سیاستمدار پرتغالی در رای ‌گیری غیررسمی شورای امنیت سازمان ملل 13 رای مثبت و 2 رای منفی به دست آورد و به عنوان گزینه نهایی شورا برای دبیرکلی سازمان ملل معرفی شد. گوترش در حالی به عنوان دبیرکل انتخاب شد که پیش از این چهره‌هایی از آسیا، آفریقا، آمریکای لاتین و اروپای غربی به عنوان دبیرکل انتخاب شده‌اند اما از اروپای شرقی هیچ چهره‌ای عنوان دبیرکلی را به دست نیاورده و روسیه بارها نسبت به این رویه گلایه کرده است.
 
احتمال می‌رفت که روسیه خواستار انتخاب گزینه‌ای از شرق اروپا باشد و یا آمریکا بر روی گزینه‌ای نزدیک‌تر به خود تاکید کند اما در نهایت پس از اجماع طرفین و رای گیری‌، ویتالی چورکین نماینده روسیه در سازمان ملل، در حالی که نمایندگان چهارده کشور دیگر عضو شورا در کنار او بودند، رسماً انتخاب گوترش را اعلام کرد. گوترش برای به دست آوردن این عنوان، شفاف‌ترین رقابت تاریخ سازمان ملل را با سایر رقبایش انجام داد و در مناظره تلویزیونی به دفاع از برنامه‌هایش پرداخته بود.
 
«آنتونیو گوتِرس» نهمین دبیرکل سازمان ملل شد 
این انتخاب در ششمین نشست غیررسمی شورای امنیت سازمان ملل که پشت درهای بسته برگزار شد، صورت پذیرفت و در کنار گوترش، درباره 9 نامزد دیگر بحث و گفت و گو شد. انتظار می‌رود با توجه به عدم مخالفت هیچ‌یک از پنج عضو اصلی شورای امنیت و اجماع بر روی این گزینه، در رای گیری رسمی شورای امنیت، تمامی 15 عضو به این سیاستمدار پرتغالی رای مثبت دهند و او برای رای‌گیری نهایی به مجمع عمومی سازمان ملل معرفی شود.
 
گوترش 67 ساله پیشتر از سال 1995 تا 2002 نخست وزیر پرتغال و از سال 2005 تا 2015 در سمت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان مشغول بوده است. انتخاب گوترش می‌تواند پیامی مبنی بر اراده جهانی برای رفع بحران جهانی پناهجویان باشد که به ایجاد زلزله سیاسی در شماری از کشورهای غربی و ایجاد ناامنی‌های گسترده در سراسر جهان منجر شده است اما آیا دبیرکل تازه نفس سازمان ملل می‌تواند در این زمینه اقدام راهگشایی انجام دهد؟
 
نمایندگان آمریکا و بریتانیا از انتخاب گوترش استقبال کردند و انتخاب او را منصفانه و نشانه تسلط و بینش این سیاستمدار در طیف وسیعی از مسائل خوانده‌اند. بریتانیا متاثر از کمپین‌های بین‌المللی و نظر سیاستمدارانش، تمرکز عمده‌ای بر انتخاب نخستین دبیرکل زن در سازمان ملل داشت اما در نهایت هیچ‌کدام از زنانی که برای این مسئولیت داوطلب شده بودند، نتوانستند نظر مثبت اکثریت اعضاء را به دست آورند و تحقق این مطالبه حداقل برای پنج سال به تاخیر افتاد.
 
دومین ماموریت پنج ساله بان کی مون دبیرکل فعلی سازمان ملل متحد روز 31 دسامبر 2016 مصادف با یازده دی 1395  به پایان خواهد رسید و جانشین او باید از سوی مجمع عمومی تایید شود. پیش از بان کی مون (کره جنوبی)، کوفی عنان (غنا)، پطرش غالی (مصر)، خاویر پرز دکوئیار (پرو)، کورت والدهایم (اتریش)، او تانت (میانمار)، داگ هامرشولد (سوئد) و تریگوه لی (نروژ) دبیرکل سازمان ملل متحد بوده‌اند و اکنون آنتونیو گوترش نهمین چهره‌ای است که رسماً این مسئولیت را برعهده خواهد گرفت.
 
تعداد بازدید : 29
کد ویدیو
دانلود 

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت