صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

بررسی وزير پيشنهادي بهداشت

کد خبر: ۶۲۰۶۴
| |
14716 بازدید

نماينده مردم خوي در مجلس، اظهار داشت: انتظار داريم خانم دكتر دستجردي به عنوان وزير پيشنهادي بهداشت، پاسخ قانع‌كننده‌اي نسبت به مشكلات حوزه بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشكي بدهند.

به گزارش ايسنا، مؤيد حسيني‌صدر كه در مخالفت با وزير پيشنهادي بهداشت سخن مي‌گفت با بيان اين‌كه نقد من بر شخصيت، تعهد، ‌توانمندي، تخصص و تعهد وزير پيشنهادي نيست، سوال من اين است كه برنامه ارائه شده توسط خانم دستجردي، ‌جوابگوي مشكلات اين حوزه هست يا نه.

وي در اين راستا به برخي مشكلات حوزه بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشكي اشاره كرد و گفت: ‌شما در حوزه عدالت در سلامت، سطح‌بندي خدمات، نظام ارجاع، پزشك خانواده، ‌آموزش و تامين نيروي انساني،‌ خودگرداني بيمارستان‌ها، ‌نظارت بر مواد غذايي، تامين دارو، سياست‌هاي اصل 44، ‌مشاركت‌هاي مردمي و بيماري‌هاي خاص چه برنامه‌هايي داريد؟

وي با اشاره به اجراي طرح پزشك خانواده از سال 84 افزود: مطابق قانون بودجه سال جاري مقرر شده كه در روستاها و شهرهايي كه زير صد هزار نفر جمعيت دارند اين قانون به اجرا درآيد، هنوز اجراي اين طرح از روستاها و شهرهاي بيش از 20 هزار نفر فراتر نرفته است. هم‌چنين روستاييان و ساكنان شهرهاي مزبور در مورد دريافت حداقل خدمات در مضيقه‌اند، شما چه برنامه‌اي در اين زمينه‌ها داريد و چگونه مي‌خواهيد عمل كنيد؟

لاريجاني در اين هنگام از ناطق خواست كه به اشكالات برنامه وزير پيشنهادي اشاره كند و نه اشكالات سيستم بهداشت و درمان و به عنوان مخالف وزير پيشنهادي سخن بگويد.

حسيني‌صدر نيز با بيان اين‌كه در برنامه خانم دستجردي ذكر نشده كه چگونه مي‌خواهد اين مشكلات را حل كند، در هيات دولت همگرايي ايجاد كرده و با وزارت رفاه تعامل سازنده برقرار كند، گفت: قانون بيمه همگاني در سال 1373 به تصويب مجلس رسيده، ‌اين قانون الان 15 سال است كه اجرا نشده و در برنامه وزير پيشنهادي راه‌حلي براي اجرايي آن بيان نشده است.

وي به رواج بحث زيرميزي در پي عدم امكان دريافت كارانه پزشكان بيمارستان‌ها اشاره كرد و از وحيدي دستجردي پرسيد كه چه راه‌حلي در اين زمينه داريد؟

وي با بيان اين‌كه 50 درصد بيمارستان‌هاي ما در برابر زلزله مقاوم نيستند، اين پرسش را مطرح كرد كه وزير پيشنهادي چه راه‌حلي براي اين موضوع دارد؟




عضو کمیسیون بهداشت مجلس هدف اصلی دستجردی برای وزارت بهداشت را عدالت در سلامت خواند و گفت: کاهش سهم پرداختی بیماران از 65 درصد به 30 درصد از برنامه های دستجردی است و در نظر دارد نیل به اهداف توسعه را تحقق بخشد.

علیرضا مرندی در جلسه علنی روز سه شنبه در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی در موافقت با تصدی وزارت بهداشت از سوی مرضیه وحید دستجردی اظهار داشت: به اعتقاد بنده دستجردی نیازی به معرفی ندارد. شناخت بنده از او به سال 59 برمی گردد. ایشان دانشجوی پزشکی بودند چون تیزهوش بودند از سن 16 سالگی وارد دانشکده پزشکی شدند.

وی افزود: تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ادغام آن که نعمت بزرگی بود در شاخه پزشکی که ایشان حضور داشتند طراحی شد و در مجلس به تصویب رسید. و کلیه دانشکده های پزشکی با وزارت ادغام شدند تا کمبود شدید پزشک ما را حل کرد. با این ادغام شاخص های پزشکی کشور به شدت بهبود بخشید و با تشکیل وزارت بهداشت این ادغام همواره مورد تایید بهداشت جهانی بوده است.

وی با بیان اینکه دستجردی از زمانی که دانشجو بود در بحث های سلامت بود، گفت: خانم دستجردی فردی است بسیار متدین و ولایت مدار و صاحب بلوغ فکری و اجتماعی. مرحوم سیف الله وحید دستجردی را همه می شناسیم ایشان 17 سال رئیس جمعیت هلال احمر بود و همه ما این مرد بزرگوار و فداکار انقلاب را می شناسیم. خانم دستجردی تمام ویژگی های آن مرد بزرگ و اعتقادات قوی ارزشی و مذهبی آن مرحوم را داراست.

وی به ارادت مثال زدنی دستجردی به روحانیت و همچنین حوزه و مرجعیت اشاره و آن را ستودنی دانست و گفت: این چیزی است که مورد نیاز این روزهاست.

مرندی به پاره ای از مسئولیت دستجردی در حال و سال های قبل اشاره کرد و گفت: تنوع کاری در زمینه فعالیت های ایشان از دانشجویی تا کنون در زمینه های بهداشت، درمان، آموزشی، پژوهشی و سطح بین المللی سلامت ایشان را جامع الاطراف کرده است. ایشان در زمینه های مختلف علمی، مذهبی، فرهنگی و اجرایی فعالیت داشته و نمونه ای از نقش ارزشمند بانوان پس از انقلاب اسلامی است که به برکت محیط امن اسلامی پس از پیروزی و به دنبال رهنمودهای بنیان گذار انقلاب اسلامی و رهبری پیشرفت نمودند.

وزیر بهداشت دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی در ادامه به تاکیدات بنیان گذار جمهوری اسلامی نسبت به حضور زنان در عرصه های فرهنگی، اقتصادی و حتی نظامی اشاره و خاطرنشان کرد: افزایش نقش فعال و سازنده زنان می تواند مکمل نقش مردان باشد.

مرندی گفت: هدف اصلی و متعالی دستجردی عدالت در سلامت است. او می خواهد سهم پرداخت بیماران را که حدود 65 درصد است به 30 درصد برساند واطلاعات و آمار کشور در زمینه سلامت را سامان ببخشد. همچنین در نظر دارد نیل به اهداف توسعه را تحقق بخشد.

مرندی تاکید کرد: تردیدی ندارم با یاری خداوند در تحقق اهداف موفق خواهد بود.



مرضيه وحيددستجردي گفت: اهم چالشهاي ما در بخش بهداشت و سلامت، كانونهاي متعدد سياستگذاري، برنامهريزي، نظارت، ارزيابي و تامين و تخصيص منابع مورد نياز است.

وزير پيشنهادي بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي اظهار داشت: سلامت نياز همهآحاد جامعه و حق مردم است و قانون اساسي دولت را مكلف كرده كه آن را براي همهمردم فراهم كند. تعريف سلامت تعريف بسياري جامعي است كه رفاه كامل جسمي، رواني، ‌اجتماعي و معنوي را شامل ميشود، در اين راستا ميبينيم كه مقام معظم رهبري در افق 1404 وظايف سنگيني را براي ما خاطرنشان كردهاند. ايشان در اين افق جامعه اسلامي ايران را چنين ترسيم ميفرمايند: "جامعهايراني جامعهاي است برخوردار از سلامت، رفاه، ‌امنيت غذايي، تامين اجتماعي، فرصتهاي برابر، ‌توزيع مناسب درآمد،‌ نهاد مستحكم خانواده به دور از فقر، فساد، تبعيض و بهرهمند از محيط زيست مطلوب".

وي با بيان اينكه در سياستهاي كلي نظام، سياست بهبود كيفيت زندگي، سلامت و امنيت غذايي ذكر شده، گفت: بر اساس احكام مصوبه برنامهپنج سالهپنجم كه در هيات دولت مصوب شده، شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي و متناظر آن در همهاستانها بايد تشكيل شود، همچنين بر نكتهبسيار مهمي تاكيد شده كه آن ارتقاي عدالت در سلامت است.

دستجردي با اشاره به تلاشهاي فراواني كه در سيستم بهداشت و درمان كشور طي سي سال گذشته انجام شده، به وجود چالشهاي جدي در اين زمينه اشاره كرد و در عين حال از تلاشهاي دكتر لنكراني تشكر كرد و افزود:‌ اهم چالشهاي ما در اين بخش بهداشت و سلامت كانونهاي متعدد سياستگذاري، برنامهريزي، نظارت، ارزيابي و تامين و تخصيص منابع مورد نياز است. نظام خدمات بهداشتي اوليهامروز نقصهايي دارد و لازم است براي تامين عدالت در سلامت، اين نقصها را برطرف كنيم.

به گفته‌ي وي، همچنين سيستم ارجاع، ‌استقرار كامل نيافته و به همين خاطر مردم محروم به خوبي نميتوانند از اين سيستم استفاده كنند. بيمارستانهاي فرسودهفراواني كه بيش از 50 سال سن دارند و خانههاي بهداشت و مراكز بهداشت روستايي و شهري كه بالاي 30سال سن دارند، نيازمند بازسازي و جايگزيني هستند.

وي معتقد است كه محدوديت منابع منجر به اين شده كه نتوانيم سهم سرانهدرمان و سلامت را متناسب با نيازهاي مردم عزيز برنامهريزي كنيم.

وزير پيشنهادي بهداشت و درمان افزود: امروز سيماي بيماريها و گذار تغييرات اپيدميولوژيك از بيماريهاي واگير به سمت بيماريهاي غيرواگير است، امروز ديگر بيماريهاي واگير به آن صورت مرگ و مير ندارد و مرگ و ميرها ناشي از بيماريهاي قلبي، سوانح، سرطانها، ديابت، پرفشاري خون و... است كه لازم است برنامهمناسبي براي اين امر داشته باشيم.

وحيددستجردي با بيان اينكه ظرف ده سال آتي بيماريهاي قلبي دو برابر و بيماريهاي سرطاني سه برابر ميشود، لزوم برنامهريزي كافي در اين زمينه را يادآور شد و افزود: هنوز ادامهتهديد برخي بيماريهاي واگير كه از مرزها داخل ميشوند مثل وبا و آنفلونزاي خوكي كه بيمارينوپديد است وجود دارد كه در اين زمينه نياز داريم كارهايي انجام شود.

وي با بيان اينكه سهم مردم در تامين هزينههاي سلامت خيلي بالاست و به هدف برنامهپنج سالهچهارم كه محدود كردن اين سهم به 30 درصد است نرسيدهايم، افزود: امروز مردم حدود 60 درصد از هزينهها را خود تامين ميكنند و ما استراتژي واحد و يكساني كه حاكم بر صندوقهاي بيمهاي باشند نداريم و دفترچههاي بيمه رنگارنگ و صندوقهاي بيمهاي متعدد با رديفها و سرانههاي بيمهاي متفاوت در كشور وجود دارد، و براي مثال سرانهسلامت در بيمهشهرداري 70 هزار تومان در سال و سرانهروستاييان يك سوم سرانهشهرهاست.

وي تصريح كرد: راهبرد اصلي ما همكاري بين بخشي است، امروز آنچه در سلامت نقش دارد علاوه بر مراقبتهاي نظام خدمات، مراقبت سلامتي و بهداشتي كه حدود 25 درصد موثر است مولفههاي اقتصادي و اجتماعي است كه 50 درصد در تامين سلامت مردم نقش دارند.

وي اين مولفهها را از فقر، ‌تبعيض،‌ حاشيهنشيني، بيماريها تا آنچه مربوط به تغذيه، بيكاري،‌ ترافيك و حملنقل و نيز دوران اوليه‌ي كودكي است متفاوت دانست و با بيان اينكه بايد روي اين مولفهها كار كنيم، آن را مستلزم همكاريهاي بين بخشي دانست.

وي با اشاره به بحث عدالت در سلامت كه جز رويكردهاي برنامهپنجم و برنامههاي عدالت محور دولت دهم است، گفت: سيستم خدمات بهداشتي شبكه يكي از پايههاي اساسي براي اين امر است، بايد اين سيستم را توسعه داده، اصلاح كرده، تعميق بخشيده و نقاط ضعف آن را برطرف كنيم، و اين بر پايهاصلاح نظام ارجاع فعلي و با محوريت پزشك خانواده است.

وحيددستجردي با اشاره به توصيه‌ي نمايندگان به وي در خصوص تامين نيروي انساني متخصص و كافي براي نقاط محروم،‌تجهيزات پزشكي،‌ داروها و ملزومات براي كل كشور، به مساله‌ توليت سلامت و تامين منابع مالي اشاره كرد و گفت: امروز وزارت بهداشت پاسخگوي اصلي در سلامت به نيابت از هيات دولت است، چرا كه همه‌ برنامه‌هاي راهبردي و قواعد اجرايي توسط اين وزارتخانه تنظيم مي‌شود.

به گفته‌ي وي، از اهم منابع مالي سلامت و اين توليت مسالهبيمههاست.

به گزارش ايسنا، وحيددستجردي ادامه داد: ‌امروز نظام بيمهاي ما مبتني بر درآمدهاي عمومي است، بايد سعي كنيم آن را از درآمدهاي عمومي خارج كرده و نظام تامين مالي پايدار براي بيمهها داشته باشيم.

وي با اشاره به اين نكته كه امروز ده درصد مردم ما فاقد هرگونه پوشش بيمه سلامتي همگاني هستند، گفت: بايد برنامه‌اي داشته باشيم كه همگان زير چتر حمايت بيمه‌ همگاني قرار بگيرند.

وحيددستجردي با اشاره به اينكه امروز بيمهها درماننگر هستند، لزوم سلامتنگر بودن بيمهها را يادآور شد و گفت: اين كار با انجام اقداماتي همچون واكسيناسيون و غربالگري شروع ميشود، اگر از پيشگيري شروع كنيم مطمئنا در طول زمان هزينههاي درمان و بستري را كاهش خواهيم داد و اين امر به صندوقهاي بيمه كمك خواهد كرد.

به اعتقاد وي، در اين راستا لازم است اگر ميخواهيم نظام بيمهاي را اصلاح كنيم بايد تجميع منابع و سياستگذاري واحد و يكپارچه در جهت مسائل بيمهاي و بيمهاي سلامت داشته باشيم. بيمه را سلامتنگر كنيم، پوشش بيمه‌ي همگاني داشته باشيم و كاري كنيم كه سهم مردم از هزينه‌ي سلامت به آنچه در برنامه‌ي چهار ساله عنوان شده كاهش پيدا كند.


وزير پيشنهادي بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در ادامه دفاعياتش با اشاره به قصدش براي سرمايهگذاري در نيروي انساني گفت: كمبودهاي زيادي در تامين پزشك متخصص داشتهايم ولي تعداد پزشكان عمومي فوقالعاده زياد است. جاي پزشك خانواده نيز خالي است، در صورت فعال شدن جدي پزشك خانواده، حتي براي پزشكان عمومي نيز كه اكنون بيكار هستند ميتوان اشتغال ايجاد كرد.

مرضيه وحيددستجردي افزود: در شهرهاي زير ‌٢٠ هزار نفر ميتوانيم پزشك خانواده را تامين كنيم و انشاءالله در آينده نيز در شهرهاي زير ‌١٠٠ هزار نفر ميتوانيم اين طرح را انجام دهيم.

وي با تاكيد بر اين كه نظام جامع سلامت بايد به صورت جدي به انجام برسد، گفت: تجهيزات و نيروي انساني، ملزومات اين كار است. بايد طي ‌٥ تا ‌١٠ سال آينده نياز كشور به پزشكان متخصص را تامين كنيم. اين كار از طريق نظام شبكه جامع سلامت قابل تحقق است. يقينا بيمه روستايي، پزشك خانواده و ايجاد دسترسي زنان به خدمات غربالگري موجب ارتقاي سطح خانواده ميشود. سلامت كودكان، زنان، كودكان بيسرپرست، زنان بدون سرپرست در قانون نظام جامع قابل تحقق است.

وزير پيشنهادي بهداشت و درمان با اشاره به گفته‌ي يكي از مخالفانش گفت: يكي از مخالفان به ميزان بدهي بيمهها به بيمارستانها و كاستيهاي اين بخش ايراد وارد كرد، بايد پرسيد چرا بيمارستانهاي كشور از نظام بيمه صدها هزار ميليارد تومان طلبكارند. بنده معتقدم از طريق نظام بيمهاي، سهم مردم را ميتوان كاهش داد و مشكلات مالي را حل كرد. هم چنين بايد ارزيابي شود كه پزشك خانواده چرا از ساعت ‌٢ به بعد و چرا در روزهاي تعطيل و جمعه حضور ندارد. اين فقدان موجب صدمه ديدن سيستم ارجاع و سلامت شده است.

دستجردي با تاكيد بر اين كه بايد به تجهيز و تكميل بيمارستانهاي نيمه كاره كمك كرد، گفت: بايد ‌٥ هزار تخت مراقبت ويژه ICU و CCU تامين كنيم. بايد توسعه بيمارستان هيات امنايي را داشته باشيم، ولي كارانهها و دستمزدهاي پزشكان بايد به موقع پرداخت و به ميزان مورد نياز براي تامين معيشت آنان باشد.

وي افزود: توريسم درماني نيز با ساماندهي مراكز درماني در جادههاي كشور انجام شدني است چرا كه عامل ‌١٢ درصد مرگ و مير ناشي از حوادث و سوانح جادهاي است. بايد اين نظام به سطح استانداردها برسد. اگر بتوانيم ‌٣ هزار پايگاه موقت امداد جادهاي ايجاد و مشكلات اين بخش را رفع كنيم ميتوان آن ‌١٢ درصد را كاهش داد.

وزير پيشنهادي بهداشت و درمان با تاكيد بر قصدش براي تربيت نيروي انساني متخصص و فوق تخصص گفت: بسياري از مراكز درماني از كمبود پزشك متخصص و فوق تخصص در شهرها و روستاها رنج ميبرند.

دستجردي تصريح كرد: تعرفههاي پزشكي بايد همگام با نوسانات و تغييرات اقتصادي تغيير كند، چرا كه اگر اين چنين نشود پزشكان نميتوانند زندگي مناسبي داشته باشند. در بخش كاهش تصديگريها نيز براي كاهش تصديگريهاي دولتي بايد واحدهاي بهداشتي و درماني به بخش غيردولتي واگذار شود. از طريق مكانيزم معافيتهاي مالياتي اين كار دست يافتني است.

وي با تاكيد بر اين كه بايد از طب سنتي، اين دستاورد بزرگ كشور حمايت كرد، متذكر شد: در كشورهايي همچون هند، بيشتر داروها، داروهاي گياهي است. مسوولان بهداشتي هند اذعان ميكنند بيش از ‌٧٠ درصد از داروهاي گياهيشان را از بيابانهاي ايران وارد ميكنند.

وزير پيشنهادي وزارت بهداشت و درمان اظهار كرد: حدود ‌١٢٠ هزار دانشجو در سيستم گروه پزشكي وجود دارند، بايد به آنان در حوزههاي تخصصي، بهداشتي، رفاهي، ورزشي و فرهنگي كمك كنيم.

دستجردي با اشاره به بخشي از بيانات امام(ره) و مقام معظم رهبري درباره زن و تواناييهاي زنان گفت: زنان تاريخساز به ما زنان اين موضوع را آموختهاند كه زنان همپا و دوشادوش مردان به مبارزه با شرك، تبعيض و فساد كمك كنند، چرا كه در اين صورت معجزات بزرگي اتفاق خواهد افتاد. اكنون و پس از ‌٣٠ سال از پيروزي، زنان ما با خودباوري برخاسته از ايمان وارد ميدان شدهاند تا در سرنوشت خود و ساختن جامعه نقشآفريني كنند.

وي با اشاره به برخي آمار از حضور زنان در بخشهاي مختلف گفت: جمعيت آماري زنان از سال ‌٥٧ تاكنون ‌٢٧ برابر يعني بيش از يك ميليون نفر شده است. ‌٣٠ درصد مديريت آموزش عالي را زنان تشكيل ميدهند. تعداد زنان حاضر در اين بخش از ‌١٨٠٠ نفر به ده هزار و ‌٢٠٠ نفر ميرسد. امروز محققان، هنرمندان، قصه نويسان، شعرا، اساتيد زن در رشتههاي مختلف به مراتب بيش از دوران طاغوت ميباشد. ‌٤/٤٩ پزشكان عمومي، ‌٤٠ درصد پزشكان متخصص و ‌٣٠ درصد پزشكان فوق تخصص را زنان تشكيل ميدهند. هم چنين ‌٤٠ درصد شاغلان وزارت بهداشت زن هستند.

دستجردي خاطرنشان كرد: افتخارم اين است كه خود مقلدم و بر اين باورم كه نظرات مراجع ديني در خصوص مديريت زنان در حوزه مسايل ديني است، و در صورت راي آوردن حتما از نظرات مراجع عظام استفاده مي‌كنم و اگر هم راي نياورم بدون كاسته شدن از ارادتم به مراجع، هم‌چنان مقلد آنان باقي مي‌مانم.

وزير پيشنهادي وزارت بهداشت و درمان تاكيد كرد: با مسائل بهداشت و درمان از نزديك آشنا هستم، مديريتهاي زيادي هم انجام دادهام كه ناموفق هم نبودهام و به قول برخي آقايان بيعرضه هم نبودهام. ‌٨ سال نيز در مجلس بودهام. از اين رو در صورت همكاري نمايندگان و راي اعتماد به بنده، مشكلات اين حوزه را برطرف خواهم كرد.




مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟