فيفا روزهداري را عامل ضعف نميداند
رئيس كميته آموزش فدراسيون فوتبال گفت: در مجله ساليانه فيفا به مسئله روزهداري توجه شده و هيچ دليلي براي ضعف عملكرد بازيكن بر اثر روزهداري ارائه نشده است.
مرتضي محصص در گفت و گو با فارس در مورد تاثير روزهداري بازيكنان بر عملكرد آنها تصريح كرد: تغذيه در ورزش و فوتبال امر مهمي است اما مسئله روزهداري فوتباليستها نه فقط در ايران كه در سراسر جهان مطرح است. همانطوري كه ديديد در ايتاليا هم مورينيو در مورد روزهداري صحبت كرد. البته او نظر شخصياش را گفت اما واقعيت اين است كه هيچ دليل منطقي و علمي براي اينكه روزهداري باعث ضعف عملكرد بازيكن ميشود تاكنون ارائه نشده است.
وي ادامه داد: تنها مسئله كمبود قند خون است كه حدود ساعت 5-6 عصر اتفاق ميافتد. البته به شرط آنكه بازيكن در طول روز اصلا غذا نخورده باشد كه خوشبختانه در كشور ما مسابقات يك ساعت پس از افطار است و بازيكن ميتواند اين كمبود را جبران كند.
رئيس كميته آموزش عنوان كرد: يك بازيكن حرفهاي در درجه اول بايد به نظم و انضباط اهميت بدهد. در روزهداري نيز تغذيه بر اساس نظم صورت ميگيرد. بازيكن بايد سحري بخورد تا مشكلي برايش پيش نيايد.
محصص با اشاره به نشريه سالانه فيفا اظهار داشت: در اين نشريه سال گذشته به امر روزهداري پرداخته شده بود و متخصصين تغذيه در مقالهاي كه ارائه كرده بودند اعلام كردند هيچ دليلي وجود ندارد كه روزهداري باعث تضعيف عملكرد بازيكن ميشود. امسال نيز در اين نشريه فيفا در مورد روزهداري مطلبي ارائه كرده است. البته بازيكن بايد استراحت كافي داشته باشد و برنامه منظمي براي تغذيه خود در اين ماه مبارك داشته باشد.
عضو كميته فني باشگاه استقلال در مورد اين شايعه كه روته مولر مربي آلماني به بازيكنان اين تيم سفارش كرده روزهداري نكنند، گفت: من چند روز است كه از كره جنوبي به ايران آمدهام و هنوز ايشان را نديدهام اما بعيد ميدانم روته مولر چنين حرفي زده باشد. او ميداند كه در يك كشور اسلامي مشغول به كار است.
شايد در آلمان چنين امري وجود نداشته باشد اما در ايران بحث روزهداري مطرح است. اگر هم روته مولر چنين حرفي زده نظر خودش را گفته كه به هيچ وجه نظر علمي نيست. حتي ميتوانيم در اين مورد از چند كارشناس تغذيه سئوال كنيد.


