صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

فتواي مرجع شيعه در دفاع از زنان و گاف...

بر پايه اين فتوا، زن مي‌تواند به خشونت فيزيکي توسط شوهرش به همان ‏اندازه پاسخ بدهد و اين دفاع از خود است. ‏قطعا بحث و بررسي درباره چنين فتاوايي و سپس بهبود قوانين، مي‌تواند نقش چشمگيري در حمايت مذهبي و قانوني از زنان در برابر برخي خشونت‌ها داشته باشد.
کد خبر: ۶۱۹۳
| |
29100 بازدید
«روز آنلاين»، سايت ليبرال‌هاي خارج نشين، با ترجمه گزارشي از لوس‌آنجلس‌تايمز، به بيان فتواي يكي از مراجع تقليد شيعه لبنان در دفاع از زنان پرداخت.

به گزارش خبرنگار «تابناك»، جالب اينجاست كه اين رسانه، اين فتوا را كه متعلق به علامه سيدمحمد حسين فضل‌الله است، مربوط به آيت‌الله محمد حسين «فلاح» دانسته(!) و مشخص نيست «روز» در بازنشر مطلب به نقل از لوس‌آنجلس‌تايمز به اشتباه افتاده يا آن كه اشتباه اوليه را نويسنده ايراني روزنامه آمريكايي انجام داده و اين سايت از اصلاح آن خودداري كرده است.

بر پايه اين فتوا، زن مي‌تواند به خشونت فيزيکي توسط شوهرش به همان ‏اندازه پاسخ بدهد و اين دفاع از خود است.
‏البته اين فتوا،‌ فتواي جديد و استثنايي نيست و بيشتر علماي شيعه، دفاع از خود را امري عقلاني و جايز مي‌شمارند و اين ربطي به زن و مرد بودن ضارب و مضروب ندارد. با اين حال، به نظر مي‌رسد روزنامه آمريکايي با هدف تخريب شيعه و اسلام تلاش کرده اين فتوا را استثنايي، جديد و منحصربه‌فرد جلوه دهد.
قطعا بحث و بررسي درباره چنين فتاوايي و سپس بهبود قوانين، مي‌تواند نقش چشمگيري در حمايت مذهبي و قانوني از زنان در برابر برخي خشونت‌ها داشته باشد.

در وب سايت علامه فضل‌الله آمده است: علم و دانش هم براي مرد و هم براي زن ارزشمند است و اهميت آن براي هر ‏دو به يک اندازه است.‏ بيانيه‌اي که از دفتر او صادر شد، از مخالفت او با استفاده مرد از هرگونه خشونت عليه يک زن هم در مقام ‏توهين و هم کلمات رکيک خبر مي‌دهد. ‏

‎او در نوشته‌اي از رساله‌اش که به زبان انگليسي ترجمه و در وب سايتش گذاشته شده، مي‌گويد: «يکي از ‏اصول کلي حضانت فرزندان اين است که والدين نبايد فرزندانشان را اموال خود بدانند. در عوض، آنها بايد ‏فرزند را مسئوليتي بدانند که خدا در دستان آنان قرار داده و عمل به اين مسئوليت با عشق به فرزند، گوش ‏دادن به او و احترام به افکارش انجام شدني است.‏

لوس‌آنجلس تايمز البته در ادامه گزاش، با مدرن(!) خواندن اين مرجع شيعه، تلاش مي‌كند او را داراي شكاف با ايران و حزب‌الله نشان دهد. اين در حالي است كه علامه فضل‌الله، همواره علاوه بر ديدگاه‌هاي ضد‌اسرائيلي و آمريكايي خود، با جنبش مقاومت حزب‌الله روابط خوبي داشته و مواضع محكمي را در دفاع از جمهوري اسلامي در پيش گرفته است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۸۶/۱۱/۱۹
"و مشخص نيست «روز» در بازنشر مطلب به نقل از لوس‌آنجلس‌تايمز به اشتباه افتاده يا آن كه اشتباه اوليه را نويسنده ايراني روزنامه آمريكايي انجام داده و اين سايت از اصلاح آن خودداري كرده است."
شما كه ماشاا... خبرگزاري هستيد مي‌توانستيد مثل من با 2 دقيقه جستجو متوجه شويد كه خبر اوليه درست بوده.
در Los Angeles Times آمده Fadlallah.
http://www.latimes.com/news/nationworld/world/la-fg-fadlallah6feb06,0,6418242.story
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۸ - ۱۳۸۶/۱۱/۱۹
شما می توانید مطالب مربوط به علامه فضل الله را از سایت فارسی ایشان به آدرس www.bayynat.ir به دست آورید. با تشکر
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟