صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

كنشگران سياسي و رفتار مسئولانه

رضا جلالی
کد خبر: ۶۱۵۷۴
| |
4497 بازدید

ميزان مسئولانه بودن رفتار كنشگران سياسي در ايام انتخابات دهم رياست جمهوري و رویدادهای پس از آن، موضوعي قابل تامل و نيازمند بازخواني است، چرا كه عملكرد افراد و جريان هاي پس از انتخابات خود محكي جدي براي اثبات ادعاهاي آنها است.

دفاع از حقوق راي دهندگان و تلاش براي رفع ابهام ها البته كه موضوعي مهم بود، و صيانت از آرا و پاسداشت مشاركت گسترده مردم در انتخابات و... جملگي حائز اهميت و شايسته تاكيد و پيگيري هر يك از جريان هاي سياسي بوده اند. اما اين ها همه ماجرا نبوده و پيگيري هر كدام از اين مطالبات به حق بدون توجه به ديگر مسائلي كه به امنيت كشور و آينده نظام و جايگاه و نظر مردم در روزهاي پيش رو به كليت انتخابات و مسائل كشور، باز مي گردد، به نوعي به معناي دميدن بر كوره اختلافات تحريك عواطف و سوق دادن كشور به سمت پرتگاه هاي خطرناك بوده است.

دست یازیدن به تحريك آميزترين روش ها از سوي جريان هاي سياسي عليه يكديگر و تحريك عواطف مردمي تا كنون به كشته و زنداني شدن تعداد از مردم، خسارت به اموال عمومي و دور افتادن اهل نظر از الويت هاي توسعه اي و سرگرم شدن به بازي هاي پرهيجان و كم حاصل منجر شده است.

البته در اين ميان رفتارهاي مسئولانه اي نيز از سوي اهالي سياست رخ داده كه با اقبال قاطبه مردم مواجه شده و همين صراط صحيح بوده كه به هر حال ضمن طرح مشكلات و مطالبات و كاستي هاي موجود و با تاكيد بر ضرورت جبران حقوق كساني كه به هر نحوي در وقايع اخير مورد ظلم و تعدي واقع شده اند، سد و راهبندهاي جدي بر سر راه سوء استفاده كنندگان خارجي قرار داده و از حق حاكميت ملي نظام در پيشبرد امور خويش و رفع نواقص داخلي توامان دفاع كرده است.

البته تجلي اين صراط صحيح در رفتار نامزدهاي انتخابات نيز ديده شده است كما اين كه یکی از کاندیداها با وجود اعتراض؛ مسائل مهمتر امنيتي و سرنوشت مردم و نظام را نيز مد نظر قرار داده و در مقطعي از تعقيب شكايت شخصي خود صرف نظر كرد و ديگر از آن سخني نگفت و همگان را به پيگيري مطالبات خويش در چارچوب قانون و توجه به سرنوشت و آينده كشور فرا خواند.

ديگر نامزدها و هواداران آنها نيز چه آنها كه پيروز شدند و چه ديگران باز هر كدام در مقاطعي توانستند نگاه از نفع جرياني و شخصي برداشته و مسائل كلان تري را مورد توجه قرار دهند، اما اين طريقي پايدار نبود و دامنه اقدامات تحريك آميزي كه از هر طرف در پيش گرفته شد، امروز نيز ادامه دارد و باعث در بند و زندان ماندن عده اي، و گسترش امواج نااميدي در بخش هاي وسيعي از فعالين سياسي و اقشار پيگير وقايع شده است.

صاحب نظران دلسوز كشور بر اين نظرند كه همين امروز بايد روز حسابرسي هر فعال و جريان سياسي باشد، كه در اين مقطع حساس تا چه حد مسئولانه و تا چه اندازه با پيروي از روش هاي هيجاني و مخرب، مطالبات خويش و علاقه مندانشان را پيگيري كرده اند؟

ما در فرهنگ فلكوريك و بومي خويش ضرب المثل هايي داريم كه گاه اهل سياست نيز سخت نيازمند توجه به آنها هستند، در اين موضوع خاص و حسابرسي از ميزان پيگيري مسئولانه مطالبات يا روش هاي ديگر كه تا كنون بيشتر استفاده شده اند، اين دو ضرب المثل بسيار گوياست كه، جلوي ضرر را هر وقت بگيريد منفعت است يا ماهي هر وقت از آب گرفته شود تازه است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۷
وای به روزی که بگندد نمک چرا که رئیس جمهور خود، خواهان ادامه همین وضع است و از تریبون وحدت بخش جمعه فقط برای عرض اندام استفاده می کند. یاد امام عزیز بخیر و خدا عاقبت ملت را به خیر ختم کند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۷
سلام كو گوش شنوا فعلاً فقط صداي طبل جنگ مي آيد
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟