صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

نخستین تحلیل رسمی از رخدادهای اخیر؛ بایدها و نبایدها

مقامات رسمی اما تاکنون تحلیلی جامع از رخدادهای اخیر بیان نکرده و آقای رئیس‌جمهور هم هر چند در جلسات مربوطه اظهار نظر نموده، ولی در سطح عموم، تحلیلی ارایه نداده است. دیگرر مسئولان کشور از رئیس مجلس تا رئیس قوه قضائیه نیز هر چند موضعگیری‌هایی داشته‌اند، ولی تحلیلی جامع و یا حتی جزیی از حوادث را بیان نکرده‌اند تا نوع نگاه آنها به این رخدادها برای افکار عمومی معلوم شود.
کد خبر: ۶۱۴۵۵
| |
36589 بازدید

با وجود آنکه بیش از دو ماه از رخدادهای پس از انتخابات اخیر می‌گذرد، مقامات رسمی تاکنون تحلیلی جامع از رویدادهای اخیر بیان نکرده و آقای رئیس‌جمهور هم هر چند در نشست‌‌های مربوطه اظهار نظر نموده، ولی در سطح عموم، تحلیلی ارایه نکرده است.

به گزارش «تابناک»، دیگر مسئولان کشور از رئیس مجلس تا رئیس قوه قضائیه نیز هرچند موضعگیری‌هایی داشته‌اند، ولی تحلیلی جامع و یا حتی جزیی از رخدادها بیان نکرده‌اند تا نوع نگاه آنها به این حوادث برای افکار عمومی معلوم شود.

بنا بر این گزارش، رهبر انقلاب، نخستین کسی هستند که در جلسه با برخی از تشکل‌های دانشجویی، تحلیلی هرچند اجمالی از این حوادث بیان داشته‌اند. ایشان در تحلیل خود به نکات زیر اشاره کرده‌اند:

1) انقلاب اسلامی حاصل مجاهدت‌های سی ساله ملت ایران است و نمی‌توان حتی اگر برای برخی شایعات، نشانه‌هایی وجود دارد به آن استناد کرد. رهبر انقلاب در این فراز  همگان را دعوت می‌کند که بنا بر شایعات منتشره در جامعه به قضاوت و تحلیل نپرداخته و بنا بر آن به محکومیت اشخاص و یا جریانات نپردازند، چرا که شایعه تیری است که ارکان جامعه و حکومت را از هم می‌گسلد، اعتماد عمومی را سلب کرده و نظام اسلامی و ساختارهای آن را تضعیف می‌کند.

2) كارهايی كه نظام در سطح كلان انجام می‌دهد، بايد با ملاحظه همه مسائل و پرهيز از نگاه يك بعدی صورت گيرد و اگر از اين زاويه به فعاليت‌های صورت گرفته در اين زمينه و فعاليت‌های آينده نگاه شود، هر ذهن با انصافی قانع خواهد شد. در این فراز رهبر انقلاب، توصیه می‌کنند تا همگان تحولات اتفاق افتاده پس از انتخابات را در دیدی کلان تر و با رعایت مصالح نظام اسلامی ـ که دستاورد خون شهیدان و مجاهدت بزرگ مردان ایرانی است ـ بررسی کنند. تحلیل رخدادها با نگاهی خرد و جزیی، باعث خواهد شد همه وقایع رنگی شخصی و جناحی به خود بگیرد و در این میان، به طور مشخص نظام اسلامی قربانی این نگاه کوتاه بینانه بشود.

 3) نظام اسلامی با پيشرفت‌های متعدد سال‌های اخير، در مرحله‌ای عالی از امتياز و آبروی منطقه‌ای و جهانی قرار داشت و مشاركت 85 درصدی و پرشكوه ملت بر اين موقعيت می‌افزود، اما ناگهان حركتی برای نابود كردن اين حادثه افتخارآميز صورت گرفت كه به باور من، از پیش طراحی شده بود. ایشان در این فراز، به طرحی اشاره دارند که پس از انتخابات اتفاق افتاد و هدفش مخدوش کردن حضور حداکثری مردم در انتخابات بود. بر این اساس، اگر همه اشخاص و جریانات دل به قانون می‌دادند و مصالح نظام را رعایت می‌کردند و به جای نصب‌العین قرار دادن احساسات و عقلانیت فردی، از عقلانیت جمعی و با توجه به مصلحت خود و نظام سخن می‌گفتند، صد در صد اعتبار و آبروی حاصل از مشارکت 85 درصدی مردم، قطعا به حساب نظام و افراد مرتبط واریز می‌شد.

4) در حادثه كوی دانشگاه، تخلفات بزرگی انجام شد كه پرونده ويژه ای برای آن تشكيل شده تا مجرمان بدون توجه به وابستگی سازمانی، به مجازات برسند. ایشان در این فراز به یکسان بودن همگان در قبال قانون اشاره کرده‌اند. تا مجرم یا هر کسی که به هر نوعی به حریم شهروندان تجاوز می‌کند، فارغ از انتسابش به نهادهای موجود در درون ساختار، به پای میز محاکمه کشیده شود و در این راستا، از انجام کارهای تبلیغاتی و نمایشی نیز خودداری شود.

5) من، پيش قراولان حوادث اخير را به دست نشاندگی بيگانگان از جمله آمريكا و انگليس متهم نمی‌كنم، چرا كه اين موضوع برای من ثابت نشده است، اما ترديدی نیست كه اين جريان، چه مسئولان و پيش قراولان آن بدانند و چه ندانند جريانی حساب شده بود. طراحان اين جريان يقين نداشتند كه طرح آنها اجرايی می‌شود، اما تحركات برخی افراد پس از انتخابات، آنها را اميدوار كرد، به‌گونه ای كه طراحان اصلی با گسيل همه وسائل و امكانات رسانه ای و الكترونيكی خود به ميدان، حضور خود و عواملشان را در صحنه تشديد كردند.

6) رهبر انقلاب با تأیید این نکته که جریانات پس از انتخابات یک جریان مشخص بوده است که طراحانی در پشت آن قرار داشتند، اشاره می‌کنند که ارتباط بین پیش قراولان این حوادث با خارج از کشور ثابت نشده است؛ بنابراین، به نظر می‌رسد با توجه به این موضعگیری صریع باید رسانه‌های دیداری و شنیداری از انتساب بی محابای فعالان سیاسی به کشورهای خارجی خودداری کنند و حرمت آبروی افراد را بیش از پیش رعایت کنند.

7) طراحان رخدادهای اخير، صحنه‌گردانانی دارند و صحنه گردانان ديگری نيز پيدا می‌كنند؛ البته همه تحركات و تحريكات آنان به فضل الهی، شكست خواهد خورد، اما هشياری و بيداری آحاد مردم به ويژه جوانان ضرر و زيان اين‌گونه تحركات و جريان‌ها را كاهش می‌دهد. خوشبختانه دشمنان همچنان مسائل ايران را بد می‌فهمند و ملت ايران را نمی‌شناسند، به همين علت در حوادث اخير نيز از ملت تو دهنی و سيلی خوردند، اما هنوز نااميد نيستند و ماجرا را رها نمی‌كنند.

 8) ایشان با تأكيد بر رسيدگی به آسيب ديدگان در مسأله كهريزك و همچنین بررسی موضوع كسانی كه در اين مسأله جان باخته‌اند افزودند: این مسائل هرچند مهم و قابل بررسی و پیگیری اند اما اينگونه مسائل نبايد با مسأله اصلی بعد از انتخابات خلط مبحث شود، چرا که عده‌ای، ظلم بزرگی را كه پس از انتخابات به مردم و نظام اسلامی شد و هتك آبروی نظام در مقابل ملت‌ها را ناديده گرفته و مسئله كهريزك يا كوی دانشگاه را قضيه اصلی قلمداد می‌كنند، اما اين نگاه، خود يك ظلم آشكار است.

 رهبر انقلاب در این فراز به دو نکته مهم اشاره می‌کنند که نباید با یکدیگر خلط شود، چرا که دو موضوع جداست؛ یکی ظلمی که به نظام و مردم به واسطه وقایع پس از انتخابات شد و دیگری، مسأله وقایع رخ داده در زندان کهریزک. ایشان با هوشمندی معتقدند که هیچ کدام از اینان نباید در پس دیگری پنهان شده و مقصران با توسل به دیگری خود را تبرئه کنند. دو جرم اتفاق افتاده است که بررسی هر کدام  اهمیت خاص خود  را دارد.

بنابراین، لازم می‌نماید که:

1- دادگاه دوم برای محاکمه حمله کنندگان به کوی دانشگاه تهران و اصفهان تشکیل شود.
2- به آسیب دیدگان به تناسب با نوع و میزان آسیب وارده پرداخت خسارات شود.
3- برای تعیین تکلیف بازداشتی‌ها، سرعت عمل به خرج داده شود.
4- همه گروه‌ها، اشخاص و جریان‌ها در پی بازگرداندن آرامش به جامعه بوده و امید به آینده را در جامعه تقویت کنند.


 

 

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۵
چرا تحلیل خودتون رو در آخر آوردین؟ مگه این بخش خبر بیانات مقام معظم رهبری نبود؟ چرا حرفای خودتون رو قاطیش کردین؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۷ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۵
کو گوشه شنوا ؟ خدا وکیلی همش شده تصفیه حساب و انتقام گیری از جانب هر دو طرف نه به فکر مردمن نه مملکت .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۵
ببینم پس تکلیف شایعه ساز ها دروغ گوها و کسانی که مردم رو به خیابون ریختن چی میشه ؟؟؟؟؟!!!!
ناشناس
|
United Kingdom
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۵
حمله کنندگان به کوی و اقدامات مشابه را میتوان به اقدامات خوارج در دوره امام علی علیه السلام تشبیه کرد. اما باید دید کسانیکه صفین را بوجود آوردند که خوارج منحرف شدند چه کسانی هستند. میدانیم که پس از امام علی، خوارج حاکم نشدند بلکه اهل صفین با پول و تبلیغات قوی یاران امام حسن را خریدند و منجر به حکومت بنی امیه شدند. آیا در این 4 گزینه که شما معرفی کرده اید اثری از مجازات این افراد هست؟ پس اتهام تقلب در انتخابات چه شد؟ پس دستور کتبی به اغتشاش چه شد؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۵
چنین به نظر می آید که تابناکیهای عزیز دلخوشی از دادگاه عوامل اغتشاشات و انقلاب مخمللی ندارند ودر تلاش هستند که بیش از این اعترافات عوامل چون به مزاج تابناکیها خوش نمی آید ( چون تابناک تاکنون درخصوص دادگاه عوامل مذکور تحلیل ویا خبری درج ننموده است )با فرار به جلو و برهم زدن اذهان عمومی از این مهلکه فرارکنندتا بیش از این دروغگویان مفتضح نگردند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۸ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۵
من برای چنئمین بار دارکم بیان می کنم که می تونم گزارش بی طرفانه از لحظه به لحظه ی اتفاقات دانشگاه اصفهان و ماجرای ورود نیروی انتظامی رو به خوابگاه براتون ارسال کنم تا منتشر کنین تا همه در جریان باشن و این فرموده ی رهبری هم در همین راستاست.اما کسی جواب نمیده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۱ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۵
دانشگاه شیراز فراموش نشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۵
خوبه فعالان سیاسی و تابناک این جمله رو نصب العین قرار بده و همه چیز رو با هم ببینه و فرمایشات رهبری رو گزینشی عمل نکنه:

"ایشان با تأكيد بر رسيدگی به آسيب ديدگان در مسئله كهريزك و همچنین بررسی موضوع كسانی كه در اين مسئله جان باخته اند افزودند: این مسائل اگرچه مهم و قابل بررسی و پیگیری اند اما اينگونه مسائل نبايد با مسئله اصلی بعد از انتخابات خلط مبحث شود چرا که عده‌ای، ظلم بزرگی را كه پس از انتخابات به مردم و نظام اسلامی شد و هتك آبروی نظام در مقابل ملتها را ناديده گرفته و مسئله كهريزك يا كوی دانشگاه را قضيه اصلی قلمداد می‌كنند اما اين نگاه، خود يك ظلم آشكار است"
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۵
چرا جرات نکردید نتیجه بگیرید که متن کیفرخواست دادگاههای نمایشی هم باید عوض بشه؟ مگه نمی گید رهبر هنوز تشخیص ندادند که اینا با خارج ارتباط دارند؟ لزومی نداشت نتیجه آخرش بنویسید که آردم حالش خراب بشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۵
سلام
اين پارگراف آخري نتيجه گيري خودتان بود يا يه نوع غرض ورزي؟؟؟؟
رهبر انقلاب اهميت ظلمي كه به نظام ومردم در حوادث بعد انتخابات رفته را با اهميت تر از حوادثي مثل زندان كهريزك دانسته اند ولي گويا شما ميخواهيد اين دو تا رو با هم خلط كنيد نتيجه گيري آخريتون عمدا موزيانه بود.
شما مردم را چي فرض كرديد؟
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟