ابتکار: هیچ مجوزی برای انتقال آب کارون صادر نشده
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت تا کنون هیچ گونه مجوزی برای برداشت آب از سرشاخه های رودخانه کارون نداده ایم
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان این که تا کنون هیچ گونه مجوزی برای برداشت آب از سرشاخه های رودخانه کارون نداده ایم، گفت: هر گونه انتقال آب از سرشاخه های این رودخانه منوط به انجام مطالعات زیست محیطی است.
به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار سه شنبه شب در نشست شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون و ستاد مقابله با گرد و غبار که با حضور نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی در سالن امام رضا (ع)شرکت نفت تشکیل شد، تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست تا کنون هیچ مجوزی برای برداشت آب از سرشاخه های کارون صادر نکرده است.
وی اظهار کرد: درهر مطالعه ای که انجام می شود باید محیط زیست و تالاب ها نیز در نظر گرفته شوند.
وی تاکید کرد: در صورت همکاری بین بخشی می توانیم شاهد بهبود کیفیت رودخانه کارون باشیم.
ابتکار با بیان این که در دولت یازدهم برخلاف گذشته، محیط زیست یک امر تشریفاتی نبوده تصریح کرد:ما دورانی را گذراندیم که محیط زیست نه تنها برای دولت در اولویت نبوده بلکه اصلا مطرح نشده بود، این در حالیست که دردولت یازدهم محیط زیست همیشه جزو اولویت ها بوده است.
ابتکار با بیان این که خوزستان بدون تردید برای دولت از اهمیت ویژه ای برخوردار است افزود: موضوعات مربوط به محیط زیست و تحولاتی که طی این سه سال در خوزستان رخ داده و بهبود وضعیت نسبت به گذشته نشان دهنده اهتمام جدی دولت نسبت به این مساله است.
وی گفت: قرارداد جمع آوری گازهای همراه نفت و بهره برداری از تصفیه خانه صنعتی در پتروشیمی و دیگر طرح هایی که امروز به بهره برداری رسیده جزو اقدامات مهم دولت برای بهبود شرایط زیست محیطی خوزستان است.
چهار قطعنامه برای مقابله با ریزگردها
ابتکار اضافه کرد: طرح کاشت نهال و مالچ پاشی در خوزستان نیز که جزو مصوبات سال 93 دولت بوده در حال اجراست و ماه گذشته نیز برای مدیریت کانون های داخلی گرد و غبار و آماده سازی دستگاه ها در مقابل آن برنامه ریزی دقیقی صورت گرفته است.
به گفته وی مطالعات گرد و غبار انجام شده و تکالیف دستگاه های اجرایی در قبال آن نیز مشخص شده است.
ابتکار همچنین درباره گرد و غبار گفت: عراق و عربستان دو منشاء عمده این پدیده هستند و منشاء خارجی این پدیده را نمی توان نادیده گرفت.
این مقام مسئول اظهار کرد: در سال 92 به همراه هیاتی به عراق رفتیم و در سخت ترین شرایط امنیتی درختکاری انجام دادیم اما اتفاقات عراق از اختیار ما خارج است.
وی تاکید کرد: مسائل مربوط به گرد و غبار همچنان در حال پیگیری است و برای اولین بار نماینده سازمان ملل در نشستی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان پرچمدار مقابله با گرد و غبار معرفی کرده است.
وی گفت: چهار قطعنامه بین المللی و منطقه ای در راستای مقابله با گرد و غبار منعقد شده که برای سازمان ملل و سازمان های منطقه ای تکالیفی تعیین کرده است که امیدواریم این اقدامات بتواند در حل مشکل گرد و غبار موثر باشد و شرایط را بهبود بخشد.
گرده افشانی عامل تنگی نفس
ابتکار تاکید کرد: دولت یازدهم برنامه های زیست محیطی را با جدیت ادامه می دهد و تلاش برای تامین اعتبارات مورد نیاز این برنامه ها نیز انجام می شود.
وی همچنین با اشاره به انجام مطالعات مشکلات تنفسی خوزستانی ها گفت: تا کنون 16 گزینه احتمالی به عنوان عوامل این عارضه مورد بررسی قرار گرفته است.
وی افزود: در مطالعات اولیه احتمال گرده افشانی گیاهی و تشدید آن با اولین بارندگی به عنوان مهم ترین عامل تنگی نفس مطرح شده است.
ابتکار اقدامات پیشگیرانه قبل از فصل بارندگی را برای جلوگیری از ایجاد عارضه تنگی نفس برای خوزستانی ها ضروری دانست.
وی در ادامه طرح کشاورزی 550 هزار هکتاری خوزستان را یکی از طرح های مهم و با ارزش خوزستان دانست و افزود: این طرح به عنوان یکی از کشت و صنعت ها مشمول ارزیابی زیست محیطی است و باید این مطالعات انجام شود تا خوزستان مانند طرح های قبلی متضرر نشود.
ابتکار همچنین با تاکید بر تسریع در راه اندازی متروی اهواز گفت: توسعه حمل و نقل عمومی برای اهواز جزو ضروریات است و راه اندازی نشدن مترو در این شهر جای سوال دارد.
در پایان این نشست نیز ابتکار رئیس سازمان محیط زیست لوح تقدیری به احمد سیاحی معاون عمرانی استاندار خوزستان به پاس برگزاری جلسات شورای حفاظت کیفی کارون، کارگروه مقابله با گرد و غبار، کارگروه مدیریت پسماند و جلسات مقابله با تنگی نفس اهدا کرد.
بر اساس این گزارش، این هفتمین سفر ابتکار رئیس سازمان محیط زیست به خوزستان است.
این سفر یک روزه به دلیل شرجی و رطوبت بالا در ماهشهر با تاخیر پنج ساعته آغاز شد به همین دلیل برخی از برنامه های سفر با فشردگی برگزار شد.
گزارش خطا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۴
نظرسنجی
آیا به عنوان زن حاضرید با مهریه 14 سکه «بله» را بگویید؟





