پس از گذشت ده سال؛

جنگ ۳۳ روزه لبنان و رژیم اسرائیل تکرار خواهد شد؟

مسأله‌ای که ذهن بسیاری از تحلیلگران و کار‌شناسان را به خود مشغول کرده این است که چرا اسرائیل برای جبران شکست ده سال پیش خود در مقابل حزب الله اقدامی انجام نداده و مهم‌تر اینکه چرا با وجود مداخله گسترده حزب الله در سوریه و مشغول بودن و تمرکز عملیاتی این بازیگر مهم محور مقاومت در جنگ سوریه، اسرائیلی‌ها از فرصت موجود برای اقدام علیه حزب الله استفاده نمی‌کند؟
کد خبر: ۶۰۵۱۹۴
| |
12350 بازدید
|
۵
دوازدهم ژوئیه ۲۰۰۶ (۲۲تیر ۱۳۸۵) جنگی میان حزب الله و اسرائیل اتفاق افتاد که به جنگ «۳۳ روزه» یا جنگ «تموز» مشهور است. امروز سالروز وقوع آن جنگ است؛ جنگی که به باور بسیاری از کار‌شناسان و تحلیلگران، یک شکست تمام عیار برای اسرائیل بود. رژیم اسرائیل که در تمامی جنگ‌های خود با کشورهای عربی از ۱۹۴۵ تا این زمان پیروز شده بود، این بار در جنگ با حزب الله شکست خورد و افسانه شکست ناپذیری‌اش به یکباره فرو ریخت.
 
به گزارش «تابناک»، «گادی ایزنکوت» یکی از فرماندهان ارتش اسرائیل در آن زمان چند روز پیش در نامه‌ای سرگشاده گفته که از جنگ با حزب الله درس‌های زیادی فراگرفته است. یکی از درس‌ها این است که نباید حزب الله را دست کم گرفت.
 
او نوشت: «تهدید از جانب حزب الله هنوز هم برای اسرائیل قابل ادراک است و نیروهای نظامی اسرائیل لازم است، برای هرگونه چالش و تهدیدی از سوی حزب الله آماده باشند».
 
مسأله‌ای که ذهن بسیاری از تحلیلگران و کار‌شناسان را به خود مشغول کرده این است که چرا اسرائیل برای جبران شکست ده سال پیش خود در مقابل حزب الله اقدامی انجام نداده و مهم‌تر اینکه چرا با وجود مداخله گسترده حزب الله در سوریه و مشغول بودن و تمرکز عملیاتی این بازیگر مهم محور مقاومت در جنگ سوریه، اسرائیلی‌ها از فرصت موجود برای اقدام علیه حزب الله استفاده نمی‌کند؟
 
برخی کار‌شناسان غربی و اسرائیلی با خوشبینی معتقدند اسرائیل می‌توانست با استفاده از درگیر بودن حزب الله در سوریه و انتقال نیرو‌ها و تجهیزاتش به این جنگ، برای همیشه تهدیدی به نام حزب الله را با یک تهاجم گسترده یکسره کند.
 
اما دیدگاه مخالف و شاید واقع بینانه تری در میان کار‌شناسان اسرائیلی و غربی وجود دارد که معتقدند با وجود تمرکز عملیاتی و جنگی گسترده حزب الله در سوریه، اسرائیل بنا به دلایل مختلفی قادر به راه اندازی یک جنگ جدید علیه حزب الله نیست.
 
در همین زمینه، پایگاه خبری «نیوعرب» در مطلبی معتقد است که اسرائیل استراتژی روشن و مشخصی برای مقابله و جنگ با حزب الله ندارد.
 
یکی از دلایل بی‌رغبتی یا ترس اسرائیل از مقابله با حزب الله، به سلاح‌ها و موشک‌های جدید این عضو محور مقاومت مربوط می‌شود. منابع نظامی اسرائیل معتقدند حزب الله لبنان به عنوان گروهی وابسته به ایران هم اکنون ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار موشک و راکت با قابلیت هدف قرار دادن نقاط مختلف اسرائیل از جمله تل آویو را در اختیار دارد که اسرائیل در نحوه پاسخ به آن‌ها سردرگم است. نکته مهم این است که اسرائیلی‌ها از تعداد و نوع موشک‌های جدیدحزب الله اطلاعات و ارزیابی دقیقی ندارند.
 
 «رادیو صدای اسرائیل» هم در این باره مدعی شد: «منابع آگاه اعلام کردند که هنوز از وضع این موشک‌های مورد حمله قرار گرفته اطلاعی در دست نیست، اما احتمال می‌رود این موشک‌ها عملیات پیشرفته سازی را طی کرده باشند و قادر به حمل کلاهک‌های نظامی نسبتا سنگین و خطرناک شده باشند، به گونه‌ای که قدرت این موشک‌های جدید هزاران مرتبه از موشک‌هایی که حزب الله لبنان در اختیار دارد خطرناک‌تر است».
 
 «جفری وایت»، تحلیلگر مسائل دفاعی در «اندیشکده واشنگتن برای سیاست‌های خاورنزدیک» اظهار داشت: «حزب‌الله، اکنون توانمندی حمله با سلاح‌های هدایت‌شونده در اسرائیل را دارد. آن‌ها می‌توانند مواضعی در داخل اسرائیل – از جمله در مناطق مرکزی و جنوبی – را هدف قرار دهند که این مواضع، مقرهای فرماندهی، پایگاه‌های هوایی و مواضع اقتصادی اصلی را شامل می‌شود».
 
 «وایت» ادامه داد: «حزب‌الله» اکنون به سامانه‌های پیشرفته پدافند هوایی و موشک‌های کروز «یاخونت» برای اهداف دریایی دست یافته که می‌تواند نیروی هوایی اسرائیل و سکوهای نفتی این رژیم در دریای مدیترانه را هدف قرار دهد. وی گفت: «این جدید است؛ 95 درصد فعالیت‌های دریایی در سال ۲۰۰۶ از طرف اسرائیل انجام می‌شد، بنابراین، در جنگ بعدی، عملیات‌هایی دریایی می‌توانند وضعیتی کاملاً متفاوت داشته باشند».
 
چند روز پیش نیز نشریه آمریکایی «ویکلی‌استاندارد» گزارش داد که در میان زرادخانه حزب‌الله، ۷۰۰ موشک‌ با ظرفیت ترابری بالا و برد بالا و همچنین موشک‌هایی با نام «فاتح ۱۱۰» و «اسکاد دی» وجود دارند که این تجهیزات قابلیت تخریب تمامی ساختمان‌های «تل‌آویو» و «بیت‌المقدس» و به بار آوردن ویرانی‌هایی در پایگاه های مهم نظامی رژیم صهیونیستی، کشتن هزاران شهرک‌نشین صهیونیستی و تعطیلی فرودگاه‌ها و بنادر این رژیم و قطع شبکه‌های برق را دارا هستند.
 
«یأکوف آمیدرور»، رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز در خصوص موشک‌های «M-۶۰۰» می‌گوید، موشک‌های بالستیک نسبتاً دقیقی هستند که وزنی بیش از خودروهای «هامر H۲» دارد و یک کلاهک قوی حمل می‌کند.
 
از طرف دیگر، ویکلی‌استاندارد نیز اشاره کرده که حزب‌الله ارتشی بالغ بر بیش از ۱۰ هزا سرباز دارد که این رقم در شرایط جنگ با اسرائیل می‌تواند با نیروهای ذخیره دو تا سه برابر افزایش یابد.
 
مسأله بعد به تقویت و بهبود تجارب نظامی و جنگی حزب الله مربوط می‌شود. در همین زمینه، روزنامه صهیونیستی جروزالم پست نیز نوشت که ارتش اسرائیل بعد از گذشت یک دهه از جنگ دوم لبنان با پیگیری تحولات دقیق حزب‌الله، به عنوان سر سخت‌ترین دشمن اسرائیل در مرزهای شمالی، دستخوش تغییرات اساسی شده است. بنا بر این گزارش حزب‌الله که مورد حمایت ایران قرار دارد، تجربه نظامی گسترده‌ای در سوریه به دست آورده است، تجربه‌ای که حتی در پیشرفته‌ترین برنامه‌های تمرینی و آموزشی نیز رسیدن به آن برای ارتش اسرائیل مشکل است. در حال حاضر حزب‌الله تجهیز و آموزش و قدرت بسیار بالاتری در زمینه مبارزه با اسرائیل پیدا کرده است.
 
در این زمینه نیز ویکلی‌استاندارد گزارش داد که از زمان آخرین درگیری مهم حزب الله با رژیم صهیونیستی، حزب‌الله تا حد زیادی قابلیت‌های رزمی و زرادخانه‌های خود را افزایش داده است. بسیاری از سربازان حزب‌الله در میدان‌های نبرد حضور داشته‌اند و محکم و با استقامت هستند. ۶ تا ۷ هزار نفر از آن‌ها در کنار دولت «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه مبارزه می‌کنند که باعث بهبود چشمگیر قابلیت‌های رزمی آن‌ها شده است.

در مقابل نیز، گزارشگر تلویزیون رژیم اسرائیل، گفته است: «ارتش اسرائیل طی ده سال از جنگ ۳۳ روزه، شاهد تحولات و تغییرات بنیادین بود. این تغییرات شامل نوع تمرین‌های نظامیان و طرح‌های عملیاتی می‌شود. حتی باور‌ها و اعتقادات نظامیان اسرائیلی برای جنگ که روحیه جنگ آوری آن‌ها را تقویت می‌کند نیز دستخوش تغییراتی شده است».
 
این‌ها دلایلی است که باعث شده اسرائیلی که افسانه شکست ناپذیری‌اش در میان کشورهای عربی مورد پذیرش قرار گرفته بود، بعد از ده سال از نخستین شکست خود و آخرین نبردش با حزب الله، استراتژی مشخصی برای جنگ و مقابله با حزب الله نداشته باشد.
 
چندی پیش، معاون ستاد ارتش اسرائیل با اذعان به توانمندی‌های نظامی حزب الله گفت: «جنگ آینده با حزب الله لبنان در مقایسه با جنگ‌های قبلی شدید‌تر خواهد بود. «یائیر گولان»، معاون ستاد ارتش اسرائیل به حزب الله هشدار داد که جنگ آینده با لبنان در مقایسه با جنگ‌های قبلی شدید‌تر و برای لبنان ویرانگر خواهد بود. گولان با اشاره به اینکه «حزب الله» توانمندی نظامی خود را ارتقا داده است و این مسأله تهدید بی‌سابقه‌ای برای اسرائیل به شمار می‌رود، تصریح کرد، «اسرائیل جنگی تمام عیار به راه خواهد انداخت».
 
البته نباید با نظر معاون فرمانده ارتش اسرائیل مخالفت کرد، زیرا جنگ آینده ویرانگر خواهد بود؛ اما نه فقط برای حزب الله بلکه برای ارتش اسرائیل و شهرک‌های صهیونیست نشین نیز هولناک است، چراکه توانایی‌ها و قابلیت‌های حزب الله در مقایسه با سال ۲۰۰۶ به اذعان خود مقامات اسرائیل چندین برابر شده است.
اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۵
آرش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
ما آماده ایم بسمه ا....
و حزب الله هم الغالبون‬‎
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
حزب الله متحد ما نیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
نابودی کامل اسرائیل آروزی ما است و ظاهرا نیل به این آرزوی بسیار نزدیک است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
جنگی که به باور بسیاری از کار‌شناسان و تحلیلگران، یک شکست تمام عیار برای اسرائیل بود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
اسرائیل نیاز به جنگ ندارد
برچسب منتخب
# خروج از ان پی تی # مرگ ترامپ # مکانیسم ماشه # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # پل ترامپ # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
آیا اسنپ بک فعال می‌شود؟
الی گشت