صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

عوارض ۵ هزار تومانی برای مسیر ۲۵ کیلومتری

افزایش قیمت عوارض برای ما که در هفته به دفعات از این مسیر گذر می‌کنیم، به صرفه نیست. گرچه برخی از تاکسی‌های با پلاک شمال به بهانه این‌که اهل شمال کشور هستند در هنگام عبور از آزادرا، عوارض پرداخت نکرده و از گیت‌ها عبور می‌کنند، اما به نظرم برایشان جریمه عدم پرداخت عوارض منظور می‌شود. در نتیجه بهتر است که خطر نکنیم و از همین مسیر قدیمی عبور کنیم.
کد خبر: ۵۹۳۴۲۲
| |
12918 بازدید
|
از زمان شکل‌گیری طرح ساخت آزادراه تهران-شمال حدود 41 سالی می‌گذرد و پس از انقلاب نیز به واسطه وقوع جنگ تحمیلی و مشکلات اقتصادی ادامه این پروژه با کندی انجام پذیرفته است. به نحوی که امروز بخش کوچکی از این آزادراه افتتاح شده و باقی مسیر همچنان در پیچ و خم ناتوانی پیمانکار و کمبود بودجه مانده است. البته بنا به گفته مسئولان، احداث مسیر سرعت بیشتری گرفته و امید می‌رود که تا 5 سال آینده به طور کامل تکمیل شود.

به گزارش فردا، براساس نظر کارشناسان افتتاح این پروژه می‌تواند به کاهش قابل توجه سوخت منجر شده و از سوی دیگر سوانح رانندگی را کاهش دهد؛ گرچه صرفه جویی در زمان سفر نیز نباید نادیده گرفته شود.

فارغ از مشکلات عمرانی که گاهی و به ویژه در فصول سرد سال در تنها فاز افتتاح شده این آزادراه ایجاد می‌شود، این روزها معضل عوارض توجیه ناپذیر 5 هزار تومانی برای مسیر 25 کیلومتری حدفاصل شهرستان مرزن آباد تا چالوس گریبان‌گیر مسافران شده است؛ موضوعی که بیم عوارض چند ده هزار تومانی در صورت افتتاح تمام آزادراه را در دل مردم ایجاد کرده و ادامه این وضعیت قهر مردم با سفر از طریق این آزادراه را موجب خواهد شد.

نحوه قیمت گذاری


نحوه قیمت گذاری عوارض آزادراه‌ها از سوالاتی‌ست که ذهن اغلب مسافران را به خود مشغول می‌کند. در این رابطه، مدیرکل دفتر مشارکت‌ها و جذب سرمایه‌گذاری راه و شهرسازی در گفتگویی با پایگاه خبری وزارت راه توضیح داده است که در قیمت‌گذاری عوارض، معیار نخست آن است که بتوان ۲۵ درصد از درآمد هزینه‌های نگهداری را پوشش داد که الباقی ۷۵ درصد به سرمایه‌گذاران برمی‌گردد.

هم اکنون در ۹ آزادراه کشور این اتفاق می‌افتد، اما در ۹ آزادراه بعدی این اتفاق نمی‌افتد. حتی با افزایش عوارض‌هایی که انجام می‌شود، همچنان ۹ آزادراه در زیر خط فقر تأمین هزینه نگهداری هستند. در این شرایط نمی‌توان به سرمایه‌گذار تکلیف کرد که هم باید پول سرمایه‌گذاری برگردد و هم این سطح از نگهداری آزادراهی انجام شود. ضمن آن که قیمت عوارض هم همانی است که دولت می‌گوید. در این صورت سرمایه‌گذار هم می‌گوید که یا قیمت عوارض در اختیارش باشد یا کیفیت استاندارد نگهداری کمتری از او طلب شود یا آن که از کل عملیات نگهداری معاف باشد.  

مسافران ناراضی


از آن‌جایی که افزایش عوارض در مسیرهای پرترددی چون مرزن آباد به چالوس، تاثیر مستقیمی بر معیشت افرادی دارد که از این مسیر عبور کرده و روزی خود را در می‌آورند، بسیاری از رانندگان و افرادی که به صورت مداوم از این مسیر عبور می‌کنند، ترجیح می‌دهند که زیر بار این افزایش قیمت نرفته و مثل سابق از جاده قدیم تردد کنند.

این مسئله از سال گذشته که دکه های اخذ عوارض در این بخش آزاد راه کار خود را آغاز کردند و برای خودروهای سواری عوارض 3 هزار تومانی وضع شد،  مورد اعتراض مردم مرزن آباد و نماینده مردم نوشهر و چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. اما با افزایش این عدد به 5 هزار تومان برای هرخودرو سواری مشکل بیشتر هم شده است.

علی، یکی از رانندگان تاکسی خطی تهران – تنکابن که این روزها، مسیر خود را مانند سابق از جاده قدیم پی‌می‌گیرد، در مورد افزایش قیمت‌ها به خبرنگار «فردا» می‌گوید: «افزایش قیمت عوارض برای ما که در هفته به دفعات از این مسیر گذر می‌کنیم، به صرفه نیست. گرچه برخی از تاکسی‌های با پلاک شمال به بهانه این‌که اهل شمال کشور هستند در هنگام عبور از آزادرا، عوارض پرداخت نکرده و از گیت‌ها عبور می‌کنند، اما به نظرم برایشان جریمه عدم پرداخت عوارض منظور می‌شود. در نتیجه بهتر است که خطر نکنیم و از همین مسیر قدیمی عبور کنیم.»

عوارض ۵ هزار تومانی برای مسیر ۲۵ کیلومتری!/ مسافران با آزادراه مرزن آباد – چالوس قهر کرده‌اند!
عده ای از اهالی مرزن آباد، چالوس و كلاردشت طی روزهای گذشته در اعتراض به دريافت عوارض تردد از آزادراه تهران–شمال در محل دريافت عوارضی تجمع کردند.

مبلغ عوارض کاهش می‌یابد


جالب آنکه همین چند روز پیش محمدناصر زندی در خطبه‌های نماز جمعه مرزن آباد نرخ مصوب عوارض تردد خودرو از آزادراه تهران - شمال در محدوده این شهرستان را ۱۵ هزار ریال اعلام کرد. اما معلوم نیست چرا این عدد ابتدا 3 و حالا 5 هزار تومان است؟!

نارضایتی مسافران و گسیل آنها به مسیر سابق، سبب شده که دفتر جذب مشارکت‌های وزارت راه، به عنوان متولی قیمت‌گذاری عوارض جاده‌های کشور، در پاسخ به سوال خبرنگار «فردا» مبنی بر نتیجه نهایی تصمیم پیرامون کاهش قیمت عوارض آزادراه مرزن آباد – چالوس، بیان داشت: «پس از رایزنی‌های امام جمعه محترم و نیز برخی نمایندگان مجلس و همچنین برگزاری جلسات مشترک با این دفتر، به این نتیجه رسیدیم که مبلغ عوارض این مسیر اصلاح شده و تا حدی کاهش یابد.» اتفاقی که امید می‌رود هر چه زودتر به واقعیت بپیوندد تا اندکی از فشار هزینه بر دوش مسافران و رانندگان کاسته شود و افراد برای جلوگیری از هزینه بیشتر، خطر سفر در جاده قدیم مرزن آباد –چالوس را به جان نخرند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۲۳
محمدنورانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
کوزه ها و صندوقهای پرطلا و گنجهای گرانبهای این مسیر کافی نبودکه عزیزان اقدام به اخذ عوارض دارند؟؟
ناشناس
|
-
|
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
یک گزارشی هم از عوارض کمربندیهای اصفهان تهیه فرمائید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
متاسفانه در مسیر اتوبان 15کیلومتری پردیس هم که 3000تومان است تاکسی ها به این بهانه از مسافران بیش از 1000تومان کرایه بیشتر میگیرند که این موضوع با فشار مضاعف به اهالی و ساکنان و دانشجویان این منطقه است و متاسفانه کسی هم به فکر مردم ضعیف این منظقه نیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
من چند روز قبل از اون مسیر رفتم و وقتی از مسئول باجه پرسیدم گفتن که خودروهایی که پلاک ملی 72 با حروف ن و ص دارن ، 1500 تومان میدن و بقیه 5000 هزار تومان !!!!
ولی واقعا هیچ دلیلی برای این رقم بالا وجود نداره ... تفاوت مسیر قبلی با این مسیر 2 دقیقه هم نیست !!!
بهتر یک رقمی بزارن که مردم تشویق بشن که استفاده کنن نه اینکه برن از مسیر قبلی استفاده کنن.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
جابه 1500 ميدي عوارض قروين زنجان ولي 5 كيليومتر جلوتر ميري دست راست براي رشت دوباره همونجا 4000 تومان ميگيرند ميگيم همين الان 1500 داديم ميگن اون مال قزوين زنجانه خوب برادر كيوسك را 5 كيلومتر بكش جلوتر كه اوني كه ميخواد بره رشت 2 بار عوارض نده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
مبلغ عوارض سال 94 این بزرگراه کوتاه ، سه هزار تومان بود که به ناگاه در اولین روزهای سال 95 و علیرغم اعلام عدم افزایش قیمت ها و کاهش تورم در در کشور، به ناگاه با حدود 66 درصد افزایش به 5000 تومان افزایش یافت. این افزایش خود موجب کمتر شدن تردد مسافران از این مسیر و بویژه ساکنین منطقه و افزایش تصادفات در مسیر پر پیچ و خم دار قبلی گردیده و یا خواهد گردید. این افزایش ناگهانی و مغایر با سیاست های دولت محترم، چگونه تصوبب و اعمال شده است؟
محمد نصیری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
تورم بیداد داره میکنه این به چشم نمیاد
حجت..
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
ازادراه خرم آباد به پل زال در لرستان ۱۲۰۰۰ هزار تومان تازه س جهل کیلومتر تا اندیمشک را هم به بهانه ی اینکه پیمانکار دیگه تکمیل کرده یه عوارضی دگه گذااشتن که اون ۴۰۰۰ هزارتومان میگیره برای هر خودرو سواری(این قیمت سال ۹۴جدیدا نرفتم)
حالا قبمت سوخت واستهلاک دیگر در نظر بگیرید مردمی تو هفته مجبور به تردد تو مسبر خرم آباد به خوزستان هستند ..
همه چی که به بخش خصوصی واگذار شده اون هر جوری که می خواهن با مردم رفتار میکننن بدون نظارت ارگانهای مسئول یا نظارن ضعیف خدا به داد مردم فقط باید برسه..
پس دولتها چکاره اند.
حسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
بنده هفته پیش ازاین مسیر عبورکردم ازاین مبلغ تعجب کردم ولی نمی دانستم به کی اعتراض کنم برای اشخاصی که مدام تردد می کنند ترجیح میدهند ازجاده قدیم استفاده کنند .اکثر مسافران بانارضایتی عبور میکنند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
در اتوبان قم - کاشان - اصفهان ورودی و خروجی هر دو پول می گیرند!!!!!
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟