صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
در ليگ جهاني واليبال چه گذشت؟

انگيزه‌هاي‌تمام‌نشدني برزيلي‌ها

مدافع عنوان قهرماني و تيم نخست المپيك پكن كه به مثلث پا به سن گذاشته توماس هاف، استنلي كلايتون و دونالد سوكهو دل بسته بود حالا بيش از پيش به نزول قواي جسماني اين بازيكنان مسن پي برده است. امريكايي‌ها در تاكتيك‌هايشان نيز تنوع آنچناني نداشتند و اسير آناليزورهاي حريفان شدند تا جايي كه با دو شكست مشابه 0-3 مقابل روسيه و صربستان حتي نتوانستند به جمع چهار تيم برتر جهان راه يابند و پائين‌تر از آرژانتين در رده ششم قرار گرفتند.
کد خبر: ۵۸۳۴۹
| |
1633 بازدید

وقتي برزيل بازي فينال المپيك پكن را به امريكا واگذار كرد و چند هفته قبل از آن نيز در ريودوژانيرو نتوانسته بود از عنوان قهرماني‌اش در ليگ جهاني دفاع كند و در مقابل بهت طرفداران پرشمارش رتبه‌اي بهتر از چهارم را كسب نكرد خيلي‌ها عنوان كردند دوران نزول طلايي‌پوشان آغاز شده است و تا سال‌ها ديگر از حكومت برزيلي‌ها بر واليبال جهان خبري نخواهد شد. اين گروه در عين حال به دو قهرماني امريكايي‌ها در ليگ جهاني و المپيك پكن اشاره داشتند و اين تيم را قدرت برتر واليبال دنيا ناميدند.

به نوشته ایران؛ از دست دادن مقام قهرماني المپيك پكن آن هم پس از چهار سال انتظار مثل يك شوك براي شاگردان «برناردو رزنده»، سرمربي برزيل بود. جالب اين كه در درون اردوي سلسائو، اين باور وجود نداشت و آنها با همان جاه طلبي هميشگي از بازگشت به قله واليبال جهان سخن به ميان مي‌آوردند.

«جيبا»، كاپيتان باتجربه برزيلي‌ها در نخستين مصاحبه‌اش پس از المپيك پكن تأكيد كرده بود كه عنوان قهرماني را از امريكا پس خواهند گرفت و اجازه نمي‌دهند اين تيم در آرامش به سر برد.

جيبا در آن گفت‌وگوي جالب توجه‌اش، از دست رفتن قهرماني سال 2008 را يك حادثه دانست و به هموطنانش قول كسب جام در ليگ جهاني را داده بود. ماهها پس از آن قول و قرار، برزيل به صدر ليگ جهاني واليبال تكيه زده و تاج و تخت حاكميت امريكايي‌ها را بر اين رشته خيلي سريع به هم ريخت.

هر چند برزيل و امريكا بازي مستقيمي با يكديگر برگزار نكرده‌اند اما برزيلي‌ها با پيروزي‌هاي پياپي شرايط را به گونه‌اي رقم زدند كه قهرمان المپيك پكن در مسيري ديگر به حريفاني ببازد كه پيشتر تسليم برزيل شده بودند و تا رتبه ششم اين بازيها سقوط كند.

● شايستگي برزيل
ليگ جهاني واليبال درحالي با قهرماني برزيل همراه شد كه اين تيم شايسته‌ترين تيم جهان براي تصاحب جام و جايزه 20 ميليون دلاري‌اش بوده است. «آندره‌آ زورزي»، مفسر ايتاليايي كه ليگ 2009 را آناليز كرده است، در اين باره مي‌گويد: آمارها خود بيانگر همه چيز هستند. برزيل در دور مقدماتي يازده برد كسب كرد و تنها يك بار در شرايط خاص به فنلاند باخت.

مربي اين تيم به همه نيروهاي اصلي استراحت داده بود و حتي جوانهاي برزيلي هم خيلي تلاش نكردند تا اين تيم بالاخره در دور گروهي شكست بخورد. برزيل در مرحله نهايي نيز كوبا و آرژانتين را با شكست بدرقه كرد و در ديدار نيمه‌پاياني روسيه را در مدت زمان 18: 1 دقيقه در سه ست پشت سر گذاشت تا ترديدي در شايستگي‌هاي اين تيم باقي نماند. من در بازي فينال جزو يكي از 22 هزار تماشاگري بودم كه جنگ برزيل با صربستان را از نزديك ديدند و از نمايش شاگردان رزنده لذت بردم.»


باور زورزي بر اين است كه انگيزه مهم ترين عامل هشتمين قهرماني برزيلي‌ها در ليگ جهاني واليبال بوده است. وي البته اين نكته را هم مورد تأكيد قرار مي دهد كه برزيلي‌ها خيلي سريع با چند تغييري كه پس از المپيك در تركيب‌شان انجام دادند كنار آمدند و اين در نوع خود جالب توجه است.

برناردو رزنده سرمربي تيم برزيل با حفظ مهره‌هاي باتجربه‌اي مثل جيبا، ناسيمنتو و سانتانا، سيدني سانتوس، لئوكروز يتاگو و آلوارز را به تناوب در تركيب خود قرار داد. از طرفي برونو رزنده كه تا قبل از المپيك بيشتر به عنوان يك بار جانشين وارد ميدان مي‌شد حالا در زمره ياران اصلي و حتي تأثيرگذار برزيل است او با قد 190 سانتيمتري‌اش كه بازيكني متوسط به لحاظ قامت به حساب مي‌آيد در ليگ جهاني به طور ميانگين در ارتفاع 323 سانتيمتري اسپك زده است و بهترين دفاع‌هايش را نيز در ارتفاع 302 سانتيمتري انجام داده است. او در كنار سيدني سانتوس به اعتماد كادر فني برزيل پاسخ مثبت داد.

● نقش جيبا
يكي از نكاتي كه در خصوص تيم برزيل در ليگ جهاني به چشم آمد حفظ جيبا، ستاره 33ساله اين تيم است كه بعد از ناكامي در فينال المپيك، كارشناسان پيش بيني خداحافظي گيلبرتو گودوي فيليو ملقب به جيبا را از عرصه ملي داشتند اما برناردو رزنده، سرمربي اين تيم به جيبا تأكيد كرد در اين مقطع خداحافظي نكند و حتي از نخستين بازي دور مقدماتي نيز شاهد بازي كردن او بوديم. هرچند جيبا ديگر انرژي و صلابت گذشته را ندارد اما يك رهبر واقعي در ميانه ميدان است.

زوران گاييچ سرمربي سابق تيم ملي ايران كه هم اكنون مربي جيبا در تيم باشگاهي ايسكراي روسيه است در تحليل‌هايش نسبت به عملكرد جيبا در ليگ جهاني گفته است: «جيبا مثل يك مربي درون زمين است. او به خوبي تيمش را هدايت مي‌كند. حضور او اعتماد به نفس را براي سايرين بالا مي‌برد. اين بازيكن در مقاطع حساس مسابقه كارهايي مي‌كند كه بدون ترديد هيچ بازيكن ديگري در جهان نمي‌تواند از عهده آن بربيايد. رزنده تصميمي منطقي گرفت كه او را حفظ كرد چرا كه در حال انتقال يك نسل تازه به تيم ملي است و آنها نيازمند يك پشتيبان بزرگ مثل جيبا هستند.»

اما خود جيبا پس از قهرماني در ليگ جهاني واليبال در گفت‌وگو با «اسكاي‌نيوز» عنوان كرده كه از كسب يك جام ديگر لذت برده و تا زماني كه تيم ملي به او احتياج داشته باشد اين پيراهن را بر تن خواهد خواهد كرد.

● سقوط قهرمان
در حالي كه برزيل با تزريق نيروي تازه نفس به تيم خود بازگشت قدرتمندانه‌اي داشت و خيلي زود عنوان قهرماني را از امريكا پس گرفت «آلن نايپ»، سرمربي تيم امريكا با دل بستن به همان تيمي كه سال گذشته فشار بسياري را تحمل كرد و فرسوده شد وارد عرصه مسابقات شد و با سه شكست در دور مقدماتي نشان داد كه متزلزل شده است.

مدافع عنوان قهرماني و تيم نخست المپيك پكن كه به مثلث پا به سن گذاشته توماس هاف، استنلي كلايتون و دونالد سوكهو دل بسته بود حالا بيش از پيش به نزول قواي جسماني اين بازيكنان مسن پي برده است. امريكايي‌ها در تاكتيك‌هايشان نيز تنوع آنچناني نداشتند و اسير آناليزورهاي حريفان شدند تا جايي كه با دو شكست مشابه 0-3 مقابل روسيه و صربستان حتي نتوانستند به جمع چهار تيم برتر جهان راه يابند و پائين‌تر از آرژانتين در رده ششم قرار گرفتند.

در بين تيم‌هايي كه به مرحله نهايي ليگ جهاني واليبال در بلگراد راه يافتند كوبا و آرژانتين نگاه‌هاي بسياري را متوجه خود كردند. در اين بين آرژانتين حتي جزو 16 تيم حاضر در ليگ جهاني فصل قبل نبود و به دليل پيشرفتي كه در سال‌هاي گذشته داشت توسط فدراسيون جهاني واليبال به اين رقابت‌ها راه يافت. قرار گرفتن در رده پنجم افتخار بزرگي براي اين پديده تازه واليبال جهان به حساب مي‌آيد.

اما كوبا مزد زحمات چند ساله‌اش را گرفته و پس از جوانگرايي متوالي به سكوها نزديك شده است. كوبا جوان‌ترين تيم حاضر در مسابقات است كه به طور حتم در ادوار بعد يك خطر بزرگ براي مدعيان به حساب خواهد آمد.

اين تيم حتي يك بازيكن 16 ساله و 201 سانتيمتري را در تركيب خود دارد. اكثر بازيكنان كوبا زير 23 سال سن دارند و با وجود جواني به جمع چهار تيم برتر مسابقات راه يافتند. آنها در ديدار رده‌بندي تنها اسير تجربه روس‌ها شدند و نتيجه را واگذار كردند. كوبا در دور مقدماتي روسيه را برده بود اما در مرحله نهايي تجربه روس‌ها به كمك آنها شتافت.

صربستان هم با تكرار عنوان نايب قهرماني دوره پيش همچنان در حد يك مدعي باقي مانده است. صرب‌ها تقريباً تيمي يكدست هستند كه ميليكوويچ فوق‌ستاره آنها به حساب مي‌آيد. آنها تاكنون چهار بار نايب قهرمان ليگ جهاني شده‌اند و اميدوار بودند اين بار با حمايت طرفدارانشان قهرماني را جشن بگيرند اما بدشانس بودند كه در بازي پاياني به صخره سختي مثل برزيل برخورد كردند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟