مالک واقعی «الماس کوه نور» کیست؟

الماس کوه نور که در تاج پادشاهی ملکه انگلیس در سال 1953 میلادی جای گرفته است، تا سال 2002 میلادی استفاده می‌شد اما ملکه «الیزابیت» آن را برای نمایش عمومی در «برج لندن» گذاشته شده است.
کد خبر: ۵۸۲۷۹۱
|
۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰ 22 April 2016
|
68617 بازدید
|
۵
درحالی که یکی از وکلای پاکستان چندی پیش با ثبت شکایتی در دادگاه عالی این کشور خواستار بازگرداندن الماس «کوه نور» از انگلیس شده بود، وکیل دولتی هند مدعی است که این الماس دزدی نشده بلکه توسط حاکم وقت به ملکه انگلیس هدیه شده است.

به گزارش تسنیم به نقل از «داون نیوز»، «رنجیت کمار» وکیل دولتی هند در دادگاه عالی این کشور گفت: انگلیس الماس «کوه نور» را ندزدیده است بلکه «رنجیت سینگ» پادشاه «سیک» وقت هند این الماس را به ملکه این کشور هدیه کرده بود.



مقامات انگلیس الماس 108 قیراطی کوه نور را در دوران استعمار این کشور به دست آوردند و مالکیت این الماس نیز در طول تاریخ منطقه مورد اختلاف بوده است.

ایران، افغانستان، هند و پاکستان پیش از این چندین بار در مورد مالکیت الماس کوه نور مدعی شده‌اند.


 
وکیل دولتی هند به دادگاه عالی این کشور گفته که پادشاه وقت هند در قرن نوزهم میلادی این الماس را به ملکه انگلیس هدیه کرده بود.

این در حالی است که تعدادی از نهادهای فرهنگی هند می‌کوشند دولت این کشور را وادار کنند که از انگلیس بخواهد تا الماس کوه نور را به این کشور بازگرداند.



 الماس کوه نور که در تاج پادشاهی ملکه انگلیس در سال 1953 میلادی جای گرفته است، تا سال 2002 میلادی استفاده می‌شد اما ملکه «الیزابیت» آن را برای نمایش عمومی در «برج لندن» گذاشته شده است.



وکیل دولتی هند در این خصوص تصریح کرد: رنجیت سینگ الماس کوه نور را در عوض کمک انگلیسی‌ها در دوران جنگ سیک‌ها در سال 1850 میلادی به ملکه انگلیس هدیه داده بود.


رنجیت سینگ این الماس را از یک پادشاه افغان بدست آورده بود که خواستار پناهنده شدن به هند بود.

الماس کوه نور ملکیت پادشاهان افغان بوده است و پیش از آن نیز در دست خانواده‌های پادشاهی فارس بود اما مکان واقعی این الماس جزء اسرار است.



«دیود کامرون» نخست‌وزیر انگلیس با بازگرداندن این الماس مخالفت کرده است.

«جاوید اقبال جعفری» یکی از وکلای ارشد پاکستانی چندی پیش با ثبت شکایتی در دادگاه عالی لاهور خواستار بازگرداندن الماس تزئین شده در تاج ملکه «الیزابت دوم» معروف به «کوه نور» به پاکستان شده بود.

جعفری در شکایت خود نوشت که انگلیسی‌ها، الماس کوه نور را از «دلیپ سینگ» نوه «رنجیت سینگ» یکی از رهبران وقت هندوها در «پنجاب» به زور گرفتند و به انگلیس انتقال دادند.

«پنجاب» شبه قاره قدیم پس از استقلال هند و پاکستان به دو بخش تقسیم شد و در حال حاضر دو کشور، ایالت‌های پنجاب جداگانه‌ای را با مرز مشترک دارند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰۲
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۳
عکسی که در مورد مشخصات وزنی این الماس گذاشتید مشکل محاسباتی داره، هر قیراط معادل 200 سوت یا دو دهم 0.2 گرم است که اینجا به اشتباه وزن الماس را زده 21.6 گرم که با وزن قیراطی آن همخوانی ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۳
پس اون الماسی که نادرشاه از هند غنیمت گرفت اسمش چیه و کجاس ؟
ناشناس
|
Austria
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۳
متاسفانه یادم نیست در خاطرات یک انگلیسی خواندم که این الماس بر بازوی لطفعلی خان زند بود که در خوزستان این انگلیسی آن را بدست آورد،از این جهت اگر کسی ادعا مالکیت داشته باشد ایران است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۳
مالک اصلی ایران هست کوه نور اسم هم ایرانی هست.
پس ما هم شکایت کنیم بگیم مال ماست.
تنگسیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۳
مالکیت ایران که مشخصه از همین الان متنفی است خیالتون راحت حال میرسیم به دیگر کشورها
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت