صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
فاز جدید جبهه بندی سعودی‌ها علیه ایران؛

اردن سفیرش در تهران را فرا خواند

اقدامات عربستان سعودی در جبهه بندی منطقه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران ـ که از چند ماه پیش و در پی واقعه حمله به سفارت این کشور در تهران شدت گرفت ـ هر روز نمود جدیدی می‌یابد. در تازه‌ترین مورد، دولت اردن اعلام کرده، سفیرش در تهران را پس از چند ماه و به دلیل واقعه سفارت عربستان، فراخوانده است.
کد خبر: ۵۸۱۹۱۵
| |
16986 بازدید
|
اردن سفیرش در تهران را فرا خوانداقدامات عربستان سعودی در جبهه بندی منطقه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران ـ که از چند ماه پیش و در پی واقعه حمله به سفارت این کشور در تهران شدت گرفت ـ هر روز نمود جدیدی می‌یابد. در تازه‌ترین مورد، دولت اردن اعلام کرده، سفیرش در تهران را پس از چند ماه و به دلیل واقعه سفارت عربستان، فراخوانده است.

به گزارش «تابناک»، شبکه خبری «اسکای نیوز» عربی ساعتی پیش اعلام کرد که وزارت خارجه اردن، سفیر این کشور در تهران را فراخوانده و دلیل این امر را «مداخله ایران در امور کشورهای عربی» اعلام کرده است. بر اساس این گزارش، سخنگوی وزارت خارجه اردن، دلیل این کار را حمله به سفارت عربستان در تهران اعلام کرده است.

شبکه خبری «العربیه» نیز این خبر را منتشر کرده، اما نوشته دلیل این امر، انجام «مشورت» توسط سفیر اردن با مقامات وزارت خارجه این کشور درباره آنچه دخالت ایران در امور کشورهای عربی خوانده شده، بوده است. هنوز به طور رسمی جزئیات بیشتری درباره این موضوع از سوی اردن اعلام نشده است.

 «رویترز» در خبری که درباره این موضوع منتشر کرده، اشاره می‌کند با این اقدام، اردن در واقع از عربستان سعودی و کویت دنباله روی کرده که به فاصله اندکی پس از واقعه حمله به سفارت عربستان در تهران – که در جریان اعتراضات به اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه عربستانی انجام شد – سفرای خود را از ایران فراخواندند.

با وجود این، اینکه اردن اکنون و پس از چند ماه از واقعه مذکور به فکر انجام چنین اقدامی افتاده، جای بحث دارد. پیش از هر چیز، باید این امر را نیز در راستای دنباله روی این کشور و دیگر متحدان عربستان سعودی از ریاض در تقابل با ایران در سطح منطقه ارزیابی کرد.

در این راستا، باید توجه داشت که طی هفته‌های اخیر، گستره اقدامات سعودی‌ها علیه ایران، بیش از پیش گسترش یافته و عرصه‌های جدیدی در بر گرفته که مهم‌ترین نمونه اخیر آن، نشست اخیر سران سازمان همکاری اسلامی بود؛ نشستی که در آن، با نفوذ عربستان، بندهایی ضد ایرانی در بیانیه پایانی اجلاس گنجانده شد که اعتراض شدید ایران و برخی دیگر از کشور‌ها را به همراه داشت.

اکنون به نظر می‌رسد، عربستان سعودی تلاش دارد با این کار و با کشاندن اردن به عرصه تقابل مستقیم با ایران، به اصطلاح «تنور ماجرا را گرم نگه دارد» و چنین وانمود کند که آنچه با نام «دخالت ایران» در امور کشورهای عربی از آن یاد می‌کند، امری مستمر و دائمی است که هر روز، سبب مخالفت یکی از کشورهای عربی با ایران می‌شود.

به این ترتیب، عربستان خواهد توانست عرصه را به شکل مطلوب و مورد نظر خود، برای پیگیری دیگر اقدامات علیه ایران در عرصه ساختار‌ها و نهادهای منطقه‌ای و بین المللی پیگیری کرده و سیاست تقابل جویانه خود با ایران را وارد عرصه‌های جدیدتری کند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۹۰
انتشار یافته: ۵۶
مجتبی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
بهترشدرفت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
به درک که رفت/کاری نکنندکه زمانی که داعش بخواهدمانندصدام بخوردشان دست به دامان ایران بشوندوآنوقت .....
حميد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
اين حرف شما فقط يك شعار احساسي و دور از منطق است. اگر رفتن سفراي خارجي خوب است، پس بهتر است تا كليه سفيران را اخراج كنيم و هر چه سفارت در تهران است تعطيل كنيم چون تقريباً تمام كشورهاي دنيا بنوعي مخالف ايران و تحت نفوذ آمريكا هستند !
ما هنوز داريم تاوان حركت كودكانه بعضي از جوانهاي ناپخته را ميدهيم كه ناشيانه به سفارت عربستان حمله كردند و اين گرفتاري را براي ما درست كردند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
امیدوارم به راحتی اجازه بازگشت این سفیر داده نشود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
حالا التماس کنیم به عربستان . خوب ؟ باشه ؟ یه کم اقتدار بابااااا
ایرانی
|
-
|
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
بره که برنگرده
خودم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
به درک اسفل السافلین که فراخواند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
امیدوارم روزی جشن قطع رابطه کامل با اعراب را جشن بگیریم
ماشالله خان جيگركي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
" اعتراض شدید ایران و برخی دیگر از کشورها" زحمت كشيده نام كشورهاي معترض را بنويسيد
پاسخ ها
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
اعتراض شدید ایران و برخی دیگر از کشورها ازجمله ایران و ایران و ایران
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
دمت گرم ماشالله خان جیگرکی.کدوم کشور اعتراض کرد؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
در حق ما كدام بدي كردند؟ اسرائيل يا عربستان؟ آمريكا يا روسيه؟ لج بازي كافي نيست؟
ح-ه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
اخر معلوم نشد بانی حمله به سفارت که بود وچرا/
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟