ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

جابر عناصری اردبیلی، پدر تعزیه درگذشت

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: جابر عناصری اردبیلی، پدر تعزیه ایران و پژوهشگر نامی فرهنگ عامه و تعزیه پس از تحمل بیماری درگذشت.
کد خبر: ۵۸۱۵۱۰
| |
7339 بازدید
|
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: جابر عناصری اردبیلی، پدر تعزیه ایران و پژوهشگر نامی فرهنگ عامه و تعزیه پس از تحمل بیماری درگذشت.
جابر عناصری اردبیلی، پدر تعزیه درگذشت
سیدناصر اسحاقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: پدر تعزیه ایران و پژوهشگر نامی فرهنگ عامه و تعزیه، جابر عناصری اردبیلی پس از خدمات چندین ساله و فعالیت‌های چشمگیر و گسترده در حوزه تعزیه و تحقیق و پژوهش در این حوزه درگذشت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل افزود: این پژوهشگر نامی اردبیلی از چند روز پیش به علت بیماری در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شده بود که پس از تحمل بیماری دار فانی را وداع گفته و بعد از آئین تشییع در تهران، در بهشت زهرا تدفین شدند.

وی با اشاره به روحیه خیرخواهانه این پژوهشگر نامی اردبیلی گفت: بنا بر وصیت وی آئین تدفین عناصری به سادگی برگزار شده و هزینه‌های مراسم برای کارها و امور خیر هزینه شده است.

جابر عناصری در سال 24 در یک خانواده فرهنگی و مذهبی در محله معمار شهر اردبیل به دنیا آمد و از کودکی به تعزیه و شبیه‌خوانی علاقه‌مند بود.

این پژوهشگر برجسته در سال 42 تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته فلسفه و علوم تربیتی در دانشگاه تهران آغاز کرد و در این رشته تحصیلات خود را تا دکتری ادامه داد و در سال 52 برای پژوهش و سبک تخصصی در زمینه ایران‌شناسی اجتماعی را در دانشگاه لندن به پایان رساند.

عناصری پس از اخذ درجه دکتری از دانشگاه تهران و گذراندن دوره تخصصی مردم‌شناسی در انگلستان با تکیه بر پژوهش‌های قبلی خود، به تحقیق درباره خاورمیانه، جنوب غرب آسیا و به ویژه مسائل فرهنگی ترکیه و ایران و افغانستان پرداخت.

نخستین استاد جابر عناصری درباره هنر و ادبیات عامه، پدرش علی عناصری بود؛ وی در آثار خود از نگاهی جامعه‌شناسانه و مردم‌شناسانه به تئاتر و تعزیه ایرانی می‌نگریست.

وی استاد ممتاز دانشگاه‌های تهران بود و در کنار پژوهش‌های فراوان بیش از 40 کتاب در زمینه فرهنگ ایران به رشته تحریر درآورده است که از آثار وی می‌توان به «شناخت اساطیر ایران بر اساس طومار نقالان»، «شبیه‌خوانی کهن الگوی نمایش‌های ایرانی»، « مردم‌شناسی و روانشناسی هنری»، «عاشق‌ترین عاشقان فرهنگ»، «فرهنگ و پژوهش» و« نسیم خاطرات» اشاره کرد که مجموعه مقالات نسیم خاطرات در بردارنده 150 مقاله درباره تاریخ شفاهی اردبیل و گریزهایی به فرهنگ محلی ایران است.

پژوهشگر برجسته تعزیه به خاطر فعالیت‌های پژوهشی ارزشمند در عرصه هنر تعزیه و شبیه‌خوانی لوح ویژه پدر تعزیه دانشگاهی ایران را دریافت کرد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۱۳
فرهنگ
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
خداوند این انسان فرهیخته وپژوهشگر ایینی سخت کوش را قرین رحمت فرماید. روحش شاد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
روحشون شاد. خاطره های خوبی ازشون داریم در دانشکده ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
خدا رحمتش کنه، روحش شاد...چه آدم اندیشمندی بود و چقدر در مورد فرهنگ فولکلور ایران مطالعات داشت! چه خاطراتی از حضور ایشون در رادیو داریم، بخصوص در ایام خاص نظیر چهارشنبه سوری و نوروز که به واکاوی تاریخی این اعیاد و رسوم ایرانی ها میپرداخت. یادش بخیر و روحش شاد
ناشناس
|
United States
|
۰۲:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
الله رحمت ايله سين.آذربايجان باشون ساغ اولسون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
خدا بیامرزد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
روحش شاد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
خدا رحمتش کنه . اجرش همراه با یاران اما حسین از خداوند منان .
دکتر محمد علی سعیدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
خدایش بیامرزد
وی تحقیقات ارزشمندی در مورد آداب و فرهنگ عشایر ایل سنگسری (مهدیشهر) انجام داده بود و سال ها در سیاه چادر این عشایر با آنها زندگی کرده که در یک مستند تهیه شده در صدا و سیمای مرکز سمنان به آن اشاره شده بود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
روحش شاد
اردبیلی اصیل
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
خدایش بیامرزد ایشان از مفاخر فرهنگی اردبیل می باشند کاش در زادگاهشان دفن می شدند.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟