آیتالله سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در خطبههای دوم نماز جمعه امروز تهران با اشاره به 29 آذر، مصادف با هشتم ربیعالاول، روز شهادت امام عسکری(ع)، اظهار داشت: ایشان در تمام عمر 28 سالشان تحت نظر زبده ترین ارتشیها و باشگاه ویژه افسران بنیعباسی بودند تا جلوی ظهور و نمو حضرت بقیهالاعظم(عج) گرفته شود، اما در این فشار شدید موعود امم چشم به جهان گشود و از این روی، حضرت امام حسن عسکری(ع) رسالت امامت خود را به خوبی انجام دادند.
به گزارش «تابناک»، خطیب موقت تهران در ادامه به جنایات ارتش نیجریه اشاره کرد و با بیان اینکه در خطبه دوم، 7 مطلب را خواهم گفت، اولین مطلب را جنایت فجیع نیجریه عنوان کرد و افزود: جنایت هولناکتر از آن است که بتوان توصیف کرد، آمارها دقیق نیست، اما به یقین میتوانم بگویم که صدها شیعه در این جنایت به خاک و خون کشیده شدند.
دولت نیجریه بداند جنایت فجیعی را مرتکب شده استوی تأکید کرد: سادهاندیشانه است که دولت نیجریه بگوید اینها جلوی کاروان ارتش را گرفته بودند و سادهاندیشانهتر از دولت نیجریه کسانی هستند که این دروغ را باور میکنند، آنها صدها تن را کشته و در گورهای دستهجمعی دفن کرده و حتی جنازهها را به خانوادههایشان نیز تحویل ندادند؛ اینها یک جنایت صهیونیستی است.
آیتالله خاتمی تصریح کرد: دولت نیجریه بداند با این جنایت، آب به آسیاب وهابیهای تکفیری، داعشیهای بوکوحرام و رژیم جلاد صهیونیستی ریخته و جنایت فجیعی را مرتکب شده است.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه دولت نیجریه در گرداب افتاده است، خطاب به آنها گفت: ملک با کفر باقی میماند، اما با ظلم پایدار نخواهد بود و قطره قطره این شهدا شما را به زوال نزدیکتر میکند، از این شیطنتها و جنایتها دست بردارید.
وی با بیان اینکه مدام شیعهکشی میکنند، شیخ ابراهیم زکزاکی را رهبر حرکت اسلامی عنوان کرد و یادآور شد: سال گذشته در روز قدس، 3 پسر او را به شهادت رساندند و در این حادثه نیز تنها پسرش به شهادت رسید و خودش و همسرش هم مجروح شدند، پرونده کسانی که این جنایت را مرتکب شدند با پرونده صهیونیستها گره خورده و خداوند عواقب وخیمی برای آنها در نظر خواهد داشت.
آیتالله خاتمی در همین زمینه ضمن تشکر از مراجع عظام تقلید و مسئولان در ابراز همدردی و محکوم کردن این جنایت از مردم برای حضور در راهپیمایی که برای محکوم کردن این جنایت پس از نماز جمعه تهران، برگزار میشود، دعوت کرد.
حوزه و دانشگاه دو بال رشد یک جامعه هستندخطیب موقت تهران با اشاره به 27 آذر، روز شهادت آیتالله مفتح به عنوان پیشگامان وحدت حوزه و دانشگاه، وی را از فضلای حوزه علمیه قم و دانشگاه الهیات دانست و ادامه داد: مسأله وحدت حوزه و دانشگاه یک ارزش است که امام راحل بیشترین تأکیدات را بر آن داشتند و امروز نیز مقام معظم رهبری بر این نکته تأکید دارند، زیرا وحدت حوزه و دانشگاه یک ارزش والاست.
وی با بیان اینکه مقصود از این وحدت جمع شدن زیر یک سقف نیست، منظور از وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت در انگیزهها و اهداف عنوان کرد و گفت: این اتفاق در سال 56 و 57 افتاد و حوزه و دانشگاه یک هدف پیدا کردند و آن هم سرنگونی رژیم سیاه شاهنشاهی و برپایی نظام اسلامی بود.
آیتالله خاتمی حوزه و دانشگاه را دو بال رشد یک جامعه توصیف کرد که از نظام مقدس اسلامی که یادگار ارزشمند شهیدان است، دفاع و پاسداری میکنند و بر همین مبنا تأکید کرد: با این محور وحدت حوزه و دانشگاه شکل گرفته و ادامه پیدا خواهد کرد.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: متأسفانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی از اهداف دشمنان، شکستن این طرح مقدس بود و سالهای اول انقلاب دانشگاه به خانههای تیمی گروهکهای مسلح تبدیل شده بود و پس از بازگشایی دانشگاهها بعد از انقلاب فرهنگی، باز هم متأسفانه برخی جریانات دست از سر دانشگاه برنداشتند.
میگویند فتنهگرانی که در دادگاه محکوم شدهاند را میپذیریم که نباشندوی به اتفاقات دانشگاه در ایام 16 آذر امسال اشاره کرد و اظهار داشت: هفته گذشته به مناسبت 16 آذر از برخی دانشگاهها، گزارش های نگرانکنندهای رسیده بود. آقایان میگویند فتنهگرانی که در دادگاه محکوم شدهاند را میپذیریم که نباشند، اما کسانی که در دادگاه محکوم و زندان هم شدهاند در دانشگاه صحبت کرده و مقدسات را زیر سؤال بردند؛ این به معنای تفرقه بین حوزه و دانشگاه و متدین است.
آیتالله خاتمی با تأکید بر اینکه فتنه خط قرمز ماست، خطاب به مسئولان دانشگاه گفت: چرا فتنهگران را به دانشگاه راه میدهید که علیه مقدسات اراجیف بگویند، لذا من به مسئولان دانشگاه و وزیر آموزش عالی میگویم با این روندی که شما پیش گرفتهاید تلاش و زحمات 4 دهه آیات مطهری، بهشتی، باهنر و مفتح را به باد خواهید داد، چراکه ولایت هم میگوید فتنه خط قرمز ماست.
کمک به اقامه حق یعنی مسئول مافوق تحت تأثیر جنجالها قرار نگیردهمچنین آیتالله خاتمی در خطبههای اول نماز جمعه امروز پایتخت، اظهار داشت: وقتی مسئول حقمداری منصوب میشود که پارتی و توصیه برخی افراد سرش نمیشود، حزببازی و باندبازی را متوجه نمیشود و به مُرّ قانون عمل میکند، طبیعی است که علیه او مطلب منتشر و شایعهافکنی کنند.
وی افزود: کمک به اقامه حق یعنی مسئول مافوق تحت تأثیر جنجالها قرار نگیرد، یعنی مردم مسئول قانونمدار را تنها نگذارند، اگر این موضوع روال شود و مسئولان و همه مردم از حقمداران حمایت کنند، تبدیل به فرهنگ میشود و چیزی هم که فرهنگ شد، ماندگار میشود.
امام جمعه موقت امروز تهران تصریح کرد: در روایتی از وجود مقدس پیامبر (ص) آمده، «کسی که همراه یک مظلومی راه بیفتد تا آن مظلوم بتواند حقش را بگیرد، خداوند قدمهایش را روزی که قدمها میلغزد، ثابت نگه میدارد»، این روایت بُعد مهم «حقمداری» را نشان میدهد، اگر بخواهیم در جامعه «حقمداری» فرهنگ و نهادینه شود، راهش همین است که مردم و مسئولان از حق و حقمداران حمایت و پشتیبانی کنند و فضایی را به وجود آورند که غوغاسالاران بدانند راهی به پیش نخواهند برد.
وی تصریح کرد: بُعد چهارم حقمداری صبوری بر حق است. حقمداری در تاریخ هزینه داشته است، از ابتدای خلقت تاکنون این چنین بوده و زین پس هم حقمداری هزینه خواهد داشت. در روایات آمده که باید صبور بر حق باشیم، پای حق بایستیم، ولو تلخ و هزینهبر باشد.
آیتالله خاتمی تأکید کرد: درباره تفسیر صبوری بر حق، باید بگویم بنده تفسیری زندهتر از ملت بزرگ ایران نمیدانم، 36 سال است انواع سختیها را بر ملت ایران تحمیل کردند، اما ملت ما به وصایای امامانش عمل کرده و قهرمانانه بر موضع حقش ایستاده و خسته هم نشدهاند. برخی میخواهند ملت ایران را خسته نشان دهند، ولی این ملت خسته نمیشوند و دشمنان را خسته خواهند کرد، ملت بزرگ ایران تفسیر صبوری بر حق هستند.