نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی؛

شورای حکام، تمام 12 قطعنامه قبلی را فسخ می‌کند

نماینده دائم ایران در آژانس گفت: بر اساس پیش‌نویس قطعنامه 1+5 ، فسخ دو قطعنامه‌ شورای حکام درباره پی‌ام‌دی که در آنها از مدیرکل خواسته بود در این مورد گزارش بدهد، به این معناست که مدیرکل دیگر در مورد پی ام دی وظیفه‌ای ندارد.
کد خبر: ۵۵۲۷۸۶
| |
8519 بازدید
نماینده دائم ایران در آژانس گفت: بر اساس پیش‌نویس قطعنامه 1+5 ، فسخ دو قطعنامه‌ شورای حکام درباره پی‌ام‌دی که در آنها از مدیرکل خواسته بود در این مورد گزارش بدهد، به این معناست که مدیرکل دیگر در مورد پی ام دی وظیفه‌ای ندارد.

به گزارش «تابناک»، رضا نجفی در گفت و گو با رسانه ها اظهار داشت: 1+5 بر اساس بند 14 برجام پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به هدف بستن موضوع پی ام دی ارائه کرده‌اند.

وی کلیدی‌ترین بندهای پیش‌نویس قطعنامه را بندهای 9 ، 11 و 13 اجرایی دانست و افزود: طبق بند 9 شورای حکام «به این امر توجه می‌کند که تمام فعالیت‌ها در نقشه راه برای حل مسائل باقی‌مانده گذشته و حال در مورد برنامه هسته‌ای ایران (پی ام دی) بر اساس زمان‌بندی توافق شده اجرا شده‌اند و همین ‌طور توجه می‌کند که این امر (اجرای فعالیت‌ها) بررسی شورا از موضوع (مسائل باقی‌مانده گذشته و حال) را خاتمه می‌دهد».

نماینده دائم ایران در آژانس گفت: در تکمیل خاتمه دادن مسائل باقی‌مانده گذشته و حال یا همان پی ام دی، شورا طبق بند 11، از روز اجرای برجام، تمامی 12 قطعنامه قبلی شورای حکام از جمله دو قطعنامه پی ام دی یعنی نوامبر 2011 و سپتامبر 2012 را منقضی (فسخ terminate) می‌کند. فسخ قطعنامه‌های پی ام دی شورای حکام که در آنها از مدیرکل خواسته بود در مورد پی ام دی گزارش بدهد (بند 6 قطعنامه سپتامبر 2012) به این معناست که مدیرکل دیگر در مورد پی ام دی وظیفه‌ای ندارد.

نجفی گفت: در بند 13 نیز شورای حکام موضوع «اجرای پادمان و قطعنامه‌های (قبلی) شورای امنیت» را از روز اجرای برجام از دستور کار خارج کرد و به جای آن اجرای برجام در پرتو قطعنامه 2231 را جایگزین می‌کند. از این به بعد طبق بند 4 قطعنامه مدیرکل تنها در خصوص اجرای برجام و یا بروز مشکلی خاص در اجرای برجام گزارش خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد، انتظار می‌رود که این پیش‌نویس سه‌شنبه آینده 24 آذر بدون تغییر تصویب شود.
اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
برچسب منتخب
# خروج از ان پی تی # مرگ ترامپ # مکانیسم ماشه # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # پل ترامپ # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
آیا اسنپ بک فعال می‌شود؟
الی گشت