دبیر شورای امنیت ملی؛

بدترین راه مقابله با نفوذ، تنزل به یک مسأله جناحی برای حذف رقیب است

سانتریفیوژهایی که در حال چرخش هستند جمع نشدند... چیزی که در این ایام برخی اوقات رخ داده است... زیست ما این است که مرگ بر استکبار بگوییم و اساسا رشد و ارتقای ما این است که از استکبار و آمریکا دست کشیدیم... آمریکایی‌ها می توانند روزانه 130 نقطه را هدف قرار دهند؛ اما فقط 12 نقطه را هدف می‌گیرند که اغلب نقاطی غیر جدی است...
کد خبر: ۵۴۵۵۸۰
|
۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۱ 08 November 2015
|
10468 بازدید
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: پاسخ ایران به نقض توافقات هسته ای غربی ها بسیار صریح خواهد بود، زیرا ایران می تواند به سرعت به سمت نقطه مورد نظر خود برگردد.

به گزارش «تابناک»، علی شمخانی که شنبه شب در برنامه نگاه تلویزیونی شبکه یک سیما سخن می گفت، افزود: البته طرف اروپایی هم توافق نکرده که آن را نقض کند و در اینجا تنها باید از آمریکایی ها انتظار نقض توافق را داشت. در ایران دیدبانی وجود دارد که نگاهش به هارتوپورت غربی ها نیست، بلکه به آسمان و نگاه خداست که ببیند خدا راضی است یا ناراضی.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه سانتریفیوژهای در حال چرخش جمع نشده اند، گفت: اجرای برجام از زمان بندی مشخصی تبعیت می کند و در حال حاضر، تمهیدات لازم برای پاکسازی ضایعات نطنز و فردو مهیا شده؛ اما هنوز هیچ سانتریفیوژی جمع نشده است. برای اجرای برجام منتظر اعلام نظر رسمی شورای حکام مبنی بر بسته شدن پرونده هسته ای ایران هستیم و اعلام این حکم اجرای برجام را روان تر می کند.

وی با تأکید بر اینکه باید گذشته را کنار گذاشت و به چگونگی اجرای برجام پرداخت، به گونه ای که به انسجام ملی بینجامد، افزود: ایران به سمت داشتن توان هسته ای قابل قبول و صلح آمیز حرکت خواهد کرد و نباید بعد از توافق و اجرای برجام نگاهی سهل انگارانه و یا مبتنی بر عدم اجرای برجام داشت، بلکه باید راهکاریی برای اجرای هوشمندانه برجام در نظر گرفت.

شمخانی گفت: ایران همیشه به دنبال توافق متعادل بوده و نمی خواسته زیاده خواهی ها یا برداشت غلط طرف مقابل راهی به پیش ببرد. به این خاطر بوده که رهبر معظم انقلاب هم در پیامی به غربی ها فرمودند، این شما بودید که به بن بست رسیدید، نه ما و باید بدانید که توقف فعالیت هسته ای توقف توانایی هسته ای ایران نیست.

وی از تشکیل نشدن هیأت نظارت بر اجرای برجام در کشور خبر داد و گفت: از آنجا که نظارت و اجرا بر قیود احکام شورای عالی امنیت ملی بسیار سخت و مستلزم ذکاوت بالایی است، هنوز مشغول گزینش و انتخاب افراد هوشمندی برای این هیأت هستیم.

شمخانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی عین انقلاب اسلامی است و به این خاطر حضرت امام خمینی (ره) فرمودند، دین می تواند اداره کننده جامعه باشد، افزود: این رسالتی است که هیچ کس نمی تواند آن را کنار بگذارد و رابطه تاریخی و دینی ما دلالت بر آن دارد که ما همواره به اصول خود راسخ بوده و هستیم و این گونه است که ایران قدرت منطقه بوده و هست و به پشتوانه این قدرت توانسته با شش کشور قدرتمند و بزرگ دنیا وارد مذاکره شود و در نهایت به پیروزی برسد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تغییر رویه آمریکا و فاصله گرفتن از گرگ صفتی اش را غیرممکن اعلام کرد و افزود: آنچه بعد از برجام تغییر خواهد کرد، چهره کاذبی است که غربی ها از ایران ساخته اند. تصویر ایران در حال دفاع از فلسطین و مظلومان یمن و سوریه تغییر نخواهد کرد، اتکای به ملت و مقابله هوشمندانه با استعمارگیری های آمریکا تغییر نخواهد کرد.

از شمخانی درباره هشدار رهبر معظم انقلاب نسبت به نفوذ در ابعاد مختلف سؤال شد. وی با طرح این پرسش که آیا نفوذ موضوع جدیدی است، گفت: وظیفه ای که امروز در مقابل ماست، وظیفه ای تاریخی است. انقلاب اسلامی به عنوان عرصه مقابله با سیاست های ظالمانه استکباری به شکل دائم به این مقابله ادامه می دهد. در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، براندازی این نظام به مفهوم حمله نظامی، استحاله و نقد و استفاده از تجربیات در سایر کشورها همیشه در دستور کار دشمنان بوده است اما آیا هر تماسی با بیرون به مفهوم نفوذ است؟ ما باید هشیار باشیم. بدترین راه مقابله با نفوذ، تنزل موضوع نفوذ به یک مسأله جناحی برای حذف رقیب است، چیزی که در این ایام برخی اوقات رخ داده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره دستگیری چند نفر از فعالان رسانه ای به اتهام نفوذ و جریان سازی یا ادراک سازی افکارعمومی و این نظر که عنوان می شود پس از برجام این دستگیری ها با قصد تسویه حساب سیاسی بوده و بزرگ نمایی صورت گرفته است، در کلام مجری وارد شد و گفت: من با این نظر موافقم.

وی ادامه داد: بحث نفوذ مهم است. اگر از شبیخون فرهنگی با وسعت فکری که ایجاد می کند فقط مبارزه با بدحجابی را بیرون بیاوریم، این تنزل دادن نظر رهبری است. نفوذ و اختلاف دو بحثی است که رهبری بعد از برجام به اشکال مختلف بیان کردند و درست هم هست. شرایط تاریخی در وضعیتی است که ایجاد اختلاف و نفوذ مبتنی بر تضعیف را دنبال می کنند. اینکه از رسانه نفوذ صورت می گیرد وجود دارد و یک اصل است، اما نباید آنها را در خدمت و اختیار مقابله جناحی قرار دهیم. نباید کسی را فراتر از آنچه انجام داده متهم کنیم.

شمخانی گفت: می گویند خوش و بش پسرخاله فلانی با عروس فلانی یا نقشه صبحانه فلانی، اینها نفوذ نیست، اینها در حقیقت دق و دلی شخصی خالی کردن است و درست نیست. من اینها را می گویم که اشتباه است.

وی تأکید کرد: سدهای نفوذ در حوزه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد و دشمن با استفاده از یک نارضایتی کوچک، استفاده از خشکسالی و سیل حتی به دنبال نفوذ است و باید مراقبت را بیشتر کنیم. رهبری در ۱۳ آبان در دیدار با جوانان گفتند که نباید انتقاد، ما را از توجه به دشمن اصلی بازدارد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: انتقاد و منتقد محترم است، به شرطی که از نیکویی های یک پدیده هم بگوید، اما خیلی جاها این نیست.

شمخانی ادامه داد: همان طور که رهبری گفتند ما در درون خودمان مشکلات ساختاری سیاستی و ناشی از تحریم داریم که باید کمک کنیم این مشکلات را حل کنیم. اینکه انرژی مان را برای زدن همدیگر استفاده کنیم، دینی و انقلابی و در خط رهبری نیست.

شمخانی در ادامه با بیان اینکه با همبرگر و مرغ سوخاری مخالف نیستیم اما با تابوشکنی مخالفیم افزود: ورود کی اف سی و مک دونالد می تواند منجر به شکل گیری دیپلماسی سیاه باشد.

وی با بیان اینکه ملت ایران ملت عاشورایی و ممکن است در ایران جوانان جین بپوشند و با دولت مخالف باشند اما در هیأتها حاضر می شوند و در ماه رمضان روزه می گیرند، ادامه داد: در ایران گسست نسلی مصداقی ندارد.

شمخانی در بخش دیگری از سخنان خود دلیل حضور ایران در دمشق را مشاوره عنوان کرد و گفت : حضور جمهوری اسلامی ایران در سوریه مشاوره ای و با هدف شرکت در جنگ نیست. اگر عراق و یمن و دیگر کشورهای همسایه از هم بپاشند بر سر مرزهای ایران چه خواهد آمد اینجاست که حضور ایران به منظور مشاوره در کشورهایی همچون سوریه و عراق لازم و ضروری است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: قطعا داعش ابزار غرب برای پیشبرد سیاست های منطقه ایش است.

وی افزود: چگونه است که ایران با کمک نیروهای بومی و مردمی داعش را از بغداد، اربیل و دمشق دور کرد اما امریکایی ها مدت ها پس از ائتلاف ضربات چندانی به داعش وارد نکردند؛ بنابراین داعش با پول و تجهیزات غرب حمایت می شود.

وی اضافه کرد: آمریکا با امکانات پهپادی و ماهواره ای می تواند به داعش ضربه وارد کند اما از 130 سورتی پرواز در روز تنها 12 هدف را می زنند و در هدف قرار دادن نیز از ستاد فرماندهی دستور می گیرند که کجا را بزنند و کجا را نزنند؛ بنابراین، می توان به راحتی پی برد که تشکیل ائتلاف ضد داعش نیز نوعی وابسته سازی دولتها به غرب است.

شمخانی افزود: آمریکا تانکر سوخت حمل و فروش نفت را که گاه به 100 تانکر نیز می رسد می بیند که چگونه به فروش می رسد، زیرا می داند منابع مالی داعش باید از این طریق تأمین شود بنا بر این آن را هدف قرار نمی دهد.

وی تصریح کرد: ما اقدامات عملیاتی آمریکا و نحوه رفتار آنها با داعش را می بینیم و می شنویم که آنها کار چندانی با داعش ندارند و اتفاقاً به قول خودشان به معارضان معتدل سلاح می دهند که این سلاح به دست گروه های تکفیری نیز می رسد اما زمانی که روس ها با حملات هوایی از ارتش سوریه حمایت کردند، آمریکایی ها به تکاپو افتادند که از قافله عقب نمانند.
 
وی با تأکید بر اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران با آمریکا به ویژه در مبارزه با تروریسم یکسان نیست، گفت: ما رفتار آمریکا همچون اشغال و باقی ماندن در کشوری و مستعمره سازی آن را هرگز دنبال نمی کنیم و در مواجهه با حاکمیت سوریه نیز آنها با داعش نمی جنگند اما از طرف دیگر خواهان تغییر حکومت بشار اسد هستند و این نشان از سیاست های یک بام و دو هواست.

وی افزود: در زمینه حقوق بشر نیز شاهد سیاست های یک بام و دو هوای آمریکا هستیم، زیرا متحدترین کشورهای حامی آمریکا در منطقه ظالمترین آنها نسبت به موضوع حقوق بشر هستند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه اشاره ای به حملات چند ماهه و مستمر دولت سعودی علیه مردم یمن کرد و گفت: عربستان رکورد تاریخی تلخی برای خودش ثبت کرد و این جنایاتش در ذهن جهان اسلام به عنوان رکورد مفتضح می ماند.

وی افزود: سعودی ها ماهیانه با ده تا دوازده میلیارد دلار از هر طرف به یمن حمله می کنند و این کشور را در ظالمانه ترین محاصره اقتصادی قرار می دهند اما به چه نتایجی دست یافته اند.

دریابان شمخانی با اشاره به فاجعه تلخ منا و مسئول دانستن دولت سعودی در این زمینه گفت: فاجعه منا می شد رخ ندهد و اگر رخ داد از تلفات بیشتر جلوگیری می کردند؛ بنابراین، آنها باید تضمین دهند که دیگر چنین حادثه ای تکرار نمی شود و درباره علت های حادثه نیز کمیته حقیقت یابی باید تشکیل شود.

وی درباره آخرین وضعیت رکن آبادی نیز افزود: وزارت خارجه در مورد رکن آبادی بیشتر انگیزه پیگیری دارد و البته موضوع آقای رکن آبادی موضوعی مبهم است و خبر جدیدی در دست نیست.

آقای شمخانی همچنین همکاری و تعامل بیشتر با همسایگان و دوستان منطقه ای را از اولویت های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: انتظار داریم این همکاری ها در فضای دوره برجام به آن سرعت داده شود.

آقای شمخانی درباره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در اسفند امسال نیز افزود: انشاءالله این دو انتخابات آشکارسازی اقتدار جمهوری اسلامی ایران و مأیوس سازی دشمنان آن در فضایی رقابتی، سالم و مشارکتی همراه با امنیت خواهد بود.

وی با یادآوری دشمنی آمریکا در برابر ایران گفت: دشمنی دشمن هرگز کم نمی شود و برای مقابله با دشمن نیز وحدت و انسجام حول محور مقام معظم رهبری، تحمل همدیگر، سعه صدر، رعایت قوانین بر اساس دین یک اصل ضروری است تا با بسترسازی دشمنی دشمنان نیز مقابله شود.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران # جنگ ایران و اسرائیل # سوخو # اس 400
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟