صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

وام ۶۰ میلیونی چند درصد قیمت مسکن است؟

عضو هیات مدیره و خزانه‌دار کانون انبوه‌سازان کشور با بیان این‌که وام 60 میلیون تومانی معادل 20 تا 25 درصد قیمت مسکن در تهران است، این رقم را برای خانه‌دار شدن متقاضیان موثر ندانست.
کد خبر: ۵۴۱۹۳۴
| |
7528 بازدید
|
۶

عضو هیات مدیره و خزانه‌دار کانون انبوه‌سازان کشور با بیان این‌که وام 60 میلیون تومانی معادل 20 تا 25 درصد قیمت مسکن در تهران است، این رقم را برای خانه‌دار شدن متقاضیان موثر ندانست.

سید محمد مرتضوی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: متوسط قیمت مسکن در تهران متری 4 میلیون تومان و در شهرستان‌ها متری 2.5 میلیون تومان است، لذا ارقام 60 میلیون و 50 میلیون تومان وام بانکی فاصله‌ی قابل ملاحظه‌ای با قیمت یک دستگاه آپارتمان در حد الگوی مصرف دارد.

وی با اشاره به افزایش وام 35 میلیون تومانی خرید مسکن به 60 میلیون تومان در تهران، 50 میلیون تومان در مراکز استان‌ها و 40 میلیون تومان در شهرهای کمتر از 200 هزار افزود: در کشورهای توسعه‌یافته بین 70 تا 80 درصد قیمت مسکن را وام می‌دهند؛ در حالی که در ایران با وجود مصوبه‌ی اخیر شورای پول و اعتبار و افزایش وام خرید مسکن از 35 به 60 میلیون تومان این رقم 20 تا 25 درصد قیمت خانه را پوشش می‌دهد.

عضو هیات مدیره کانون انبوه‌سازان کشور اظهار کرد: قبل از مصوبه شورای پول و اعتبار نیز وام‌های 60 میلیون تومانی تصویب شده بود اما با توجه به صحبت بانک‌ها مبنی بر کمبود منابع، اجرا نمی‌شد که شاید با مصوبه اخیر که بر الزامی شدن این مساله تاکید دارد این مشکل حل شود.

مرتضوی با بیان این‌که وام باید حداقل 50 درصد قیمت مسکن باید را پوشش دهد، گفت: پیشنهاد انبوه‌سازان به بانک مسکن و بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات 100 میلیون تومانی در تهران و 90 میلیون تومانی در شهرستان‌ها با قابلیت انتقال به خریدار می‌تواند تا حدودی راه خرید مسکن را هموار کند.

وی هم‌چنین پرداخت 10 میلیون تومان برای ارتقای بهره‌وری و صنعتی‌سازی را در کاهش مصرف انرژی و صرفه‌جویی در پرداخت یارانه انرژی که هم‌اکنون به دولت تحمیل می‌شود موثر دانست.

عضو هیات مدیره و خزانه‌دار کانون انبوه‌سازان کشور تاکید کرد: اگر تسهیلات 100 و 90 میلیون تومانی به انبوه‌سازان پرداخت شود متقاضیانی که به دلیل ناتوانی از چرخه تقاضا خارج شده‌اند به بازار برمی‌گردند. البته کاهش سود بانکی نیز باید مورد توجه قرار گیرد و دولت با همان مدل بافت‌های فرسوده که میزان 11 درصد بهره بانکی را به صورت یارانه پرداخت می‌کند این مساله را در میزان سود به ساخت و ساز آزاد نیز اختصاص دهد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۶
کارشناس ملک و املاک در تهران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
اینکارای نسنجیده فقط بدرد جو روانی افزایش قیمت ها کمک میکنه والسلام...وگرنه کیه که ندونه که حداقل قیمت یک اپارتمان 10سال ساخت در منطقه متوسطی چون پونک از 300کمتر نیس اونم حداکثر 65 یا 70متری!!!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
اگه وام 100 ملیون بشه اونوقت شما قیمت ها رو بالا میبرید و دوباره همان آش و همان کاسه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
مشكل مسكن قيمت بالاي آن است و دلالان عزيز
امیراسد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
اینکه این وام چند درصد قیمت مسکن را در هر متراژی و ملکی تشکیل میدهد یک مسئله است و اما مهمتر از آن این مسئله است که کسانی عموما این وام را میگیرند که دارای بنیه مالی ضعیفی هستند و تسلسل اینجا پیش می آید که این دسته چطور می توانند از پس اقساط ماهیانه آن بر آیند. چون قرار نیست که دیگر تورم و در نتیجه بی ارزش شدن میزان اقساط در طی چند سال پیش بیاید.
پس تنها راه عملی برای رونق بازار ، فقط و فقط کشیدن دندان طمع توسط سوداگران و دلالان محترم است تا از آن قسمت قیمت آپارتمان که مربوط به ملک کلنگی می شود و در شهری مثل تهران بالای 70 درصد قیمت را تشکیل می دهد، به میزان قابل توجهی بکاهند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
اگر در ایران 80 درصد قیمت خانه را وام دهند قیمت مسکن شروع به پرواز میکند و در نهایت آن وام 20 تا 30 درصد قیمت مسکن را پوشش میدهد.
بهتر است در کنار وام، سیاستهای جلوگیری از احتکار و خارج کردن مسکن از حالت کالای سرمایه ای دنبال شود و برای خانه دوم مالیات سنگین وضع شود. در غیر اینصورت هرگونه وام و غیره سبب هجوم افراد (از جمله افرادی که صاحب مسکن هستند) برای خرید مسکن و ایجاد حباب در قیمت خواهد شد و دردی را دوا نمیکند.
امیر حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
اولا :یک نکته مهم آنست که مشکل اصلی کشور اشتغال و سطح در آمد پایین اکثر مردم می باشد.و اصولا آن کس که متمول هست که خانه دارد و خانه آنچنانی هم دارد و به این وام احتیاج ندارد.
ثانیا : درسته که وام 60 و 80 میلیونی برای تهران کفاف نمی دهد . اما وقتی مشکل اصلی اشتغال و سطح در آمد است ، وام بیشتر چه به دردمی خورد؟ اصلا وام را 500 میلیون بکنید . وقتی همین وام 45 تومانی موجود ( 35+10جعاله) قسطی حدود 800 هزار تومان دارد. وقتی وام به مثلا 300یا 400 میلیون برسد خوب مبلغ هر قسطش هم در خوش بینانه ترین حالت 6 تا 8 میلیون تومان می شود. چند در صد مردم توان پرداخت ماهی 6 یا 8 میلیون قسط را دارند ؟!!!!
همین 800 هزار تومان قسط هم برای این وام ( البته با توجه به خرید اوراق در واقع وام 45 تومانی ، 35 تومان می شود ، زیرا قیمت خرید اوراق و هزینه های جانبی حدود 10 میلیون می شود) برای خیلی ها غیر قابل پرداخت و برای بقیه مردم هم سخت است ( حداقل می گویند اجاره نمی دهیم) ، لذا راهکار این نیست که مرتب وام را افزایش دهیم. تازه بنده اثر احتمالی تورمی را در نظر نگرفتم و فرض کردم همین سطح قیمتها با افزایش وام حفظ شود. عرض می کنم کی میتونه قسط را بدهد؟؟
راهکار اینست که قیمت تمام شده بیاید پایین. سوداگری در مسکن از بین برود و یا حداقل بساز بفروشها به سود 10 تا 20 درصد راضی باشند و مثل سابق سود 80 تا 100 را فراموش کنند.
با بهبود وضع اقتصاد و بهتر شدن اشتغال و در آمد ها بتوان امیدوار بود. وگرنه با افزایش وام از این بیشتر باز هم پولدارها ( یعنی کسانی که قدرت پرداخت میلیون اقساط را دارند می توانند استفاده کنند ).
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟