صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

مهار رودخانه زاب؛ گامی موثر در احیای دریاچه ارومیه

کد خبر: ۵۴۰۶۲۱
| |
2417 بازدید

نماینده مردم تبریز در مجلس طرح انتقال آب رود زاب به دریاچه ارومیه را برای جلوگیری از خشکی دریاچه موثر دانست.

محمداسماعیل سعیدی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درخصوص طرح انتقال آب از رود زاب به دریاچه ارومیه، گفت: طرح انتقال آب از رودخانه زاب از زمان شروع مشکل دریاچه ارومیه مطرح شده بود، در واقع با برگرداندن مسیر آب رودخانه زاب و جلوگیری از خروج آن از مرزهای کشور دریاچه ارومیه از خشکی نجات پیدا می کند.

نماینده مردم تبریز، اسکو وآذرشهر در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر ضرورت مهار آب‌های مرزی، تصریح کرد: تاکنون از این رودخانه هیچ استفاده‌ای نشده، البته انتقال آب از رودخانه زاب تنها یکی از راه‌حل‌های احیای دریاچه ارومیه است زیرا رود زاب در حدود 700 میلیون مترمکعب آب دارد اما دریاچه ارومیه سالانه و در شرایط عادی حدود 3میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد.

وی با تاکید بر اینکه انتقال آب از رودخانه زاب می تواند از خشکی دریاچه ارومیه جلوگیری کند، افزود: برای انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه، باید از بودجه ستاد احیای دریاچه و بودجه مهار آب‌های مرزی به طور مشترک باید استفاده شود چراکه طرح بزرگی است؛ هرچند تونل‌های آن در گذشته آماده شده اما سدی برای این منظور باید احداث کرد تا از این طریق آب برگردانده شود.

سعیدی یادآور شد: در بررسی‌ها مشخص شده که آب رودخانه زاب در کشور عراق مورد استفاده قرار نمی‌گیرد از این رو مهار این رودخانه مرزی مشکلی را ایجاد نخواهد کرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، تاکید کرد: طرح انتقال آب رودخانه زاب بخشی از مشکل دریاچه ارومیه را که حل می‌کند.

به گزارش خبرگزاری خانهم کلت؛ فرهاد دبیری معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست با بیان اینکه مضرات انتقال آب رودخانه زاب به دریاچه ارومیه در برابر مزایای آن ناچیز است، گفت: پس از ۴ ماه بررسی کارشناسی موافقت سازمان به ستاد احیای دریاچه ارومیه ابلاغ شد

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟