گزارش لاريجاني از اجلاس بينالمجالس
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پايان سفرش به الجزاير مهمترين موضوعات اين سفر را شرکت در کميته اجرايي کنفرانس بينالمجالس اسلامي و ايجادپيوند هاي اقتصادي ايران و الجزاير اعلام کرد.
به گزارش مهر، علي لاريجاني در بدو ورود به تهران پس از سفر چهار روزه خود به الجزاير در جمع خبرنگاران با اشاره به دو بعد مهم سفر خود، اظهار داشت: يکي از موارد مهم سفر به الجزاير، سخنراني در اجلاس کميته و شوراي اجرايي کنفرانس بينالمجالس اسلامي بود که در آن کميته اجرايي کنفرانس بينالمجالس اسلامي همزمان با برگزاري نشست خود به تغيير اساسنامه اتحاديه بينالمجالس پرداخت.
وي بعد ديگر سفرش به اين کشور را طرح مباحث دوجانبه با الجزاير به شمار آورد و افزود: ايران رياست کنفرانس بينالمجالس کشورهاي اسلامي و همچنين کميته اجرايي آن را برعهده دارد که در اجلاس اين کميته اجرايي که دو روز به طول انجاميد، دستور کار شوراي اصلي بينالمجالس اسلامي مورد بررسي قرار گرفت و برنامه آن مصوب شد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه در حاشيه اين اجلاس اساسنامه اتحاديه نيز اصلاح شد و مواردي در اساسنامه کنفرانس اسلامي وجود داشت که از مدتها پيش بحث تغيير آن مطرح بود، عنوان کرد: زمينه کار در اين راستا فراهم شد و در بهمن ماه در کشور اوگاندا، اصل اجلاس بينالمجالس اسلامي تشکيل خواهد شد و در اين کميته که 9 کشور عضو آن هستند، برنامهها و مسائلي که بايد درراستاي آن تصميمگيري شود،مورد بررسي قرار گرفت و دراصلاح اساسنامه نيز کشورهاي مختلف پيشنهادات خود را مطرح کرده واين پيشنهادات مورد بررسي قرارگرفت که پس از اين بررسيها مقررشد تا نهايتا اين پيشنهادات در اجلاس بعد که در کشور اوگاندا برگزار ميشود، مطرح شود.
وي با اشاره به اينکه در اجلاس کميته اجرايي اتحاديه بينالمجالس کشورهاي اسلامي بيانيه مهمي نيز مصوب شد، خاطر نشان کرد: همه اعضاي اين کميته در مورد اين بيانيه نظر داده و بيانيه فوق با توجه به حوادث مهمي که در شرايط فعلي در کشورهاي اسلامي به وجود آمده از منظر مجالس کشورهاي اسلامي مورد توجه بود.
لاريجاني با بيان اينکه در اين بيانيه مساله فلسطين نيز مطرح شد، گفت: در حال حاضر شهرکهاي يهودينشين با سرعت در حال ساخت و ساز هستند و اطراف مسجد بيتالمقدس نيز در حال تخريب شدن از سوي آنان است که اين حادثه بسيار اسفبار خواهد بود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي به انعکاس اين موضوع، طي نامهاي به روساي مجالس کشورهاي اسلامي اشاره کرد و افزود: در اين اجلاس و دراين بيانيه مطرح شد تا اين موضوع به يونسکو و سازمان ملل منعکس شود. به گفته وي، در اين اجلاس موضوع عراق که اين روزها تحولاتي نيز در آن به وجود آمده است، مورد بررسي قرار گرفت و در بيانيه پاياني اجلاس نيز تاکيد شد که آمريکاييها بايد هر چه زودتر اداره عراق را در اختيار دولت عراق قرار دهند.
لاريجاني به حساسيت کشورهاي عضو کميته اجرايي کنفرانس بينالمجالس اسلامي به اين مساله اشاره کرد و يادآور شد: در زمينه مسائل مربوط به لبنان نيز بحثهايي صورت گرفت. همچنين در مورد نتيجه انتخابات ايران نيز در اين بيانيه به کشور ايران تبريک گفته و دخالت ساير کشورها را محکوم کردند. بنابراين چنين مسالهاي نشانگر ارادهي کشورهاي اسلامي و اهميتي است که براي انتخابات ايران قائل هستند.
لاريجاني در ادامه به ديدارهاي خود در سفر به کشور الجزاير اشاره کرد که در اين ديدارها همکاريهاي دوجانبه با اين کشور مطرح شده است. رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه کشور الجزاير در عالم اسلام فوقالعاده تاثيرگذار است، تصريح کرد: الجزاير از نظر ساختار کشوري و اداره کشور و همچنين نوع تعاملات فرهنگي و سياسي که با ملت و دولت ايران داشته از عقبهي استواري برخوردار بوده و همگرايي ما در مسائل بينالمللي و سياسي بسيار خوب و مطلوب است.
به گفته لاريجاني در مسائل هسته اي و موضوعات مهم ديگري چون مسائل حقوق بشر و غيره نگاههاي کشور ايران و الجزاير بسيار به هم نزديک بوده و رايزنيهاي خوبي نيز در مسائل مهم جهان اسلام به ويژه افغانستان، فلسطين، لبنان و عراق صورت گرفت.
وي به ديدار خود با رئيسجمهور کشور الجزاير اشاره کرد و افزود: رئيسجمهور الجزاير وقت کافي براي اين رايزنيها گذاشتند و بحثهاي خوبي نيز صورت گرفت. از جمله مسائلي که ما فکر ميکرديم بسيار مهم است، پيوندهاي اقتصادي دو کشور و بالا رفتن سطح روابط اقتصادي کشور ايران و الجزاير است که همپاي رشد و گسترش همکاريهاي سياسي و ديپلماتيک بايد باشد، چرا که سطح روابط اقتصادي دو کشور همپاي گسترش همکاريهاي سياسي و ديپلماتيک پيش نرفته و اشکالاتي دارد که بايد رفع شود.
وي تصريح کرد: اين موضوعات با رئيسجمهور کشورالجزاير مطرح شد وهمچنين مقررگرديد تا کميسيون مشترک بين دوکشور هر چه زودتر تشکيل شود. به گفته لاريجاني، پيش از تشکيل کميسيون مشترک بين دو کشور بايد مسئولين کشورهاي ايران و الجزاير در زمينه اقتصادي با يکديگر مرتبط بوده و اين اشکالات به زودي مرتفع شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ابراز اميدواري کرد: با توجه به بحثهاي صورت گرفته بخش خصوصي در کشورمان در زمينه هاي گوناگون بتوانند ميدان فعاليت گستردهاي در کشور الجزاير پيدا کنند. وي با اشاره به وجود پروژههاي سنگين در زمينه خانه سازي، ورقسازي و مسائل صنعتي در کشور الجزاير يادآور شد: به طور مثال پيمانکاران کشور ما ميتوانند در پروژهي بيش از يک ميليون خانهسازي در کشور الجزاير سهيم باشند که البته مسئولين اين کشور نيز نسبت به اين همکاري استقبال خود را اعلام کردند. همچنين قرار شد تا سيستمهاي بانکي دو کشور نيز کمک کنند تا همکاريهاي خدماتي و مهندسي ايران در حوزه الجزاير تسريع شود.
لاريجاني با اشاره به پروژههاي راه سازي الجزاير و سهيم بودن ايرانيان در اين زمينه اظهار کرد: مسئولين الجزاير علاقمند هستند که از فناوريهاي ايران استفاده کنند و روابط تجاري بين دو کشور ميتواند در اين زمينه گسترش يابد.
وي در پايان مسائل مطرح شده را از موارد مهم جلسات دوجانبه کشور ايران و الجزاير با رئيسجمهور، نخستوزير و روساي مجلس سنا و مردمي اين کشور عنوان کرد و گفت: اميدوارم اين مذاکرات به تقويت پايههاي اقتصادي دو کشور کمک کند.



