يك جام عامل تشنج در روابط آلمان و عراق
بهدليل آنكه دولت آلمان يك جام تاريخي را به عراق پس نداده، در روابط دو كشور تنش بهوجود آمده است.
به گزارش ايسنا و به نقل آركئولوژينيوز، با گذشت سهسال از لغو حراج جام طلايي تمدن بينالنهرين در يكي از حراجيهاي آلمان، دولت اين كشور هنوز حاضر به برگرداندن اين اثر به عراق نيست و اين جام در موزهي مانيز (Maniz) نگهداري ميشود.
اين جام طلايي، 4500 سال قدمت دارد و در سال 2005 ميلادي توسط قاچاقچيان آثار تاريخي در يكي از محوطههاي باقيمانده از تمدن بينالنهرين در عراق كشف شد. اين جام سپس به آلمان منتقل شد و قاچاقچيان قصد فروش آن را در يكي از حراجيهاي شهر مونيخ داشتند كه به درخواست دولت عراق، حراج اين شيء تاريخي متوقف شد؛ اما اين جام به جاي اينكه به دولت عراق تحويل داده شود، در اختيار موزهي مانيز قرار گرفت و از آن زمان تا كنون، در اين موزه نگهداري ميشود.
اكنون با وجود درخواستهاي مكرر دولت عراق براي بازگرداندن اين جام طلايي چندهزار ساله كه از آن بهعنوان يكي از آثار شاخص كشفشده از تمدن بينالنهرين ياد ميشود، اين جام هنوز در آلمان نگهداري ميشود و دولت آلمان از برگرداندن آن طفره ميرود.
اين امر، تنشهايي را در روابط دو كشور ايجاد كرده است كه اين تنشها در روزهاي اخير به اوج خود رسيدهاند. با اين وجود، معلوم نيست كه آيا دولت آلمان حاضر به برگرداندن اين اثر تاريخي خواهد شد يا خير؟


