صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

فرایند تغییر نام کوچک در شناسنامه

قانون ثبت احوال امکان تغییر در برخی اسامی را مجاز دانسته و امروزه تغییر نام کوچک امکان‌پذیر شده که طی آن فرایند رجوع به دادگاه برای تغییر نام و گردش قضایی برای این منظور کاملا حذف شده است.
کد خبر: ۵۳۴۶۵۱
| |
25437 بازدید
|
۷

قانون ثبت احوال امکان تغییر در برخی اسامی را مجاز دانسته و امروزه تغییر نام کوچک امکان‌پذیر شده که طی آن فرایند رجوع به دادگاه برای تغییر نام و گردش قضایی برای این منظور کاملا حذف شده است.

به گزارش میزان، انتخاب نام مناسب از جمله حقوقی است که والدین در مقابل فرزند بر عهده دارند. در موارد متعددی افراد به علت راضی نبودن از نامی که توسط والدین‌شان برای آنان انتخاب شده است، نسبت به تغییر نام خود تمایل دارند.

چنان که ماده 20 قانون ثبت احوال مقرر داشته انتخاب اسامی که موجب هتک حیثیت و مقدسات اسلامی باشند، عناوین کشوری یا لشکری و القاب، نام‌های زننده و مستهجن، نام‌های نامتناسب با جنس، نام‌های معرف صفات مذموم و مغایر با ارزش‌های والای انسانی، نام‌هایی که موجب تحقیر اشخاص می‌شود یا دارای معنای لغوی که در جامعه قابل پذیرش نباشد ممنوع است و قانون تغییر آن‌ها را جایز دانسته است.

در این موارد همه اشخاص بالای 18 سال خودشان و در مورد افراد زیر 18 سال، پدر یا جد پدری با ارایه شناسنامه خود (برای فرزندان کمتر از 18 سال)، سرپرست قانونی (قیم، امین، وصی) برای افراد صغیر و محجور با ارایه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد، می‌تواند با مراجعه به ادارات ثبت احوال نسبت به درخواست تغییر نام اقدام کنند.

پیش از این فرایند تغییر نام کوچک تنها با ارائه دادخواست و رجوع به دادگاه امکان‌پذیر بود اما در حال حاضر تغییراتی در این روند رخ داده است.

هر كسی ممكن است نامی داشته باشد كه از نظر فرهنگی، سليقه شخصی يا با افكار و انديشه‌های فرد يكسان نباشد، بر همين اساس می‌توان برای اين فرد اين حق را قائل شد كه اسمش را براساس خواسته خودش تغيير دهد، این در حالی است که امروزه تغییر نام کوچک امکان‌پذیر شده و فرایند رجوع به دادگاه برای تغییر نام و گردش قضایی برای این منظور کاملا حذف شده است.

محسن کرمی معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور سال گذشته با اعلام تسهیل شرایط تغییر نام، تاکید کرد: برای تغییر نام دیگر نیازی برای مراجعه به دادگاه نیست.

رویه قبلی تغییر نام این گونه بود که فرد متقاضی باید دادخواست خود را به دادگاه تسلیم و با استفاده از وکیل، در دادگاه از خود دفاع می‌کرد در رویه قبلی، متقاضیان تغییر نام را دچار مشکل می‌کرد و حتی بعضا متقاضیان تغییر نام، ناچار می‌شدند که اظهارات خلاف واقع مطرح کنند تا موافقت دادگاه جلب شود.

تدوین دستورالعمل جدید تغییر نام و تصویب آن در شورای عالی ثبت‌احوال اختیار تغییر نام نیز، همچون تغییر نام خانوادگی به سازمان ثبت احوال داده شده و فرایند رجوع به دادگاه برای تغییر نام و گردش قضایی برای این منظور کاملا حذف شده است.

هم‌اکنون تقاضای تغییر نام در کمیته ویژه‌ای با عنوان «کمیته نام» که در سازمان ثبت احوال تشکیل شده، رسیدگی می‌شود و در صورتی که مغایرتی با دستورالعمل تغییر نام وجود نداشته باشد، با آن موافقت می‌شود.

ضمن اینکه تغییر نام به اسامی غیر ایرانی نیز ممنوع است و در عین حال، امکان تغییر اسامی غیر ایرانی به نام‌های مناسب ایرانی وجود دارد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۵
چه بسیار از این جور گردش کارها که باعث اتلاف وقت هست. ضمن قدردانی از کسانی که این گرفتاری رو از سر مردم کم کردند. خواهش میکنیم که برای امور دیگری همه گردش کارهای بسیار طولانی و غیرضروری هست اقدام فرمایید. اجرکم عندالله
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۵
بله، دیگه نیازی به دادگاه رفتن نیست، ولی وقتی میری اسمت رو عوض کنی میگن فقط میتونی یک سری اسامی خاص رو انتخاب کنی!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۵
بنده می خواهم اسمم را تغییر بدهم ایا قانون این اجازه را به من می دهد که اسم را از هر اسمی تغییر بدهم یا نه یا باز محدودیت دارد
فرضا اسم بنده یکی از الفاب ائمه است نمی خواهم داشته باشم ایا در این امر اجباری وجود دارد یا نه خواهشا جواب بدهید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۵
چرا برخی؟ آقا من حقمه اسممو عوض کنم سوال بعدی اینکه آیا نامهای عربی هم غیر ایرانی محسوب می شوند؟ و اگر نه چرا؟ من دلم نمی خواد اسم عربی داشته باشم/
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۵
حذف پیشوند " سید " رو قبول نمیکنن و اجبارا این پیشوند رو به اسم فرزند هم اضافه میکنن. کسی میدونه چرا؟ برای حذف پیشوند باید چه کرد؟ احترام سادات سر جای خودش ولی نباید این پیشوند رو به کسی تحمیل کرد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۵
با سلام.... تابناک جان ... نميدانم اين اطلاعات را از کجا و چه شخصي گفته است... اما اين موضوع درست نيست و فرايند همچنان مثل قبل هست چون من براي تغيير نام رفتم همين هفته اما بايد دادگستري و پرونده تشکيل بدهيد
فرخ
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۵
باسلام پس چراثبت احوال برای افرادی که سنشان باتاریخ سندی که لحاظ کردن وباهم همخوانی نداردیک ایده ای نمی دهندکه به دادگاه مراجعه نکنندچون بندسن داخل شناسنامه باتاریخ سندداخل شناسنامه نزدیک چهارسال ویک ماه ویک هفته همخوانی نداردوبرای من اینقدربزرگ گرفتن بنده چه کاربایدبکنمدرضمن به اداره ثبت احوال شهرستان خودمراجع کردم ومی گوییداگر5 سال بزرگ بودمی شودکاری کردولی شمانمی توانیدکاری بکنیدتابخشنامه ایبیاییدوشماهم ازبلاتکلیفی دربیاییدآمدیمومنتطرشدیم وبخشنامه ای نیامدتکلیف مااین وسط چی می شود
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار