صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تلاش‌هاي ايران و تأخير چهار ماهه در پرتاب پيشرفته‌ترين ماهواره جاسوسي اسرائيل

اين ماهواره توانايي مخابره عكس در شرايط جوي متفاوت حتي در شب و شرايط ابري را دارد كه ماهواره‌هاي سابق اسرائيل اين توانايي را نداشته‌اند. ايران از طريق رسانه‌ها از زمان پرتاب اين ماهواره آگاه شده و از همان زمان فشار زيادي را بر گروه‌هاي اپوزيسيون هند به ويژه گروه‌هاي مسلمان و كمونيست وارد كرده است تا از پرتاب اين ماهواره جلوگيري كنند.
کد خبر: ۵۳۴۶
| |
13929 بازدید

اسرائيل كه روز گذشته پيشرفته‌ترين ماهواره جاسوسي خود را از هند پرتاب كرد، اعلام كرده كه تأخير چهار ماهه در اين اقدام، ناشي از رايزني‌هاي ايران بوده است.

به گزارش سرويس بين‌الملل «تابناك»، روزنامه «اورشليم‌پست» اسرائيل خبر داد، پرتاب ماهواره پيشرفته اخير اين كشور توسط هند در روز دوشنبه پس از چند ماه به تاخير افتادن آن، در اثر اقدامات و كارشكني‌هاي ايران صورت گرفته است.

به گزارش اين روزنامه، ماهواره «TecSar» كه توسط آژانس فضايي اسرائيل‌ ساخته شده بود، قرار بوده پس از پرتاب ماهواره جاسوسي «افق 7» در ماه ژوئن، در ماه سپتامبر پرتاب شود.

اين روزنامه مدعي شده كه توانايي جمع‌آوري اطلاعات اسرائيل در مورد برنامه اتمي ايران با پرتاب اين ماهواره افزايش مي‌يابد، چرا كه اين ماهواره توانايي مخابره عكس در شرايط جوي متفاوت حتي در شب و شرايط ابري را دارد كه ماهواره‌هاي سابق اسرائيل اين توانايي را نداشته‌اند.

بنا بر اطلاعات به دست آمده توسط اين روزنامه، ايران از طريق رسانه‌ها از زمان پرتاب اين ماهواره آگاه شده و از همان زمان فشار زيادي را بر گروه‌هاي اپوزيسيون هند به ويژه گروه‌هاي مسلمان و كمونيست وارد كرده است تا از پرتاب اين ماهواره جلوگيري كنند.

اين روزنامه مدعي شده، اين تلاش‌هاي ايران نشان‌دهنده نگراني آنها از ماهواره پيشرفته جديد اسرائيل است، اما به رغم فشارهاي ايران، دولت هند ماه گذشته سرانجام نامه تأييد پرتاب اين ماهواره را به وزارت دفاع اسرائيل ارسال كرد و دوشنبه صبح اين ماهواره از سكوي سيرهاريكاتا در هند به فضا پرتاب شد.

هرچند رايزني‌هاي ايران با برخي گروه‌هاي خارج از قدرت در هند توانسته چهار ماه در اقدام جاسوسي اسرائيل تأخير اندازد، اما پرسش اينجاست كه چرا دولت هند زمينه‌ساز جاسوسي اسرائيل از يك كشور شده است؟

سازمان فضايي اسرائيل در بيانيه‌اي اعلام كرد: «TECSAR اولين نوع اين ماهواره‌هاي پيشرفته است كه در اسرائيل توليد مي‌شود و در ميان پيشرفته‌ترين سيستم‌هاي ماهواره‌اي دنيا قرار مي‌گيرد. طراحي و پرتاب اين ماهواره ده‌ها ميليون دلار هزينه در بر داشته است و در ظرف دو هفته آينده اين ماهواره كار ارسال و مخابره عكس‌ها به ايستگاه زميني يهود را شروع خواهد كرد.»

طرح پرتاب اين ماهواره از هند سه سال پيش و در جريان سفر ژنرال «آموس يارون»، وزير دفاع سابق اسرائيل و در پي تصميمي براي بهبود همكاري‌هاي هند و اسرائيل گرفته شد كه پرتاب دو ماهواره ديگر در آينده را نيز شامل مي‌شود.

ماهواره «افق 7» كه در ماه ژوئن پرتاب شده بود، ماهواره‌اي دوربيني بوده اما تكسار توانايي توليد عكس‌هايي با كيفيت با استفاده از تكنولوژي راداري را به نام (Synthetic Aperture Radar (SAR را دارد.

مقامات اسرائيل اعلام كرده‌اند، اين ماهواره در كنار «افق 7»، «اروس بي» و «آموس 1 و 2» در رده پيشرفته‌ترين ماهواره‌هاي اسرائيلي هستند. اسرائيل نگران بود كه در صورت شليك نشدن اين ماهواره و يا شكست در پرتاب موفقيت‌آميز آن، قدرت اين كشور تا حد زيادي در برابر كشورهايي مانند ايران كاهش يايد.

يک مقام وزارت دفاع اسرائيل که نخواست نامش فاش شود، نيز در گفت‌وگو با خبرگزاري «آسوشيتدپرس» گفت: اين ماهواره مي‌تواند براي اسرائيل در تعقيب اهداف نظامي ايران در مسير توليد سلاح هسته‌اي بسيار مفيد باشد. جمهوري اسلامي وجود هرگونه اهداف غيرنظامي در برنامه هسته‌ايش را انکار مي‌کند.

شرکت سازنده اين ماهواره در بيانيه‌اي گفته است: «تسکار» نخستين ماهواره از اين نوع است که در اسرائيل مهيا شده و در رديف پيشرفته‌ترين سيستم‌هاي فضايي جهان قرار مي‌گيرد.
اين ماهواره که با تکنولوژي دهانه ترکيبي رادار و با صرف ده‌ها ميليون دلار ساخته شده با يک موشک هندي به فضا پرتاب شده است.

اين مقام اسرائيلي گفت، ممکن است تا دو هفته ديگر تصاويري از اين ماهواره منتشر شود.

اسرائيل هم‌اکنون چندين ماهواره شناسايي شامل «افق ۵» و «افق ۷» و همچنين چندين ماهواره تجاري همچون «آموس» و «اروس» را در فضا قرار داده است. اسرائيل، جمهوري اسلامي ايران را بزرگ‌ترين دشمن خود مي‌داند.

ماهواره «افق ۵» اسرائيل نيز که حدود شش سال پيش در مدار زمين قرار گرفت، هنوز به فعاليت خود ادامه مي‌دهد، اما ماهواره «افق ۶» که سپتامبر ۲۰۰۴ به فضا پرتاب شد، به دليل نقص فني در درياي مديترانه سقوط کرد و به مدار زمين نرسيد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۸۶/۱۱/۰۲
نمی توان منکر توانائی اسرائیل در تولید این گونه ماهواه ها شد اما اسرائیل از اینکه خبر را اینگونه بیان میکند اهداف خاصی دارد اولا" اینگونه القا میکند که ایران در برنامه هسته ای به دنبال اهداف نظامی است دوما" به شکلی فرا فکنی کند و بگوید که کشور های منطقه نگران نباشید با شما اصلا" کاری نداریم,در صورتی که ماموریت این قبیل ماهواه ها بسیار فراتر از این ادعا بوده چه بسادر منطقه یا فراتر از آن سوما"به ایران و بخصوص جهانیان القا کند که اسرائیل فقط نگران مسائل هسته ای ایران با گرایش نظامی میباشد و اهداف جاسوسی دیگری ندارد.
در هر حال باید همه منطقه با هوشیاری عمل کنند و نقش فتنه ساز اسرائیل را هویدا نمایند.
ناشناس
|
China
|
۰۹:۲۹ - ۱۳۸۶/۱۱/۰۳
به نظر می رسد ما باید توان دیپلماسی خود را در جاهای اصلی تر و موثرتری بکار بگیریم که اثرات دراز مدت تری دارد.
و خوب است ما نیز در فضا ظاهر شویم وگرنه روزی خواهد رسید که خواهند گفت کسانی که تاکنونا به فضا نرفته اند دیگر حق رفتن ندارند مانند بمب هسته ای و یا غنی سازی و هزار چیز دیگر
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار