قراخانلو: فوتبالیها پیش خدا پاسخگو باشند
رييس پيشين كميته ملي المپيك گفت: كساني كه نصايح گوش ندادند و حرفهاي من درآوردي زدند بايد نزد خدا پاسخگو باشند. اين ها تصور مي كنند كه مي توانند با كنترل از راه دور بخش هاي مختلف ورزشي به ويژه بخش وسيع و با ريشهاي مثل فوتبال را اداره كرد.
رضا قراخانلو در گفت وگو با خبرنگار ورزشي ايسنا در تشريح وضعيت فوتبال اظهار كرد: وضعيت فوتبال ما نمونهاي از كل ورزش ماست و وقايعي كه امروزه در فوتبال شاهد آن هستيم در بسياري از بخش هاي ديگر ورزشي نيز وجود دارد اما مسائل فوتبال نمود بيشتري دارد. به هر شكل رفتن به جام جهاني عليرغم اين كه حق طبيعي و سادهاي براي فوتبال ما محسوب مي شد، آرزويي بود كه بر باد رفت. بنده ريشه اين مشكل را در تفكر غلطي مي بينيم كه بر ورزش ما حاكم شده است. نشانه غلط بودن اين تفكر هم به غيرعلمي بودن، غيرتخصصي بودن، غيرمديريتي بودن و بي توجهي به منافع ملي برميگردد. در مقابل خصوصايت اين تفكر را در سطحي بودن آن، اقتدار گرا بودن، ظاهر فريبي و حرفهاي من در آوردي و توهم صاحبان آن ميتوان مشاهده كرد.
وي تاكيد كرد: اين تفكر تصور مي كند كه با انتصاب افراد تابع و فرمان پذير مي شود بخش هاي مختلف ورزش از جمله بخش فوتبال را اداره كرد و تصور مي كنند كه مي توانند با كنترل از راه دور بخش هاي مختلف ورزش به ويژه بخش وسيع و با ريشه اي مثل فوتبال را اداره كنند. نرفتن ما به جام جهاني نشان مي دهد كه اين تفكر در واقع يك توهم است. علائم اين تفكر غلط در فوتبال ما در چند سال گذشته به بي برنامگي و تغيير سليقه و بي منطق نفرات و دادن شعارها و زدن حرف هاي من در آوردي و بي مبنا، تزريق پول سرسام آور عليرغم شعار صرفه جويي، حذف نيروهاي توانمند و سپردن امور به افراد تابع و كشتن روحيه تلاش بر مي گردد.
قراخانلو خاطر نشان كرد: در واقع فوتبال امروز بايد با سازوكارهاي تخصصي و مديريتي و روشن كه در دنيا وجود دارد اداره شود، كه متاسفانه آن رويه ها را ما در كشورمان نمي بينيم. به لحاظ فني چه كسي مي پذيرد كه در اين دوره با شانس صعود دو تيم از هر گروه در بين اين تيم هاي رقيب ما نتوانيم صعود كنيم. اگر يك مشت از بچه هاي فوتبال ما سرخود تيمي را تشكيل مي دادند و در مدت دو سال گذشته به رقابت با تيم هاي همگروه مي پرداختند بدون ترديد نتيجهاي بهتر از حالا كسب مي كردند! معناي اين حرف اين است كه مديريت حاكم بر ورزش ما نه تنها مشكل گشا نيست بلكه كارها را پيچيده تر و سختتر كرده و ظرفيتهاي عظيم ملي را از بين مي برد. آيا غير از اين است كه در مسير عدم صعود به جام جهاني با اسطورهكشي بي اخلاقي و هدر رفتن منابع مالي را هم شاهد بوديم؟
وي به خبرنگار ايسنا گفت: واقعا حضور در جام جهاني مي توانست پيامدهاي مثبت فني، مالي و روحي براي فوتبال ما، مردم ورزش دوست و به ويژه عاشقان فوتبال داشته باشد. اما كساني كه به نصيحتها و حرف ها توجه نكردند، كساني كه نظرات تخصصي و دلسوزانه را زير پا گذاشته و له كردند و كساني كه با اقتدارگرايي و توهم به ديگران پاسخ هاي من در آوردي دادند بايد پيش خداوند، وجدان خود و نزد مردم پاسخگو باشند. اين افراد با خود خلوت كنند و آن نصيحتهايي كه به آن ها شد را به ياد بياورند و به گذشتههايي برگردند كه به آنها توضيح داده شد. نه برخوردي كه با فدراسيون قبلي انجام شد حق بود و نه بايد آن بلوا و بي نظمي و تعليق در فوتبال انجام ميشد. همچنين صحنه انتخابات فدراسيون فوتبال نبايد به يك صحنه انتصاب تبديل مي شد و نبايد خانواده بزرگ فوتبال به حاشيه رانده مي شدند ولي متاسفانه به هيچ يك از اين نصايح دلسوزانه توجه نشد. اكنون زماني است كه بايد حاصل كار خود را درو كنند، آيا خداوند به اين راضي است كه اين لطمه به فوتبال وارد شود و جوانان ما دچار افسردگي شده و سطح فوتبال تنزل پيدا كند.
دانشيار دانشگاه تربيت مدرس تصريح كرد: نكته ديگري كه در اينجا وجود دارد به افرادي بر مي گردد كه شان و منزلت خود را نمي دانند و عزت خود را زير پا مي گذارند و اختيار خود را به افراد غير متخصص و اقتدارگرا مي دهند. اين افراد بايد بدانند كه در منظر مردم و در نزد خدا هيچ چيز بالاتر از آبرو وعزت انسان وجود ندارد لذا بايد حق گفت و از حق دفاع كرد. امروز بالاترين حق در ورزش كشور و فوتبال اين است كه ورزش را بايد تفكر ورزشي و فوتبال را تفكر فوتبالي كه در نزد خانواده بزرگ ورزش و فوتبال وجود دارد اداره كنند. كساني كه اختيار خود را به ديگران مي دهند و همانند يك ابزار عمل مي كنند و توهمات و حرف هاي غير صحيح را تاييد مي كنند بايد بيش از اين ها قدر خود را بدانند، فوتبال ورزش پرطرفداري است كه بايد در مورد آينده آن از هم اكنون فكر كرد. كدام نفرات با كدام تفكر و برنامه مي توانند از هم اكنون تضمين بدهند كه دوره بعد تيم ما با اقتدار به جام جهاني صعود مي كند و پس از حضور در جام جهاني نيز آبروي ملت ومملكت را حفظ خواهد كرد؟ ما به اين تفكر و اين برنامه و صاحبان اين تفكر نياز داريم تا چهار سال آينده جوانان ما دچار سرخوردگي نشوند. ورزش و فوتبال ما به افرادي نياز دارد كه صاحب انديشه، تخصص، توان فكري و قدرت برنامهريزي باشند. نگاه سليقهاي به باشگاهها و فوتبال ملي و اسير بودن در توهمات و ديدگاههاي غير علمي و تخصصي به منافع ملي كشور ضربه ميزند. اميدوارم گوش هاي شنوا و وجدانهاي بيداري باشند و به وظايف خود عمل كنند.


