صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

علت مشاركت بالاي 100 درصد برخی حوزه‏های رأی‏گیری!

آقای دانشجو مدعی شده‌اند که به دلیل فصل بهار و مسافرت پنجشنبه و جمعه میزان مشارکت در برخی از حوزه‌ها افزایش داشته است و استان مازندران را به طور مشخص نام برده‌اند، اما برای آگاهی رئیس ستاد انتخابات کشور، باید گفت که خراسان جنوبی و شمالی و رضوی با همان پراکندگی جمعیتی 23 حوزه آن مشارکت بالای 95 درصد داشته‌اند، در صورتی که استان مازندران، تنها ده حوزه رأی‌گیری با مشارکت 95 درصدی دارد.
کد خبر: ۵۲۵۵۶
| |
83888 بازدید

دانشجو، رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور که پیشتر اعلام کرده بود، انتشار لیست جداگانه صندوق‌های رأی خلاف قانون است و عملی غیرقانونی بوده و وزارت کشور به انتشار آن تن نمی‌دهد، سرانجام پس از 9 روز از گذشت انتخابات، البته به صورت ناقص، اقدام به انتشار لیستی از آراي تفکیکی برخی حوزه‌ها کرد.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، دانشجو که بار دیگر در برنامه 45 دقیقه شبکه خبر حاضر شده بود، به نظر می‌رسید که این بار تلاش دارد، دست کم به عنوان رئیس ستاد انتخابات کشور ـ که باید پناه و حامی آرای همه کاندیدا‌ها باشد ـ با شبهه‌زدایی و شفافیت کامل و تشریح و تبیین وضعیت انتخاباتی و نیز با آرام کردن وضعیت موجود، فضایی فراهم آورد تا شکایات کاندیداها را بی‌ربطی با قوانین و مقررات کشور و ادعاهای آنان را کاملا بی‌پایه و صد در صد غیره موجه نشان دهد.

وی که به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني وزارت كشور برای پاسخ به برخي شبهات درباره فرآيند برگزاري دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در این برنامه حاضر شده بود، درباره مشاركت بالاي 95 تا 100درصد در برخي از حوزه‌های انتخابیه گفت: در دوره‌هاي متعدد برگزاري انتخابات رياست جمهوري، شاهد مشاركت بيش از صددرصد در مناطق گوناگون كشورمان بوديم و اين تنها محدود به اين دوره از انتخابات نمي‌شود، به گونه‌ای كه در دوره ششم مجلس شوراي اسلامي كه مشاركت حدود 54 درصد بود، در 64 حوزه، شاهد آراي بالاتر از 95 تا صددرصد بوديم و اين موضوع در انتخابات مجلس هشتم كه ميزان مشاركت معادل 55 درصد بود، نيز در 49 حوزه حاصل شد. اين ميزان در انتخابات رياست جمهوري نهم كه مشاركت معادل 62 درصد بود نيز در 42 حوزه رقم خورد؛ بنابراین، در اين دوره از انتخابات با مشاركتي حدود 85 درصد (بيش از 22 درصد نسبت به انتخابات گذشته) وجود مشاركت بالاي 95 تا صددرصد در 40 حوزه انتخابیه به نسبت دوره‌های گذشته، عادی است.

رئيس ستاد انتخابات كشور، اما درباره علت وقوع اين پدیده گفت: برخي استان‌ها و شهرستان‌ها در فصل بهار و تابستان مسافرپذير هستند و از همين روست كه برخي از شهرستان‌هاي استان مازندران كه معمولاً پنجشنبه و جمعه مسافراني از دورترین نقاط كشور دارند، مشاركت بالاي 100 درصد داشته باشند.

هرچند کامران دانشجو تا پیش از روی کار آمدن دولت نهم، تجربه چندانی در برگزاری انتخابات نداشت، انتظار می‌رفت پس از انتصابش به عنوان استاندار تهران و به دنبال آن، معاون سیاسی وزیر کشور، این موضوع اجتماعی ـ روانی انتخابات را در این مدت تجربه کرده و به این نتیجه رسیده باشند که بین انتخابات شوراها، مجلس و ریاست جمهوری، تفاوت‌های بسیاری است.

اما فارغ از این موضوع، درباره این ادعای وی که تنها در چهل حوزه مشارکت بالای 95 تا صد در صدی داشته‌اند و دلیل آن را مسافرپذیری برخی از استان‌ها و شهرستان‌ها در فصل بهار! ذکر کرده و شهرستان‌های استان مازندران را که معمولا در پنجشنبه و جمعه، مسافرانی از دورترین نقاط کشور دارد، به عنوان شاهدی برای مدعای خود بیان کرده‌اند، بیان نکات زیر برای روشن شدن ادعای وی ضروری است؛ نخست درباره تعداد حوزه‌ها که ایشان رقم چهل را برای مشارکت آنها ذکر کرده‌اند. آخرین آمار که از سوی خود وزارت کشور انتشار یافته است، رقم 125 حوزه را نشان می‌دهد که بین 95 تا 140 درصد مشارکت داشته‌اند.

و در این میان، استان یزد با داشتن پنج حوزه رأی‌گیری با آرای بالاتر از 100 درصد و وجود حوزه «تفت» با میزان مشارکت 141 درصد، رکوردار میزان آرای گرفته شده در بین حوزه‌های رأی‌گیری کل کشور به شمار می‌رود.


آقای دانشجو مدعی شده‌اند که به دلیل فصل بهار و مسافرت پنجشنبه و جمعه، میزان مشارکت در برخی از حوزه‌ها افزایش داشته است و استان مازندران را به طور مشخص نام برده‌اند، اما برای آگاهی رئیس ستاد انتخابات کشور، باید گفت که خراسان جنوبی و شمالی و رضوی با همان پراکندگی جمعیتی 23 حوزه آن مشارکت بالای 95 درصد داشته، در صورتی که استان مازندران، تنها ده حوزه رأی‌گیری با مشارکت 95 درصدی دارد که در این زمینه با حوزه کویری کرمان که همگان وضعیت آب و هوایی این استان را در این فصل می‌دانند، با داشتن مشارکت بالای 95 درصد در 9 حوزه رأی‌گیری با استان مازنداران که مصداق گفته ایشان است، برابری می‌کند.

بنابراین، پراکندگی 125 حوزه انتخاباتی که مشارکت در آن بین 95 درصد تا 141 درصد است، در سرتاسر ایران به نسبت تقسیم شده و جالب اینجاست که حوزه‌ای مانند شهر اردبیل که اکنون در بین شهرهای ایران، بهترین آب و هوا را داشته و مناسب‌ترین مکان برای مسافرت است، تنها در یک حوزه دارای مشارکت 97 درصدی بوده است.

دادن کلیه اطلاعات درست به مردم به ویژه تعداد آرای آنها، شاید در انتخابات گذشته ـ که حساسیت در جامعه نبوده ـ توجیه‌پذیر باشد، اما چگونه می‌توان در این برهه حساس و دقت افکار عمومی، با بیان این مطلب که در دوره‌های گذشته این موضوع انجام نشده، توجیهات غیرمنطقی داد؟!
هم اکنون باید افکار عمومی را ـ که این موضوع را زیر ذره‌بین برده‌اند ـ اقناع کرد و این تنها با دادن اطلاعات درست و جزیی مرتفع می‌شود؛ این رسالتی است که ستاد انتخابات کشور، باید عهده‌دار آن شده و به نحو احسن انجام دهد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۰ - ۱۳۸۸/۰۳/۳۱
متاسفانه پاقای دانشجو هم بی اطلاع است.
عددی که برای واجدین شرایط اعلام می شود عدد واجدین شرایط متولد آن حوزه انتخابی است . که ممکن است به علت دانشپاهی بودن و یا صنعتی بودن و یا نظامی بودن تعدادی از افراد که در آن شهر متولد نشده اند در آن شهر زندگی کنند که لتفاقا عموما این افراد بالای 18 سال و دارای حق رای هستند
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۸۸/۰۳/۳۱
و آن روز که پرده ها فروافتد.....

وبه کدامین گناه کشته شدید......
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۴ - ۱۳۸۸/۰۳/۳۱
خوب پس معلوم ميشه اگه مي خواستن عمداً همچين كاري انجام بدن ميرفتن مازندران رو بيشتر مي ريختن. ولي اينكه يزد هم داراي همچين شرايطيه نشون مي ده كه كاملاً اتفاقي است... ضمن اينكه همه حرفاش كه مرتبط بوده رو منعكس نكرديد مثل اونجائيكه تو دوره هاي قبل شميرانات بالاي 120 درصد بوده اونم با مشاركت 60درصد...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۵ - ۱۳۸۸/۰۳/۳۱
خوب آقا شايد تعداد توريست ها زياد شده بوده حالا چه فرقي مي كند مگر تفاوت يكي دومليون است كه داريد چانه مي زنيد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۷ - ۱۳۸۸/۰۳/۳۱
طبس در استان يزد خيلي مسافرپذير است؟!!!! مردم از خونه شون از گرما و بي آبي بيرون نميان چه برسه به مشاركت بالاي 100 درصدي
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۰ - ۱۳۸۸/۰۳/۳۱
اولا متوسط مشارکت همانطور که آقایان گفتند 85 درصد است پس در این حوزه ها 15 درصد اضافه جمعیت ناشی از مسافرت بازهم تعداد رای دهنده ها را به صد می رساند نه بیشتر.
ثانیا اینکه معادل 15 درصد جمعیت بومی در جایی مسافر وجود داشته باشد فقط در مناسبت های ویژه با تعطیلات چند روزه آنهم در برخی خطه های شمالی یا ییلاقی رخ می دهد نه هر جایی!
ثالثا آقایان که قبلا اصل قضیه مشارکت بیش از صد درصدی را منکر بودند چطور شد دنبال توجیثه افتاده اند
رابعا در فصل امتحانات و کنکور مسافرتی که جمعیت جایی را تا بیست یا سی درصد افزایش دهد به شوخی بیشتر شبیه است
خامسا اگر این جمعیتی چندین و. چند درصدی به مسافرت رفته باشد باید از جایی کم شده باشد، آقایان بفرمایند کجا مشارکت بیست درصد پائین تر از متوسط جمعیتی بوده است.
سادسا مسافرتی که بتواند چنین، ترکیب جمعیتی را بهم بزند به یک مقصد خاص اتفاق نمی افتد بلکه بطور متوسط به همه مراکر تفریحی یا سیاحتی و حتی زیارتی انجام می شود و....!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۱ - ۱۳۸۸/۰۳/۳۱
لطفا غلط های املايی را تصحيح کنيد
توجيح-توجيه
به آقای دانشجو بگوييد اين اظهارات برای مردم معترض به نتيجه انتخابات قانع کننده نيست. آقای موسوی هم شواهد بسياری برای وجود تقلب در انتخابات ارايه کرده که بايد به آنها با ادله و برهان پاسخ داده شود تا افکار عمومی تنوير گردد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۵ - ۱۳۸۸/۰۳/۳۱
خواهش میکنم این رو منتشر کنید :
آمار واجدین شرایط در کل کشور از طرف ثبت احوال اعلام می شود لذا غیر ممکن است که در مجموع آرا مشارکت بیشتر از 100 درصدی داشته باشیم. اما آمار واجدین شرایط در شهرستان ها که آمار قطعی نیست و به سادگی دستخوش تغییرات می شود.
ضمن اینکه توجه کنید در حوزه ای که در مجموع 10 هزار رای دارد ، 500 رای می شود پنج درصد آراء آن حوزه که به راحتی قابلیت این را دارد که به هر دلیلی ( از جمله قرار گرفتن در مسیرهای ترانزیت رانندگان، مسافران ، کوچ عشایر و ..... ) افزایش یا کاهش داشته باشد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۶ - ۱۳۸۸/۰۳/۳۱
چرا همان موقع کسی تو تلویزیون نیست که این حرفها را به آقای دانشجو بزنه چرا رسانه ملی !!!!! اینگونه یکجانبه عمل میکنه ؟؟؟!!! امید وارم هرچه زودتر تا بیشتر از این مردم و کشور دچار مشکلات بیشتر نشده اند واقعیت بر همگان روشن شود که کدام گروه به ملت خیانت میکنند و دروغ میگویند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۶ - ۱۳۸۸/۰۳/۳۱
ببخشيد ايشان درنظر نگرفتند كه خرداد فصل امتحانات محصلين وابتداي تير نيز زمان كنكور است بنابراين چند ميليون خانواري كه فرزند محصل ويا كنكوري دارند اصلا در اين ماه مسافرت نمي كنند ثانيا در حالي كه در شهرهاي شمالي ارا درحد107درصد است چگونه ممكن است در شهري ارا به140درصد برسد با فرض اينكه حداكثر مشاركت درحالت طبيعي 90درصد باشد يعني 50درصد به ارا مردم افزوده شده كه اين ديگه خيلي مشكوك ميزنه درضمن درسال 76نيز همين اتفاق در استان لرستان وبه نفه كانديداي بازنده رخ داد بنابراين طبيعي بود كه نه كانذيذ بازنده شكليت كند ونه برنده چون حتي ابطال ارا ان استان نيز هيچ نفعي براي اقاي ناطق نداشت
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟