صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
نيمكت مربيان در ليگ نهم:

گردونه‌اي كه مي‌چرخد

از بين 18 تيم حاضر در هشتمين دوره ليگ برتر فوتبال تنها 9 تيم در طول 34 هفته يك نام را به عنوان سرمربي روي نيمكت داشتند و ساير تيم‌ها در طول فصل دچار تغيير و تحول شدند.
کد خبر: ۵۲۱۲۸
| |
1518 بازدید
پايان هر فصل فوتبال در كشورمان معمولا با بالا گرفتن تب تغيير و تحول در باشگاه‌ها همراه است، از مديريت گرفته تا بازيكن انگار كسي در امان نمي‌ماند. در اين ميان مربيان سهم عمده‌اي در اين جابه‌جايي‌ها دارند.

به نوشته جام جم؛ آن دسته از باشگاه‌ها كه در كسب نتيجه و جايگاه مناسب ناكام بوده‌اند به بهانه جبران اين ناكامي‌ها سكان هدايت تيمشان را به فرد ديگري مي‌سپارند و دسته ديگر كه حتي موفق ظاهر شدند، با انگيزه بهتر شدن البته به زعم خودشان، دور نام مربي موفق را خط قرمز مي‌كشند و سراغ مربي ديگري مي‌روند. البته باشگاه‌هايي هم هستند كه به ميانه‌روي عادت كرده‌اند. هدف همان ماندن در ليگ برتر و اواسط جدول است، براي همين معمولا هر اتفاقي كه بيفتد مربي خود را حفظ مي‌كنند و در انديشه تغيير و تحول نيستند.

در هر صورت نحوه فعاليت مربيان ايراني و حتي برخي نام‌هاي خارجي كه در فوتبال ايران چند سالي است ماندني شدند، همچون چرخه‌اي است كه هر چند ماه يك بار مي‌چرخد و هر بار يك نام را از آن يك باشگاه مي‌كند. وقتي در فوتبال ما حتي براي حفظ سرمربي تيم قهرمان تلاشي صورت نمي‌گيرد از تيم‌هاي ديگر نبايد انتظار داشت كه براي دست يافتن به ثبات، فرصت ديگري به مربيان خود بدهند.

نكته جالب اين كه از بين 18 تيم حاضر در هشتمين دوره ليگ برتر فوتبال تنها 9 تيم در طول 34 هفته يك نام را به عنوان سرمربي روي نيمكت داشتند و ساير تيم‌ها در طول فصل دچار تغيير و تحول شدند. در اين گزارش نگاهي داريم به تغيير و تحول‌هاي احتمالي مربيان پيش از ليگ نهم. تعدادي از باشگاه‌ها تكليف خود را براي فصل بعد روشن كرده‌اند و با نظر سرمربي مشغول جذب بازيكنان مورد نياز در فصلنقل و انتقالات هستند و تعداد بيشتري از آنها هنوز وضعيت روشني ندارند و معلوم نيست با چه تدبيري اقدام به خريد بازيكن مي‌كنند.

استقلال تهران

از چند هفته مانده به پايان مسابقه‌هاي ليگ برتر زمزمه‌هايي مبني بر جدايي امير قلعه‌نويي شنيده مي‌شد از همان زماني كه مشخص شد اميررضا واعظ‌آشتياني چندان تمايلي به ادامه همكاري با قلعه‌نويي ندارد، مديرعامل استقلال اغلب از حاشيه دوري مي‌كند، چيزي كه جزو جدانشدني مربيگري قلعه‌نويي است، اين‌گونه شد كه قلعه‌نويي قبل از اين كه كنار گذاشته شود، پس از قهرماني تيمش در ليگ برتر استعفا كرد، تا براي دومين بار پياپي در ليگ برتر تركيب تيم قهرمان دست بخورد، پيش از اين پرسپوليس پس از قهرماني در ليگ هفتم دست به چنين كاري زد و هر چند كه قطبي را بازگرداند اما هرگز چهره يك تيم قهرمان را پيدا نكرد.

به هر حال استقلال اميدوار است در فصل آينده با صمد مرفاوي به عنوان سرمربي و روته مولر آلماني به عنوان دستيار روزهاي موفقي را پشت سر بگذارد. گفته مي‌شود مرفاوي يك دستيار ايراني هم مي‌خواهد، پس از آن كه مجيد نامجومطلق پيشنهاد استقلالي‌ها را رد كرد، سيامك رحيم پور در كنارصمد قرار گرفت.

ذوب آهن اصفهان

نايب قهرمان ليگ برتر و قهرمان جام حذفي با تغييرات غيرمنتظره در ابعاد مديريتي روبه‌رو شد، سعيد آذري كه از برنامه‌هاي بلندمدت مي‌گفت پس از تغيير اعضاي هيات مديره استعفا كرد و كنار رفت تا رئيس دفتر مديرعامل كارخانه ذوب آهن اصفهان سرپرست موقت اين باشگاه شود؛ اما اين تغييرات جابه‌جايي را روي نيمكت موجب نشد، منصور ابراهيم‌زاده و تمام اعضاي كادر فني اين تيم قرارداد خود را تمديد كردند و فصل آينده همراه ذوب آهن خواهند بود.

مس كرمان

وضعيت نامناسب مالي كارخانه مس و جدايي قطعي چند ستاره اين تيم مثل رحمتي، آشوبي و صادقي ، پرويز مظلومي را براي ماندن يا رفتن دودل كرده بود، اما سر انجام اين مربي ديگر بار با مديران مس به توافق رسيدتا اينبار مس را براي حضوري شايسته تر در ليگ برتر وهمينطور ليگ قهرمانان آسيا در فصل بعد ببندد .

سپاهان اصفهان

مسوولان سپاهان كه از عملكرد فرهاد كاظمي رضايت نداشتند، حتي چند هفته مانده به پايان ليگ به فكر تغيير بودند. وقتي قلعه‌نويي استعفا كرد، گفته مي‌شد كارش با سپاهان براي فصل بعد تمام شده است.
نحوه فعاليت مربيان ايراني و حتي برخي نام‌هاي خارجي كه در فوتبال ايران ماندني شدند، همچون چرخه‌اي است كه هر چند ماه يك بار مي‌چرخد و هر بار يك نام را از آن يك باشگاه مي‌كند

هر چند طرفين مذاكرات پنهاني در آن مقطع را تكذيب مي‌كردند، اما سرانجام امير قلعه‌نويي با سپاهان قرارداد بست. كريم قنبري كه در واقع براي مردم اصفهان ابراهيم‌زاده ديگري محسوب مي‌شود و از بومي‌هاي باتجربه به عنوان مربي روي نيمكت سپاهان مي‌نشيند و حميد خداداد هم بدنساز سپاهان خواهد بود.

پرسپوليس تهران

پرسپوليس وضعيت كاملا مبهمي دارد. در حالي كه عباس انصاري‌فرد هنوز از جايگاه خود مطمئن نيست، اضافه شدن حبيب كاشاني به هيات مديره پرسپوليس و احتمال زياد مدير عاملي وي ، همه چيز را تحت الشعاع خود قرار داده است . اگر چنين شود وكاشاني ديگر بار سكان مديرعاملي رابرعهده بگيرد ، حميداستيلي به خواسته‌اش براي سرمربيگري پرسپوليس خواهد رسيد .

صباي قم

پس از استعفاي ملاحي و بازگشت شهرياري و مرادي به مديريت اين باشگاه وضعيت مربيان در پرده ابهام قرار دارد. مشكل بزرگ صبا طبق گفته مسوولان عدم حمايت باشگاه از سوي مسوولان استاني است و حتي گفته شده كه شايد اين تيم به گلستان منتقل شود.بنابراين بي‌پولي دغدغه اول آنهاست. فيروز كريمي از صبا جدا شد تا اين تيم براي فصل آتي به دنبال گزينه مورد نظر خود باشد و هيچ بعيد نيست كه يكي ازاين گزينه ها مجيد جلا‌لي باشد .

فولاد خوزستان

گفته مي‌شود فولاد در فصل آينده با هدف قهرماني مسابقه‌ها را شروع مي‌كند، اين تيم با هزينه خوب در حال بسته شدن است. خريد علي حمودي و محمد علوي و جواد شيرزاد با قراردادي 300 ميليوني گواهي بر اين ادعاست فولادي‌ها هم از چند هفته مانده به پايان مسابقه‌ها با لوكا بوناچيچ به توافق رسيدند كه همين مساله نارضايتي مجيد جلالي را به دنبال داشت. به هر حال بوناچيچ اين بار با فولاد، ليگ نهم را تجربه مي‌كند.

پيكان قزوين

با اين كه هنوز خبر رسمي مبني بر جدايي مديرروستا از پيكان شنيده نشده است، اما گزينه‌هاي زيادي در فهرست مربيان مورد نظر پيكان قرار دارند، وضعيت مديرروستا مشخص نيست اما مجتبي تقوي، فيروز كريمي و حميد درخشان مربياني هستند كه ممكن است هدايت پيكان در فصل آينده را به عهده داشته باشند.

مقاومت شيراز

مقاومت پس از آنكه با محمود ياوري به توافق نرسيد ، اكبر ميثاقيان را جذب كرد تااين مربي در شيراز عهده دار مسووليتي سنگين شود ازاين حيث كه مقاومت سپاسي همواره تيمي بازيكنسازدر فوتبال ما لقب گرفته و ميثاقيان بايد راه پيرواني را در معرفي چهره هاي جوان و آينده ساز ادامه دهد.

سايپاي كرج

سايپا بدون توجه به حاشيه‌هايي كه براي محمد مايلي‌كهن درست شد، كماكان با وي ادامه مي‌دهد.

نادر فرياد‌شيران هم هست و به جاي اميرحسين پيرواني در تيم اميد، باغ آبادي جايگزين شده است.

راه‌آهن شهرري

راه‌آهن قطعا يك سرمربي خارجي استخدام مي‌كند. مربيگري مهدي تاتار هم قطعي است.

در اين ميان گفته مي‌شد محمدحسن انصاري‌فرد قصد به خدمت گرفتن علي دايي را داشته كه در حال حاضر منتفي شده است.

پاس همدان

پاس همدان به احتمال زياد با عليرضا منصوريان ليگ نهم را آغاز خواهد كرد. پس از جدايي وينگوبگوويچ، منصوريان جدي‌ترين گزينه پاسي‌ها بود. پاس قصد دارد يك كمك‌مربي آلماني را هم استخدام كند.

ملوان بندرانزلي

ملوان با وجود اين كه فصل قبل سيزدهم شد، اما محمد احمدزاده را حفظ مي‌كند. شايد هيچ‌كس مثل او نتواند با مشكلات مالي ملوان كنار بيايد. احمدزاده فصل بعد هم سرمربي نماينده بندرانزلي در ليگ برتر است.

استقلال اهواز

استقلال اهواز انگار هميشه دنبال نام‌هاي پرحاشيه است. به همين سبب هم در طول فصل بارها با تغيير مواجه مي‌شود. استقلال اهواز قصد دارد با خداداد عزيزي ادامه دهد، اما كميته انضباطي بر محروميت وي اصرار دارد. بايد ديد اين تقابل به كجا مي‌‌انجامد. مهدي هاشمي‌نسب دستيار خداداد است البته اگر ماندني باشد و كريم بوستاني هم مثل هميشه در كنار اين تيم خواهد بود.

ابومسلم مشهد

مديران ابومسلم براي انتخاب سرمربي خود از استويچكف و ژان تيكانا شروع كردند صحبت از استخدام استيلي هم بود، اما جديدترين نام هومن افاضلي است و وضعيت مربيگري اين تيم روشن نيست. البته بر سر مديريت اين تيم هنوز دعوا بين شفق، قاسمي و بني اسد ادامه دارد.

تيم‌هاي صعودكننده به ليگ برتر

استيل‌آذين كه صعودش قطعي شده، بعيد است با نادر دست‌نشان ادامه دهد. صحبت از حضور مربيان سرشناس در اين تيم به واسطه فعاليت حسين هدايتي هست. ديگر تيم صعودكننده به احتمال بسيار تراكتورسازي است كه در حال حاضر با فراز كمالوند كار مي‌كند و معلوم نيست براي فصل بعد چه تصميمي مي‌گيرد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟